10 October 2014
Things to Do , Εκδηλώσεις

Κινέζικη Γωνιά [στη Βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ]

Γνωρίζουμε την Κίνα μέσα από το "Chinese Corner", το οποίο δημιουργήθηκε στη Βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ

Δημοσιεύτηκε στις 06 Οκτωβρίου 2014

Η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, σε συνεργασία με το China Hanban (το Κινέζικο Εθνικό Γραφείο για τη διδασκαλία της κινεζικής ως ξένης γλώσσας) υπέγραψαν συμφωνία για τη δημιουργία “Κινέζικης Γωνιάς” (Chinese Corner) στη Βιβλιοθήκη του ΤΕΠΑΚ.

 

Το "Chinese Corner" είναι ένα έργο για την προώθηση της κινεζικής γλώσσας και της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κίνας σε παγκόσμιο επίπεδο. Το έργο χρηματοδοτείται από το China Hanban (http://english.hanban.org) το οποίο παρέχει ταμείο για την καθιέρωση, λειτουργία και προώθησή του.

 

Στη Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει τεθεί σε ισχύ από τις 31 Μαΐου 2014 και θα ολοκληρωθεί σε τρία χρόνια. Ο οργανισμός δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και εξαγωγή των κινεζικών εκδόσεων με σκοπό τη δωρεά βιβλίων σε οργανισμούς, βιβλιοθήκες ή άτομα κάτω από τη Γενική Διεύθυνση του Γραφείου Τύπου και Εκδόσεων και του Υπουργείου Παιδείας της Κίνας.

 

Η Κίνα μέσα από τα βιβλία
Στo πλαίσιo της συνεργασίας με το China Hanban, η Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου θα φιλοξενεί τον πρώτο χρόνο 300 τίτλους βιβλίων και πολυμέσων και τα επόμενα δύο χρόνια θα εμπλουτίζεται με περίπου 100 τίτλους ανά έτος. Οι εκδόσεις αφορούν κυρίως υλικό που σχετίζεται με τη διδασκαλία κινεζικής γλώσσας, δημοσιεύσεις, βιβλία γενικού ενδιαφέροντος αλλά και πολυμέσα που ειδικεύονται στους τομείς της κινεζικής ιστορίας, γεωγραφίας, τέχνης, πολιτισμού, οικονομίας και κοινωνικής ανάπτυξης. Η Βιβλιοθήκη έχει ήδη τοποθετήσει το υλικό σε εμφανή σημεία εντός του εσωτερικού της χώρου και θα προωθεί την υπηρεσία στο ευρύτερο κοινό με σκοπό την προσέλκυση αναγνωστών και την καλλιέργεια γνώσης και ενδιαφέροντος για την κινέζικη γλώσσα και κουλτούρα.

 

Τα εγκαίνια
Με αφορμή αυτή τη συνεργασία, πραγματοποιείται εκδήλωση εγκαινίων της “Κινέζικης Γωνιάς” στη Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου “Βασίλης Μιχαηλίδης” στις 10 Οκτωβρίου, στις 18.00. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στη Λευκωσία, κύριο Liu Xinsheng και θα είναι ανοικτή στο κοινό. Επισυνάπτεται το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Ώρα: 18.00. Βιβλιοθήκη Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου “Βασίλης Μιχαηλίδης”.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close