24 September 2014
Things to Do , Εκδηλώσεις

Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα;

Η μεγάλη επιτυχία του National Theatre Live επιστρέφει στο θέατρο Ριάλτο

Δημοσιεύτηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2014

Την παράσταση με την οποία το θέατρο Ριάλτο εγκαινίασε πριν από δύο χρόνια τις προβολές από το πρόγραμμα National Theatre Live, εντυπωσιάζοντας το κυπριακό κοινό, θα έχουν την ευκαιρία να  δουν οι φίλοι του θεάτρου που δεν μπόρεσαν να την παρακολουθήσουν.

Πρόκειται για το πολυβραβευμένο μυθιστόρημα του Mark Haddon διασκευασμένο θεατρικά από το βραβευμένο με Olivier Simon Stephens.

 

Υπόθεση: Ένας δεκαπεντάχρονο αυτιστικό αγόρι, μαθηματική ιδιοφυία, αποφασίζει να ανακαλύψει το δολοφόνο του σκύλου της γειτόνισσάς του. Στη διάρκεια της έρευνάς του εξιχνιάζει τις διαταραχές των "κανονικών" ανθρώπων και έρχεται αντιμέτωπος με τους δικούς του δαίμονες και τις δικές του ανασφάλειες μέσα από τη δική του, επίμονη άποψη για την πραγματικότητα.

 

Το βιβλίο του Mark Haddon, ένα συγκινητικό, τρυφερό και γεμάτο χιούμορ πορτρέτο της ζωής του Christopher, ενός δεκαπεντάχρονου που πάσχει από αυτισμό, έχει εξελιχθεί με ένα σύγχρονο κλασικό, με πάνω από 2 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και αποτελεί κείμενο αναφοράς για κοινωνικούς λειτουργούς και γιατρούς, που προσπαθούν να κατανοήσουν τις συνθήκες και τις εκδηλώσεις του αυτισμού. Είναι από αυτά τα σπάνια βιβλία που υπερβαίνουν το στενό κόσμο της λογοτεχνίας και με παιγνιώδη τρόπο, απαλλάσσουν τη ματιά μας από στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Σκηνοθεσία: Marianne Elliott. Ηθοποιοί: Matthew Barker, Niamh Cusack, Rhiannon Harper-Rafferty, Paul Ritter, Nick Sidi, Una Stubbs Luke Treadaway, Nicola Walker, Howard Ward.

 

Κατάλληλο για άτομα άνω των 13 ετών.

Ώρα: 20.30. Εισιτήρια: €10 & €7. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 77777745 & e-ticket: www.rialto.com.cy.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close