6 October 2014
Live Music , Nightlife & Music

Ένας Παράξενος Κόσμος [CHEAP: Low Quality – High Fun]

Ένα project του String Theory Ensemble... απόψε στο Αρχοντικό Αξιοθέας.

Δημοσιεύτηκε στις 06 Οκτωβρίου 2014

Τσάμικα δίπλα σε πολωνέζες του Σοπέν. Γιάννης Φλωρινιώτης δίπλα σε γιαπωνέζικα τραγούδια του ’30. Σταμάτης Γονίδης και “Μεγιεμελέ” του Φίλιππου Νικολάου δίπλα σε τραγούδια των Χειμερινών Κολυμβητών. “Μελισσούλα-Μελισσάκι” του Μπίγαλη δίπλα σε fados της Αιμιλίας Ροντρίγκεζ. Σονάτες του Domenico Scarlatti δίπλα στο “Τάκα-Τάκα” του Τέρη Χρυσού.

 

Πρόκειται για έναν αισθητικό Αρμαγεδδώνα ή για μια μουσική φάρσα; Για νεκρανάσταση μιας λαϊκο-πόπ δευτεράντζας ή για μια ακόμη υπερβολή αλλοπρόσαλλων μουσικών ακροβατισμών; Ο καθένας μπορεί να το δει όπως θέλει. Πάντως, για το String Theory Ensemble είναι μια γενικότερη θέση απέναντι στον κόσμο που μας περιβάλλει: τον παίρνουμε ως δεδομένο και τον αντιλαμβανόμαστε ως έχει, ή έχουμε τη δύναμη να τον μεταστοιχειώσουμε σε κάτι τελείως διαφορετικό; Για την πρώτη περίπτωση δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτα, παρά να ακολουθήσουμε το συρμό. Τι οπλισμός όμως χρειάζεται για τη δεύτερη;

 

Όπως και να ’χει, για τη δημιουργία του παράξενου αυτού project, το String Theory Ensemble χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει, εκτός από τον οίστρο, πολλή δεξιοτεχνία, πολλές μουσικές γνώσεις και πολλές ώρες εργασίας και προβών. Το μουσικό αυτό συγκρότημα θεωρεί πάντοτε πως είναι άξια προσοχής η μεθοδικότητα, η γνώση και η εργασία που κρύβεται πίσω από κάθε «αυθόρμητη» κωμική σκηνή των ταινιών του Τσάρλι Τσάπλιν.

 

Εκτός από τους String Theory Ensemble, που είναι οι εμπνευστές του project, συμμετέχουν οι Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι, αφήγηση), Σταυρούλα Παυλίκου (τραγούδι, φλάουτο), Μαρία Πλουμή (λαούτο) και ο Γιώργος Πατεράκης (πιάνο).

Ώρα: 20.30. Είσοδος: €10 & €5. Για περισσότερες πληροφορίες, τηλέφωνο 22894531-2.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close