Δημοσιεύτηκε στις 13 Οκτωβρίου 2014
Την πρώτη κωμωδία του Άλαν Έικμπορν “Relatively Speaking” (1965), μεταφρασμένη στα Ελληνικά από τη Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη και με τον τίτλο πολύ ελεύθερα και πετυχημένα αποδομένο στην καθομιλουμένη ως "Άλλα Λόγια ν’ Αγαπιόμαστε", ανεβάζει η Κεντρική Σκηνή της ΕΘΑΛ, σε σκηνοθεσία Χρίστου Ζάνου.
Ο Άγγλος συγγραφέας Άλαν Έικμπορν θεωρείται από τους κριτικούς και τους θεωρητικούς του θεάτρου ως ένας από τους κατεξοχήν θεμελιωτές της σύγχρονης αγγλικής κωμωδίας. Γνώστης της παράδοσης του λεπτού αγγλικού χιούμορ στο θέατρο και της ερμηνείας του επί σκηνής από σπουδαιότατους και μοναδικούς στο είδος τους ηθοποιούς της κωμωδίας, ο Έικμπορν έγραψε έργα υψηλής αισθητικής και τελειότητας, που αποτέλεσαν πρόκληση για ηθοποιούς και σκηνοθέτες κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Δεν είναι τυχαίο που σήμερα ο Έικμπορν έχει λάβει θέση στην κορφή του καταλόγου των πιο πολυπαιγμένων συγγραφέων ανά το παγκόσμιο. Στην Ελλάδα, το έργο αυτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από τη μεγάλη Έλλη Λαμπέτη το 1967, με τον τίτλο "Τυφλόμυγα".
Τα σκηνικά υπογράφει ο Εδουάρδος Γεωργίου, τα κοστούμια η Άλια Γεωργιάδη, το σχεδιασμό φωτισμών ο Βασίλης Πετεινάρης και την μουσική σύνθεση ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Γιώργος Μουαϊμης, Μέλανη Στέλιου, Άντρια Ζένιου και Κωνσταντίνος Γαβριήλ.
-
Τεχνοχώρος Ε.Θ.Α.Λ.
25 Οκτωβρίου - 30 Νοεμβρίου 2014
29 Νοεμβρίου - 30 Νοεμβρίου 2014
02 Δεκεμβρίου 2014
Σχετικά
"Ο Επιθεωρητής" του Νικολάι Γκόγκολ έρχεται τον Φεβρουάριο στον ΘΟΚ
Σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου
15 θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε τον Ιανουάριο στην Κύπρο
Ο πρώτος μήνας του χρόνου είναι γεμάτος θέατρο
"Ο Επιθεωρητής" του Νικολάι Γκόγκολ στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ
Σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου
Η Τριλογία των Lehman της θεατρική ομάδας Σόλo για Τρεις, ταξιδεύει σε Λεμεσό και Πάφο
Μια θεατρική παράσταση με εκπλήξεις, ανατροπές, χιούμορ και γέλιο
Συνεχίζει το ταξίδι της, στην Λάρνακα, η παραγωγή της Σκηνής 018 «Ομήρου Οδύσσεια»
Σε διασκευή και σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου
«Ο Μάγος του Οζ»: Μια παράσταση για όλη την οικογένεια από την Παιδική Σκηνή του Σατιρικού Θέατρου
Σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελένης Αναστασίου
Οι 17 θεατρικές παραστάσεις που θα δούμε το φετινό φθινόπωρο στην Κύπρο
Έργα ρεπερτορίου, κωμωδίες, σύγχρονες προσεγγίσεις και θεατρικά Κυπρίων δημιουργών
"Oι Δεσποινίδες": Η κοινωνική κωμωδία για δύο νύχτες στη Λεμεσό
Σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ξενοφώντος
«O Καρυοθραύστης» έρχεται στην Κύπρο με χορευτές από το εξωτερικό
Μια παράσταση για όλες τις ηλικίες
Η θεατρική παράσταση « Τα παπουτσάκια που λένε παραμύθια»
Σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κολοκοτρώνη και Κυριάκου Κώστα
«Σκοπευτήριο»: Επιστρέφει στη σκηνή το έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου
Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρίας Μανναρίδου – Καρσερά