30 September 2014
Live Music , Nightlife & Music

Τρίο για πιάνο, βιολί & τσέλο

Με ένα πρόγραμμα που απαρτίζεται από τρία έργα τα οποία θα σας συνεπάρουν και θα σας ταξιδέψουν

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2014

Το Ledra Music Soloists εγκαινιάζει τη φθινοπωρινή σεζόν με μια συναυλία "Τρίο για πιάνο, βιολί και τσέλο" με τους Kύπριους Νικόλα Κωσταντίνου, Νίκο Πίττα και τον Γάλλο Brice Catherin η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεβρίου.


Το πρόγραμμα απαρτίζεται από τρία έργα τα οποία υπόσχονται να σας συνεπάρουν και να σας ταξιδέψουν με τη διάχυτη και ανυψωτική ενέργεια τους. 

Πρόγραμμα:
Haydn: Piano Trio in C, Hob. XV:27
Beethoven: Piano Trio in D, Op. 70/1
Ravel: Piano Trio

Έργα (σονάτες) για πιάνο με τη συνοδεία βιολιού και τσέλου έγιναν μόδα στο Λονδίνο κατά τα μέσα του 18ου αιώνα. Έχοντας ως προκάτοχό τους τις ντούο ή τρίο σονάτες που άνθισαν κατά την εποχή της Μπαρόκ, η σταδιακή κυριαρχία του φορτεπιάνο επί του πρωιμότερου αψιχόρδου, είχε ως αποτέλεσμα την αντιστροφή της μουσικής προτεραιότητας από τα έγχορδα στο φορτεπιάνο. Το είδος τρίο για πιάνο ξεκίνησε στοχεύοντας, κατ’ αρχάς, τις ερασιτέχνιδες πιανίστες, τις προσπάθειες των οποίων στήριζαν τα δύο έγχορδα. Το Τρίο σε Ντο του Χάιντν αποτελεί όχι μόνο ένα κατεξοχήν παράδειγμα της περιόδου αυτής αλλά και ένα προφητικό κατά κάποιο τρόπο έργο για το δρόμο που οδηγεί προς την ισότητα των τριών οργάνων, χαρακτηριστικό των έργων του Μπετόβεν. Το Τρίο σε Ρε διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά της "Ηρωικής' μέσης περιόδου του συνθέτη με επίκεντρο τη δεύτερη κίνηση που είναι εμπνευσμένη από το Μάκβεθ του Σέξπιρ και που έχει δώσει στο τρίο το υποκοριστικό ‘Του Φαντάσματος’. Σε αντίθεση, το Τρίο του Ραβέλ με τα εξαίσια ηχοχρώματά του αποτελεί ένα αντιπροσωπευτικό έργο του ρεπερτορίου στο 20ο αιώνα, το οποίο επιδεικνύει όλες τις κυριαρχούσες τεχνικές καινοτομίες της εποχής.

Ώρα: 20.30. Εισιτήρια: €15 & €10. Για περισσότερες πληροφορίες, www.ledramusic.org.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close