Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Φάγαμε στο νέο γιαπωνέζικο της πόλης!

Kαι σου μεταφέρουμε εντυπώσεις από την έξοδό μας στο Yumi Japanese Cocktail Bar!

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2015

O παράδοξα φτωχός, σε ιαπωνικής εστίασης καταλύματα, γαστρονομικός χάρτης της πρωτεύουσας, επιτέλους εμπλουτίζεται με το πολλά υποσχόμενο ‘Yumi’.

Ο πλοηγός σου θα σε οδηγήσει στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού (πρώην Q Lounge) με σένα να κάνεις πρώτο ‘αλτ’ στο περίοπτο μπαράκι του μακρόστενου, καλοφτιαγμένου χώρου, προετοιμάζοντας τον ουρανίσκο σου με ένα εξαίρετο Japanese slipper cocktail με Midori melon και Cointreau. Απόλαυσε από το ψηλό σου stool την περιρρέουσα ατμόσφαιρα του πολυδιάστατου, νοτισμένου δε με απλότητα, χώρου και μόλις κι εσύ λιγουρευτείς μια ποικιλία από καλοφτιαγμένα sushi, που σε ενημερώνω ότι θα βλέπεις να παρελαύνουν συνεχώς από μπροστά σου, δακτυλόδειξε το τραπεζάκι της αρεσκείας σου.

Το εδεσματολόγιό του, καθόλα ικανό να χαροποιήσει τις ιαπωνικές γαστριμαργικές επιθυμίες σου, σε προκαλεί με τις αμέτρητες sashimi & sushi επιλογές, αλλά και με τα ορεκτικά και τις κυρίως προτάσεις στα οποία πρωταγωνιστούν τόσο το κρέας όσο και το ψάρι. Για καλή αρχή πάντως αφέσου εγγυημένα στη γλυκιά λιπαρότητα μιας ποικιλίας από φρεσκότατα sashimi σολομού, τόνου και χελιού (€5.50-€6.50 τα 4 τεμάχια), προετοιμάζοντας το στόμα σου σιγά-σιγά για την πολυχρωματική, άψογη σε παρουσίαση, ‘συλλογή’ από Yumi nigiri special sushi. Σολομός με σάλτσα teriyaki, λαβράκι με miso, αλλά και εκρηκτικοί στη γεύση τους συνδυασμοί, με δυνατά χαρτιά το χέλι, τη γαρίδα και το αβοκάντο, θα σε κάνουν να σφίξεις θερμά το χέρι του διευθυντή Κώστα Χριστοφόρου που σε ώθησε να τα επιλέξεις.

Θερμά φυσικά θα σφίξεις και το χέρι του καταξιωμένου, επί πολλά έτη στο νησί μας, Ασιάτη σεφ, που θα σε διακτινίσει στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου με τα a la minute φτιαγμένα Yumi maki & rolls specials, προικισμένα με σπυρωτό Vs κολλώδες ρύζι και ευφάνταστες γεμίσεις. Επαναγέμισε το κρασοπότηρό σου με τις αρωματικές, απίστευτα δροσιστικές Τέσσερις Λίμνες του Κυρ Γιάννη και βάλε άριστα στο μαύρο μπακαλιάρο (black cod) που έρχεται μελωμένος με miso sauce, πλαισιωμένος με ζουλιέν, ποικιλόχρωμα λαχανικά και ρυζάκι.

Όσο για τους γλυκούς πειρασμούς του τέλους, άκουσε τις προτροπές του Βαλάντη και πες τα τελευταία σου ‘ναι’, στο ιδιόμορφο, ημισφαιρικό μους με wasabi και σαφέστατα στο σοκολατένιο ομόλογό του, πριν επανενταχθείς στην παρέα που απολαμβάνει πέριξ του επικοινωνιακού μπαρ ευφάνταστα κοκτέιλ και υπέροχη μουσική από DJ (Παρασκευή και Σάββατο). 

 

(99170717) Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού 20, Λευκωσία. Τρ-Κ 12.00-02.00. Δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες. 

Δες περισσότερο φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close