19-25 December 2014
Κινηματογράφος , Cinema: Τα Καλύτερα

Exodus: Gods and Kings

Μια επική περιπέτεια του Ridley Scott

Δημοσιεύτηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2014

Ποιος δεν λατρεύει τις -παλαιότερες- ταινίες του Ridley Scott; ‘Alien’, ‘Blade Runner’, ‘Thelma & Louise’ και ‘Gladiator’ είναι μόνο μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου σκηνοθέτη που δεν χρειάζονται καθόλου συστάσεις.

 

Δυστυχώς όμως, όπως και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι συνάδελφοί του, φαίνεται ότι ο Ridley Scott έχει πάρει την κατιούσα τα τελευταία τρία χρόνια. Φτάνει να θυμηθείς τα άκρως αδιάφορα projects του (στα οποία πρωταγωνιστούν μεγαθήρια της 7ης τέχνης) όπως ‘Robin Hood’, ‘Prometheus’ και ‘The Counselor’. Με την (επική;) περιπέτεια ‘Exodus: Gods and Kings’ φιλοδοξεί να επανορθώσει τα πρόσφατά του καλλιτεχνικά ‘ατοπήματα’, αλλά και πάλι φαίνεται ανήμπορος να τα καταφέρει, αφού δεν έχει τίποτα καινούργιο και ενδιαφέρον να επιδείξει. Πανάκριβο project δεν λέω, αλλά έχουμε χορτάσει από δαύτα τώρα τελευταία.

 

Ο Scott λοιπόν, ενώνει τις δυνάμεις του με τον (πολύ φορμαρισμένο τελευταίως) Christian Bale, ο οποίος υποδύεται τον Μωυσή στο εν λόγω ιστορικό έπος. Η ταινία, στην οποία συμπρωταγωνιστούν η Sigourney Weaver, ο Ben Kingsley και ο Aaron Paul, που έγινε γνωστός μέσα από το ρόλο του στο πολυβραβευμένο σίριαλ ‘Breaking Bad’, αναφέρεται στη βιβλική ιστορία του ηγέτη του έθνους του Ισραήλ, που μεγάλωσε ως αδελφός του Φαραώ Ραμσή, αλλά ο Θεός του όρισε να οδηγήσει τον εβραϊκό λαό σε έξοδο από την Αίγυπτο και τη δουλεία. Το ρόλο του Ραμσή ενσαρκώνει ο Joel Edgerton ενώ το σενάριο υπογράφει ο Steven Zaillian, ο οποίος ευθύνεται για τη συγγραφή μεγάλων επιτυχιών όπως τα ‘Schindler’s List’ και ‘Gangs of New York’.

Καθ και ΣΚ 17.00, 19.40, 22.00

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close