14-20 November 2014
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Gone Girl

Όταν ο David Fincher συνάντησε τον Ben Affleck...

Δημοσιεύτηκε στις 02 Οκτωβρίου 2014

Ο Ben Affleck αφήνει για λίγο στην άκρη τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης ταινίας φαντασίας ‘Batman v Superman: Dawn of Justice’ του Zack Snyder που θα δούμε το 2016 στη μεγάλη οθόνη (παρά τη θύελλα αντιδράσεων από τους φαν του κόμικ ήρωα που δεν θέλουν με τίποτα να δουν τον Affleck να φορά τη μακριά μαύρη κάπα του Batman) και συνεργάζεται με ένα  σπουδαίο σκηνοθέτη, τον David Fincher, (‘The Social Network’, ‘Fight Club’) στην ταινία μυστηρίου ‘Gone Girl’.

 

Μάλιστα, προκειμένου να πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο δημοφιλής Αμερικανός ηθοποιός ανέβαλε τα γυρίσματα της επόμενής του σκηνοθετικής δουλειάς (μετά το οσκαρικό ‘Argo’) με τίτλο ‘Live by Night’, αφού ήταν μια μεγάλη του επιθυμία να συνεργαστεί με τον Fincher.

 

Πρόκειται για μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος της Gillian Flynn (η οποία υπογράφει και το σενάριο), που εκδόθηκε για πρώτη φορά στις Η.Π.Α. τον Ιούνιο του 2012 και πολύ σύντομα κατέκτησε την πρώτη θέση στα best seller της εφημερίδας New York Times. Το βιβλίο έχει πουλήσει πάνω από 6 εκατομμύρια αντίτυπα στην Αμερική και αυτή τη στιγμή πωλείται σε 41 χώρες.

 

Η ταινία μάς αφηγείται την ιστορία του Nick Dunne (Ben Affleck) και της συζύγου του Amy (Rosamund Pike), ενός όμορφου ζευγαριού από τη Νέα Υόρκη που αποφασίζουν να μετακομίσουν στο Μιζούρι όταν θα μείνουν χωρίς δουλειά. Και ενώ όλα στη ζωή τους μοιάζουν να κυλούν ήρεμα και αρμονικά, την ημέρα της πέμπτης επετείου τους, η Amy εξαφανίζεται.

 

Κάτω από την πίεση των αστυνομικών, αλλά και του Τύπου που δείχνει πιεστικό ενδιαφέρον για την υπόθεση, το πορτρέτο του Nick ως ένας θλιμμένος σύζυγος, καταρρέει. Καθώς ψέματα βγαίνουν στην επιφάνεια, μία είναι η ερώτηση στο στόμα κάθε ενδιαφερομένου: τελικά ευθύνεται ο Nick Dunne για την εξαφάνιση της συζύγου του;

 

 Η Amy γίνεται αντικείμενο φρενίτιδας για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία την αναζητούν - ζωντανή ή νεκρή, δεν έχει σημασία – προκειμένου να ταΐσουν τα μάτια του, διψασμένου για αποκαλύψεις, αδηφάγου κοινού. 

 

Πολύ σύντομα, η περίφημη εξαφάνιση μετατρέπεται σε δωμάτιο με καθρέφτες, όπου τα δελεαστικά και άγρια μυστικά οδηγούν σε νέα, πιο ελκυστικά και πιο επικίνδυνα πάθη. Τα γεγονότα που εκτυλίσσονται είναι πολλές φορές σοκαριστικά και γεμάτα επιπλοκές, όμως τα σημαντικά ερωτήματα που προκύπτουν μέσα από τις πιο ανεξέλεγκτες εξελίξεις είναι τα πλέον προφανή: Ποιος είναι τελικά ο Nick; Ποια είναι η Amy; Πόσοι από εμάς είμαστε παγιδευμένοι σε ανθρώπινες σχέσεις χτισμένες σε σαθρές και επισφαλείς βάσεις ψέματος, υποκρισίας και μεταμφίεσης;

 

Γεμάτο σασπένς και ανατροπές, το ‘Gone Girl’ είναι ένα θρίλερ αγωνίας που δεν θα αφήσει κανένα θεατή αδιάφορο. Η παρουσία του Fincher στην καρέκλα του σκηνοθέτη δεν μας αφήνει καμία αμφιβολία περί τούτου.

Καθ και ΣΚ 22.00

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close