Εστιατόρια

Μακαρονάδες: Οι 8 top διευθύνσεις της Λευκωσίας

Πού θα δοκιμάσεις αυθεντικές συνταγές με ζυμαρικά στην πρωτεύουσα

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαρτίου 2015

Μπορεί η πόλη να βρίθει από ιταλικά εστιατόρια, όμως σε λίγα από αυτά έχουμε συνήθως την ευκαιρία να δοκιμάσουμε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις, όπως θα τις ετοίμαζαν οι σεφ στη γείτονα χώρα. Το Check In έψαξε, βρήκε και δοκίμασε al dente ζυμαρικά, παραδοσιακές συνταγές αλλά και διαφορετικές, όλες ποιοτικά φτιαγμένες και σερβιρισμένες και μοιράζεται μαζί σου τις αντίστοιχες διευθύνσεις.
 

Bar Italia
Η νοστιμιά βρίσκεται στην απλότητα. Το Bar Italia με ειλικρινή αγάπη για την ιταλική κουζίνα και κουλτούρα, προσφέρει υπέροχα πιάτα για την καθημερινή σου απόλαυση. Με μεγάλη ποικιλία από ιταλικά ζυμαρικά (ταλιατέλες, πέννες, ριγκατόνι, φουσίλι, φαρφάλες, λιγκουίνι, ραβιόλι κ.λπ.), θα δοκιμάσεις παραδοσιακές μπολονέζ ή πιο περίτεχνα πιάτα με ψαρικά και ντοματίνια. Καθημερινά το menu εμπλουτίζεται με τα Special of the Day, οπότε τηλεφώνησε, ενημερώσου και απόλαυσε ιταλικές γεύσεις.
(22377033) Ζήνωνος Σώζου 1. Δ-Σ 09.00-22.30.
 



Da Paolo Restaurant
Κλασικό, αγαπημένο και υπέροχο. Ο χώρος του είναι ζεστός και πολύ φιλόξενος, ακριβώς όπως αρμόζει σε ένα μεσογειακό εστιατόριο. Όταν ανοίγει ο καιρός και τα τραπεζάκια βγαίνουν έξω, το σκηνικό είναι υπέροχο. Στα τείχη της Λευκωσίας το Da Paolo σού επιτρέπει να δοκιμάσεις πλούσια ποικιλία από ζυμαρικά και όχι μόνο. Το best selling πιάτο του 'Da Paolo' είναι το Spaghetti alla Calabrese με σπιτική σάλτσα ντομάτας, εποχιακά λαχανικά και τυρί φέτα. Ακόμη ένα vegetarian πιάτο που ενδείκνυται και για όσους νηστεύουν αυτή την περίοδο είναι το Spaghetti Frutti Di Mare (με γαρίδες, μύδια και σάλτσα ντομάτας). Η επίσκεψή σου στο Da Paolo δεν θα μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτική, αν δεν δοκιμάσεις το υπέροχο Penne all' Αmatriciana. Το Signature πιάτο όσον αφορά στα ζυμαρικά, με ψητά μάγουλα χοιρινού και σάλτσα ντομάτας, είναι πεντανόστιμο και χορταστικό. Αξίζει να το δοκιμάσεις!
(22438538) Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 52. Δ-Κ 19.00-23.30.
 
 
 
Isolani Pizza Bar
Μέσα στην Αγορά του Αγίου Αντωνίου ακόμη ένα εστιατόριο έκανε την εμφάνισή του και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το προτιμήσουμε. Στον πολύ όμορφο, φιλόξενο και μοντέρνο χώρο, προσφέρεται σε μεγάλη ποικιλία όλο το εύρος των αγαπημένων σου πιάτων για να τα απολαύσεις. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις λαζάνια, νιόκι και σορεντίνα φτιαγμένα φρέσκα, με υγιεινά υλικά και ιταλική τεχνική. Σερβίρει λαζάνια μπολονέζ και conchiglioni με ραγού από αρνάκι και άρωμα
βασιλικού. Δοκιμάσαμε και ερωτευτήκαμε τα Conchiglioni με ragu από αρνί και bechamel βασιλικού (κοχύλια tricolore artigianale με ραγού από φρέσκο, ντόπιο αρνίσιο κιμά και μείγμα λαχανικών λουσμένα με σος φρέσκιας ντομάτας και bechamel αρωματισμένης με βασιλικό, στο φούρνο) και τα Lasagne Bolognese (αυθεντικά ιταλικά λαζάνια all' uovo-με αβγό) στο φούρνο με φρέσκο αμερικάνικο Angus βοδινό κιμά, μείγμα λαχανικών, ντομάτας και ιταλικών τυριών, με άρωμα βασιλικού από τον κήπο του chef, όλα σιγοψημένα για την τέλεια αυθεντική bolognese!). Απλά υπέροχα!
(70008778) Αγορά Αγίου Αντωνίου. Τρ-Κ 12.30-15.00 & 19.30-23.00.
 


