Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Νέα άφιξη στο χώρο του κρασιού! [Uncork Wine]

Αν είσαι λάτρης του καλού κρασιού, τότε πρέπει απαραίτητα να επισκεφτείς την κάβα Uncork Wine στη Λευκωσία!

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιανουαρίου 2015

Μια κάβα, που σέβεται τον εαυτό της και τους φίλους του κρασιού, και κατ’ επέκταση τους πελάτες της, πρέπει να πληροί απαραίτητα κάποιες προϋποθέσεις. Για παράδειγμα πρέπει να φιλοξενεί στα ράφια της κρασιά που να καλύπτουν μεγάλη ποικιλία τόσο από τον κυπριακό και τον ελληνικό όσο και τον ξένο αµπελώνα, τα κρασιά αυτά να φυλάγονται σε κατάλληλη θερμοκρασία και να συντηρούνται στις κατάλληλες συνθήκες, να διαθέτει κάποια αξεσουάρ οίνου, να είναι εφοδιασμένη με επιλογές συνοδευτικών κρασιού (όπως τυριά, αλλαντικά κ.ά.), χωρίς απαραίτητα να λειτουργεί και ως delicatessen, και φυσικά να έχει αντίστοιχη ενηµερωµένη συλλογή σε άλλα ποτά.

 

Μια κάβα που πληροί (αν όχι πλήρως, μια και δεν είμαστε ειδικοί, τουλάχιστον σε μεγάλο βαθμό) αυτές τις προϋποθέσεις λειτούργησε πρόσφατα και στη Λευκωσία.

Το Uncork, λοιπόν, ο νέος οινικός προορισμός της πόλης, στεγάζεται σε ένα πολύ μοντέρνο μαγαζί, με κύρια υλικά το ξύλο. Στα ράφια του φιλοξενεί εκλεκτές ετικέτες από οινοπαραγωγούς από την Ισπανία και την Ιταλία, που δεν συναντάς εύκολα στην αγορά, όπως είναι το ‘La Rioja Alta Premium’ και το ιταλικό ‘Tommasi΄, αλλά και κρασιά από την Αργεντινή και τη Γαλλία. Εκτός από κρασιά, το μαγαζί διαθέτει και κάποια διαλεκτά φαγώσιμα, όπως ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς, κράκερς, μαρμελάδες, ιταλικά σοκολατάκια, ακόμα και κανελάδα που δεν θα βρεις πουθενά αλλού.

Επίσης, το μαγαζί είναι εφοδιασμένο με κάποιες premium vodkas, λικέρ και σαμπάνιες. Και όλα αυτά σε τιμές που δεν είναι καθόλου απαγορευτικές.

 

Και αν αναρωτιέσαι αν λειτουργεί και ως wine bar, θα σου λύσω την απορία απαντώντας σου πως μπορεί να σε φιλοξενήσει στο χώρο του για wine tasting, ενώ εκεί μπορείς να διοργανώσεις και ένα ιδιωτικό δείπνο για 10-12 άτομα, ενώ μπορείς να κλείσεις το χώρο και για ιδιωτικό πάρτι για 50-70 ατόμων για το κρασί και καναπεδάκια.

 

Και εκδηλώσεις!
Πρόσφατα το Unrock ενημέρωσε μέσω της σελίδας του στο Facebook για τη νέα του εκδήλωση, "Wines of the week by Uncork". Στο πλαίσιο της κάθε Παρασκευή θα δίνει στη διάθεση του κοινού ένα νέο κρασί από τη συλλογή του μαγαζιού, για να το δοκιμάσει μαζί με κάποια συνοδευτικά και φυσικά να το αγοράσει σε μειωμένη τιμή. Για αυτήν την πρώτη εβδομάδα (αυτή την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου) το πρώτο κρασί θα είναι το νεοαφιχθέν Verrazzano Rosso Minituscan.

 

Uncork (22252507) Πάργας 7, Λευκωσία.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close