Top Stories , Arts & Culture

Θεατρικό εργαστήρι για παιδιά & έφηβους [από το Θέατρο Ένα]

θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και έφηβους, καθώς και καλλιτεχνικό εργαστήρι

Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου 2014

Το «θέατρο ένα»  ανακοινώνει ότι από το Σάββατο 30 Οκτωβρίου, και κάθε Σάββατο, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων του, θα λειτουργεί τακτικό ΘΕΑΤΡΙΚΟ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ για ΠΑΙΔΙΑ και ΕΦΗΒΟΥΣ, καθώς και ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ σε τακτά διαστήματα.

 

Μέσω της αγαπημένης δραστηριότητας των παιδιών, το παιχνίδι, έτσι και το  θεατρικό παιχνίδι, στοχεύει  μέσω των θεατρικών εργαστηρίων που προσφέρονται από το «θέατρο ένα», να αναπτύξει  τις δεξιότητες και τα ταλέντα των παιδιών, να διευρύνει τη φαντασία  τους, να καλλιεργήσει  τη συλλογικότητα, και να βοηθήσει τα παιδιά μέσα από την ελευθερία της  έκφρασης,  να δρουν αβίαστα και αυθόρμητα. Με την καθοδήγηση των εμψυχωτών των εργαστηρίων, τα παιδιά θα μπορούν να δημιουργούν και να εκφράζονται με αυτοπεποίθηση, να λειτουργούν ομαδικά, να ερευνούν,  να ανακαλύπτουν, και να συγκεντρώνονται.  Αυτά και όχι μόνο, όπως το αίσθημα της ευθύνης, ο σεβασμός για τη διαφορετικότητα,  όπως και οι διάφορες ασκήσεις, αναπνοών, λόγου, κινησιολογίας, ήχων, μουσικής, διήγησης και δραματοποίησης ιστοριών, αυτοσχεδιασμών,  και άλλων τεχνικών διδασκαλίας, βοηθούν  τα παιδιά να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, και να γίνουν καλύτεροι, και ως μαθητές, και ως άνθρωποι. 

 

Το εργαστήρι θα λειτουργεί με σκοπό τη δημιουργία θεατρικής παράστασης στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς, τον Ιούνιο, με τη συμμετοχή των παιδιών.

Τα μαθήματα θα γίνονται εντός των θεατρικών σκηνών του «θέατρο ένα», την Κύρια Σκηνή, και τον Άλλο Χώρο , όπου τα παιδιά θα βιώνουν τη μαγεία του θεάτρου σε ένα πλήρως εξοπλισμένο θεατρικό χώρο, μέσα από τα εργαστήρια και τη θεατρική τους παράσταση. Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι γονείς μπορούν να χαλαρώνουν στον όμορφο χώρο του Foyer του "θέατρο ένα", όπου λειτουργεί καφετέρια, απολαμβάνοντας το ρόφημά τους.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ για ΠΑΙΔΙΑ 5-9 ετών: κάθε Σάββατο, 15.00-16.30  (κόστος €50 μήνα)

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ για ΕΦΗΒΟΥΣ 10-16 ετών: κάθε Σάββατο,  16.30-18.00 (κόστος €55 μήνα).

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ: Το καλλιτεχνικό εργαστήρι αφορά Θεματικά Εργαστήρια για παιδιά, τα οποία θα λαμβάνουν μέρος σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται από το «θέατρο ένα». Τα εργαστήρια θα σχετίζονται με κατασκευές και δημιουργίες, αναγνώσεις παραμυθιών, δραματοποιήσεις παραμυθιών, και πολλές άλλες δραστηριότητες. Στα εργαστήρια αυτά θα μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή και οι μη τακτικοί μαθητές των θεατρικών εργαστηρίων.

Διδασκαλία Θεατρικών Εργαστηρίων: Ελένη Οδυσσέως – Ηθοποιός,  Άντρη Σιακαλλή – Θεατρολόγος, Ηθοποιοί του «θέατρο ένα»  .

Συντονισμός εργαστηρίων και διδασκαλίας: Ελένη Οδυσσέως

Επιμέλεια εργαστηρίων και παραστάσεων: Αντρέας Χριστοδουλίδης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής του «θέατρο ένα»  .

 

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνήστε στα ακόλουθα τηλέφωνα: «θέατρο ένα», τηλ: 2243 9838, μεταξύ των ωρών 09.00-13.00 (καθημερινά) ή με την ηθοποιό Ελένη Οδυσσέως, στο τηλ 7000 28 29, μεταξύ των ωρών 09.00-19.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close