1 February-1 March 2013
Arts & Culture , Επόμενες Εκθέσεις

Πλούσια τέχνη σε φτωχούς καιρούς

Η Is not Gallery είναι πολύ γνωστή για τις ποιοτικές και σύγχρονες εκθέσεις που κατά καιρούς φιλοξενεί στους τοίχους της και παράλληλα για τον πιο ‘εγκάρδιο’ θεσμό της που, για 5 ολόκληρα χρόνια τώρα, δίνει το δικαίωμα στο ευρύ κυπριακό φιλότεχνο κοινό να αγοράσει αξιόλογα έργα τέχνης από επίσης αξιόλογους καλλιτέχνες, σε λογικές τιμές

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιανουαρίου 2013

Ο ιδιοκτήτης τής ‘Is not Gallery’ Άντρος Ευσταθίου φαίνεται πως ήταν ιδιαίτερα προνοητικός, αν σκεφτεί κανείς πως από τότε που άνοιξε την γκαλερί του φρόντισε να δημιουργήσει ένα θεσμό που θα εξυπηρετούσε και το πιο χαμηλά αμειβόμενο φιλότεχνο κοινό. Ποιος να το φανταζόταν όμως πως, πέντε χρόνια μετά, με την οικονομική κρίση να κλιμακώνεται, η ιδέα του δεν θα ήταν απλά επίκαιρη αλλά και πιο επιβεβλημένη από ποτέ! Και φέτος λοιπόν, για 5η συνεχή χρονιά, στην ίδια αίθουσα επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό, με μια ομαδική παρουσίαση έργων νέων αλλά και παλαιότερης γενιάς καλλιτεχνών που έχουν όμως μια σύγχρονη ματιά στην τέχνη. Έτσι ο χώρος της γκαλερί θα λειτουργήσει και φέτος ως ένα εκκολαπτήριο νέων ιδεών, με σκοπό να φέρει το θεατή πιο κοντά στην αγορά ενός έργου.

Προσιτή τέχνη
Προτείνει λοιπόν σε διάφορους γνωστούς και αξιόλογους εικαστικούς να φτιάξουν έργα των οποίων η αξία πώλησης δεν θα ξεπερνά τα €500 αλλά και η καλλιτεχνική τους αξία δεν θα είναι υποδεέστερη έργων που έχουν δημιουργήσει κατά καιρούς. ‘Σε αυτό ήμασταν κάθετοι και εξηγημένοι’ εξηγεί ο Άντρος, ‘ότι δεν θα παίρναμε οτιδήποτε απλά και μόνο για να βάλουμε γνωστά ονόματα στην έκθεση, μόνο και μόνο για show. Ζητάμε έργα σωστά και αρκετά δουλεμένα, με ιδέα και άποψη, ώστε να έχουν χώρο στην έκθεση. Το κοινό πλέον αντιλαμβάνεται πως θα επισκεφτεί μια έκθεση με έργα που, υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα μπορούσε να αγοράσει σε τέτοια τιμή, αν ήταν αναρτημένα σε άλλες γκαλερί. Με τον τρόπο αυτό δημιουργήσαμε ένα δυνατό και φρέσκο κοινό που πολλές φορές ζητά τη γνώμη μας για τυχόν αγορές που σκέφτεται να κάνει από άλλους χώρους. Είμαι και εγώ πρώτα καλλιτέχνης και μετά ιδιοκτήτης της γκαλερί και γνωρίζω καλά πως συμπεριφορές υπερτίμησης καταστρέφουν πάνω από όλα τον καλλιτέχνη και κανέναν άλλο’. Ο θεσμός αυτός κατάφερε να ελκύσει μέχρι στιγμής όχι μόνο φιλότεχνους και αγοραστές αλλά και διάφορα σχολεία από την περιοχή κυρίως της Λευκωσίας καθώς και Πανεπιστήμια που επιθυμούν να ενημερωθούν πιο πολύ για τις νέες τάσεις και τεχνοτροπίες.

Οι συμμετοχές
Πριν από 5 χρόνια ξεκίνησε με 30 καλλιτέχνες ενώ πέρσι κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 300 επιλεγμένα έργα από 64 καλλιτέχνες. Η φετινή συμμετοχή είναι εξίσου δυναμική με πέραν των 60 καλλιτεχνών, ανάμεσά τους ονόματα όπως Άγγελος Μακρίδης, Σάββας Χριστοδουλίδης, Στας Παράσχος, και αρκετά αξιόλογα από Ελλάδα και Ευρώπη όπως Έλλη Χρυσίδου, Μάριος Ελευθεριάδης, Mitrenze και άλλους που κάνουν σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό. Θα υπάρχουν επίσης και υπογεγραμμένες μεταξοτυπίες του Δημήτρη Μυταρά σε εξαιρετικές τιμές, πολύ χαμηλότερες  από άλλους χώρους μέχρι και γύρω στα €700 (π.χ. από €1200, τώρα €500).
 

Για πληροφορίες στo τηλέφωνo: 99569498.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close