Things to Do , Εκδηλώσεις

Μαζί στη ζωή [στηρίζουμε τον ΠΑΣΥΚΑΦ]

Ξεκίνησε σήμερα επίσημα η εκστρατεία Ενημέρωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης του ΠΑΣΥΚΑΦ

Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2014

Η εκστρατεία Ενημέρωσης και Οικονομικής Ενίσχυσης "Μαζί στη Ζωή" του Παγκύπριου Συνδέσμου Καρκινοπαθών και Φίλων (ΠΑΣΥΚΑΦ), έκανε σήμερα επίσημα την έναρξή της, με πρέσβειρα τη συμπατριώτισσά μας Ευρυδίκη Θεοκλέους, και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Οκτωβρίου 2014.

 

Με το σύνθημα "Φωτογραφίζουμε τη ζωή γιατί μας ανήκει" ο ΠΑΣΥΚΑΦ στέλνει το μήνυμα ότι ο καρκίνος δεν πρέπει να στερεί από κανένα ασθενή τις όμορφες στιγμές και την ποιότητα στη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εμπειρίας τους.

 

Η εκστρατεία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού για οικονομική ενίσχυση του Συνδέσμου έτσι ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την προσφορά των Υπηρεσιών και των Προγραμμάτων του και να ανταποκρίνεται στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των ασθενών με καρκίνο και των οικογενειών τους.  

 

Τονίζοντας τη σημαντικότητα της παροχής και της πρόσβασης των εκατοντάδων ασθενών που παλεύουν καθημερινά με τον καρκίνο σε εξειδικευμένες υπηρεσίες και σε προγράμματα κατά την αποθεραπεία τους, η Πρέσβειρα του ΠΑΣΥΚΑΦ, Ευρυδίκη κάνει έκκληση σε όλους να στηρίξουν την Εκστρατεία του Συνδέσμου, "ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που οι ανάγκες των ασθενών είναι αυξημένες και ο ΠΑΣΥΚΑΦ συνεχίζει το έργο του για κάλυψη τους".

 

Στην αναφορά της η Πρόεδρος του ΠΑΣΥΚΑΦ, Δρ Αχιλλεούδη, εξήγγειλε την επέκταση της λειτουργίας της Υπηρεσίας Κατ' Οίκον Νοσηλευτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας σε 24ωρη. Η 24ωρη Υπηρεσία Κατ' Οίκον Νοσηλευτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας θα καλύπτει στο παρόν στάδιο τις ανάγκες των επαρχιών Λευκωσίας και Λεμεσού.

 

Ως εκ τούτου ο οικονομικός στόχος της εκστρατείας ανέφερε η Δρ Αχιλλεούδη είναι η συλλογή του ποσού των €500.000, ποσό απαραίτητο για τη λειτουργία της Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας καθώς και για τη συνέχιση και εξέλιξη όλων των υπηρεσιών και των προγραμμάτων που προσφέρει ο ΠΑΣΥΚΑΦ στην κυπριακή κοινωνία. Στο φάσμα αυτό εμπίπτουν επίσης, οι υπηρεσίες Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Φυσικοθεραπείας, οι Κλινικές Λεμφοιδήματος, η υπηρεσία Μεταφοράς Ασθενών, τα Κέντρα Ημέρας καθώς και τα Προγράμματα Διαφώτισης για μείωση των περιστατικών καρκίνου και της θνησιμότητας.  Όλες οι υπηρεσίες και τα προγράμματα προσφέρονται παγκύπρια σε όλους, δωρεάν.  

 

Ο απολογισμός του 2013
Το 2013  ο ΠΑΣΥΚΑΦ φρόντισε 1814 ασθενείς στο σπίτι με την Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Νοσηλευτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας ενώ συνολικά οι υπηρεσίες του Συνδέσμου στήριξαν 4974 ασθενείς και τους οικείους τους, αριθμό ρεκόρ για τον Σύνδεσμο που έπρεπε να λειτουργήσει με μειωμένο κατά 20% προϋπολογισμό σε σχέση με το 2012.

 

Οι εκδηλώσεις
Στο πλαίσιο της εκστρατείας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις σε όλες τις επαρχίες που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων Δείπνο εν πλω, στις 19 Σεπτεμβρίου, στην Λάρνακα, Παράθεση δείπνου στην Παλιά Ηλεκτρική από τον Δήμαρχο Πάφου κ. Σάββα Βέργα στις 24 Σεπτεμβρίου, στην Πάφο, το Πανηγυράκι 'Μαζί στη ζωή' στις 28 Σεπτεμβρίου στο Δασούδι Πάφου και στο Πάρκο Ακροπόλεως στην Λευκωσία, Μουσική βραδιά με τον Θάνο Μικρούτσικο και την Ρίτα Αντωνοπούλου στις 30 Σεπτεμβρίου στο Πάρκο Γλυπτικής του Φίλιππου Γιαπάνη "Μικρή Σαλαμίνα" στη Φασούλα, στη Λεμεσό.

Επίσης αυτές τις μέρες θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις στους Δήμους Πέγειας και Πόλεως Χρυσοχούς με θέμα “Πώς προλαβαίνουμε και αντιμετωπίζουμε τον καρκίνο” στις 8 και 15 Οκτωβρίου αντίστοιχα, και την Παιδική Παράσταση “Ο μαγικός σκούφος” που παρουσιάζει η ΟΠΑΠ Κύπρου στις 18 Οκτωβρίου, στο Σατυρικό Θέατρο στην Λευκωσία.

Από τις 8-12 Οκτωβρίου 2014, θα διεξάγεται παγκύπριος Οδικός Έρανος από εθελοντές του ΠΑΣΥΚΑΦ, σε κεντρικούς δρόμους. Η διεξαγωγή του εράνου γίνεται βάσει του νόμου για τη διενέργεια εράνων 41/73, κεφ. 95 και τους σχετικούς κανονισμούς. Όλοι οι εθελοντές θα φέρουν μαζί τους την εξουσιοδότηση για τον έρανο από τον ΠΑΣΥΚΑΦ.

 

Και η πιο μικρή εισφορά είναι μεγάλη
Το κοινό θα μπορεί επίσης να κάνει την εισφορά του μέσω της υπηρεσίας Charity Direct στέλνοντας ένα απλό μήνυμα στο 7060 με το μήνυμα PASYKAF 1 για εισφορά €1, ή PASYKAF 3 για εισφορά €3, ή PASYKAF 5 για εισφορά €5.  Όλες οι εισφορές προς τον ΠΑΣΥΚΑΦ αφαιρούνται από το φορολογητέο εισόδημα.

Όσοι από το κοινό ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του ΠΑΣΥΚΑΦ ή και να συνεισφέρουν ως εθελοντές, μπορούν να επικοινωνήσουν στο 22 345444.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close