Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

"Το Κεχριμπάρι" είναι το νέο μεζεδοπωλείο της Λευκωσίας!

Νόστιμη ανακάλυψη!

Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2015

Κεχριμπαρένιες γεύσεις! Αυτό μάλιστα! Σε ένα τόσο ζεστό και ιδιαίτερα χαριτωμένο μεζεδοπωλείο, που άνοιξε στην παλιά Λευκωσία, το οποίο προσφέρει ελληνική, ποιοτική κουζίνα σε ένα ήρεμο περιβάλλον, τι άλλο θα γευτείς;

Θα το βρεις ‘κρυμμένο’ στη στοά της Ξάνθης Ξενιέρου, σε ένα χώρο που στήθηκε με μεράκι και πολλή αγάπη από τους ιδιοκτήτες του. Το ξύλο και η πέτρα είναι τα κυρίαρχα στοιχεία του ενώ τα όμορφα στρωμένα τραπέζια είναι φροντίδα του κύριου Ευγένιου και της συζύγου του Μαρίας που μπαίνουν από νωρίς στην κουζίνα, για να ετοιμάσουν τις λιχουδιές που προσφέρει το μαγαζί.

Στο μεγάφωνο παίζουν όμορφες ρετρό μπαλάντες και γνώριμες επιτυχίες από το νέο κύμα, όση ώρα εμείς περιεργαζόμαστε τον πίνακα με τα πιάτα ημέρας. Υπάρχει η επιλογή του σετ από μεζέδες, το οποίο χρεώνει μόνο €15 το άτομο! Είναι μια ολοκληρωμένη πρόταση καλοφαγίας, με όλα τα εκλεκτά που σου προσφέρει η ελληνική κουζίνα: από καλοχτυπημένο τζατζίκι μέχρι τυροκροκέτες, σουβλάκι καλαμάκι, πατατούλες ριγανάτες και μοσχάρι στο πήλινο. Δεν θες μεζέ; Τότε, μπορείς να παραγγείλεις τα πιάτα που επιθυμείς να απολαύσεις, είτε από τα πιάτα ημέρας είτε από τη μεγάλη ποικιλία που φτιάχνει στο μεζέ.

Εμείς είπαμε να φάμε απ’ όλα! Σε ταβέρνα πήγαμε… όχι σε ταχυφαγείο! Όταν, μάλιστα, γνωρίσαμε τους χαμογελαστούς ιδιοκτήτες, τότε ήμασταν σίγουροι ότι θα φάμε καλά. Τι… σπετζοφάι και φέτα ψητή στο φούρνο με πιπεριές και ντομάτες δοκιμάσαμε, τι μελιτζάνες στο φούρνο που ήταν μέλι, τι ζουμερό και καλοψημένο σουβλάκι χοιρινό αλλά και κοτόπουλο ήρθε και μας βρήκε! Όλα ‘κεχριμπαρένια’ σου λέω, αφού στο ‘Κεχριμπάρι’ μπήκαμε! Και να τα κομπλιμεντάρουν υπέροχα τα βραστά χόρτα εποχής και το ζεστό, φρεσκοζυμωμένο καρβέλι που μας έφερνε ασταμάτητα ο κύριος Ευγένιος. Περίφημη μεζεδοκατάνυξη κι ας ήταν βράδυ Τρίτης.

Στο τέλος, απολαύσαμε και το φημισμένο του ψητό μήλο στο φούρνο με παγωτό και κλείσαμε! Υστερόγραφο: αν θες να απολαύσεις ζωντανή μουσική, μπορείς να αγκαζάρεις το μαγαζί τις Δευτέρες και να τα "σπάσεις"!

 

(22377311, 99473179) Ξάνθης Ξενιέρου 23, Λευκωσία. Τρ-Κ 19.30-23.30.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close