Things to Do , Εκδηλώσεις

11ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας στην Καλαβασό

Ένα διαφορετικό φεστιβάλ σας περιμένει!

Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2014

Το 11ο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας πραγματοποιεί στην Καλαβασό ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, την 1η Οκτωβρίου 2014. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλαβασού.

 

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Πρόεδρος του Συλλόγου Άννα Κοσμά "κύριος στόχος του φεστιβάλ είναι να στηρίξει την ανάγκη για την προώθηση των συμφερόντων των γυναικών της υπαίθρου, την αύξηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας γενικότερα και παράλληλα τη γνωριμία με τα παραδοσιακά προϊόντα".

Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ "ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει και να γευτεί φαγητά και γλυκά, όπως παραδοσιακά γαλακτοκομικά προϊόντα, αρτοσκευάσματα, διάφορα είδη ζυμαρικών, μέλι και πολλά άλλα προϊόντα φτιαγμένα με τα πιο αγνά υλικά και εμπλουτισμένα με την αγάπη και την όρεξη της κάθε νοικοκυράς".

Το φεστιβάλ, συνέχισε η κυρία Κοσμά «θα κοσμούν είδη παραδοσιακής χειροτεχνίας και στοιχεία που αναδεικνύουν την Πολιτιστική  Κληρονομιά της Κύπρου».
Εξήγησε ακόμα ότι «το φετινό φεστιβάλ θα είναι «Πράσινο».  Οι διοργανωτές θέλουν να στείλουν το μήνυμα για σεβασμό στο Περιβάλλον, παροτρύνοντας επίσης τη μείωση όγκου των απορριμμάτων και την καλύτερη διαχείριση της υπαίθρου».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κυρία Κοσμά είπε ότι «"ίναι καθήκον και χρέος μας να υποστηρίζουμε και να διατηρούμε την Παραδοσιακή μας Κουλτούρα και τον Πολιτισμό μας".

 

Ο Σύλλογος Γυναικών Επισκοπής Ηρακλείου Κρήτης "Η Εργάνη" θα συμμετέχει με παραδοσιακά Κρητικά προιόντα. Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Νίκου Κουγιάλη.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ κάνοντας «Like» στη σελίδα του Φεστιβάλ στο Facebook .

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close