Il forno
Εδώ και τόσα χρόνια διατηρεί σταθερή ποιότητα, οικονομικές τιμές, άμεση και φιλική εξυπηρέτηση. Το στέκι της παλιάς Λευκωσίας δημιουργήθηκε πολύ πριν η εντός των τειχών πόλη γίνει μόδα. Από τα πρώτα μαγαζιά -αν όχι το πρώτο- που εμπιστεύτηκε τη Λήδρας για έδρα του, το Φεβρουάριο του 2002, δίνοντας σε όλους ένα πολύ νόστιμο κίνητρο για να επισκεφτούμε την παλιά πόλη. Διάλεξε ένα τραπέζι με θέα, απόλαυσε τους επισκέπτες του πολυσύχναστου πεζόδρομου και παράγγειλε τη δική σου αγαπημένη. Εμείς πάντως το κάναμε με αρκετή δυσκολία, ξεχωρίζοντας ως δικές μας αγαπημένες τη La Primavera ή τη θαλασσινή. Σταθερή αξία είναι η Broccoli με γαρίδες, ενώ η Ιl'leventiva με σπανάκι είναι μια πολύ νόστιμη επιλογή. Ό,τι και να δοκιμάσεις θα το απολαύσεις, γι' αυτό και θα επιστρέψεις.
(22456454) Λήδρας 216-218. Δ-Κ 11.00-23.00.
 


Just Italian
Ακριβώς όπως υποδηλώνει το όνομά του, αποκλειστικά και μόνο ιταλικά και νόστιμα. Στην πολυσύχναστη Έγκωμη, κάνε το διάλειμμά σου και επισκέψου το εστιατόριο Just Italian προκειμένου να απολαύσεις νόστιμα ζυμαρικά, όπως πάστα με γαρίδες βασιλικές, πάστα με κοτόπουλο, ριζότο με γαρίδες και πέστο. Ακόμη δοκίμασε φρέσκες ταλιατέλες, ριγκατόνι, ραβιόλι και τορτελίνια, ραβιόλες με σπανάκι και τυρί ρικότα. Επίσης, μπορείς να επιλέξεις πιάτα ολικής αλέσεως και χωρίς γλουτένη.
(22780600) Ανδρέα Χάλιου 1, Έγκωμη. Δ-Κ 12.00-23.00.
 


Marzano
Εδώ και χρόνια το Marzano βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των pasta lovers της πρωτεύουσας. Στο κέντρο της Λευκωσίας, αλλά πολύ εύκολα προσβάσιμο, προσφέρει εξαιρετικό φαγητό και μοναδικές τιμές, σε ένα πολύ προσεγμένο περιβάλλον. Δοκίμασε τις πολύ χορταστικές Tagliatelle Verdi Pollo, με φέτες από φιλέτο κοτόπουλο, αμύγδαλα, σάλτσα ντομάτας και πράσινες ταλιατέλες ή το Porcini Tortellini con Alfredo Sauce -τορτελίνι με γεμιστό μανιτάρι- και σίγουρα θα απολαύσεις ιταλική γεύση σε πολύ πλούσια ποσότητα. Κλασική αξία είναι το Spaghetti frutti di Mare το οποίο αγαπούν όλοι.
(22663240, 22663740) Διαγόρου 27. Δ-Κ 12.00-24.00.
 

Tavolino
Όμορφος χώρος στο κέντρο της Ονασαγόρου για να δοκιμάσεις ζυμαρικά. Νόστιμες ιταλικές γεύσεις και καταπληκτικά πιάτα που δεν θα σε χορτάσουν απλώς, αλλά θα σε ενθουσιάσουν. Δοκίμασε spaghetti cozze e Gamberetti (με γαρίδες και μύδια) ή penne al Salmone (αν θέλεις κάτι δροσερό). Αν προτιμάς κάτι χορτοφαγικό, εξαιρετική επιλογή είναι το Ravioli agli Spinaci. Αν είσαι ήδη τακτικός πελάτης, να σε ενημερώσουμε πως ένα νέο πιάτο ενίσχυσε το ήδη πλούσιο μενού. Carbonara με κοτόπουλο και φρέσκια ντομάτα για τους πολύ πεινασμένους!
(22663199) Ονασαγόρου 35. Δ-Κ 11.00-15.00 & 17.30-23.30.
 


Tutto Il Giorno Romantica
Ο 38χρονος Ναπολιτάνος chef του Romantica θα σου σερβίρει ό,τι καλύτερο από την πατρίδα του. Πάντοτε με φρέσκα υλικά και παραδοσιακές συνταγές, στο Romantica αξίζει να δοκιμάσεις σπαγγέτι με γαρίδες, σκόρδο, τσίλι και φρέσκια ντομάτα, αλλά και πέννες με σπανάκι, γκοργκοντζόλα, πινόλια, λιαστή ντομάτα και κρέμα. Ιδιαίτερο πιάτο, με υπέροχη γεύση και εξαιρετική παρουσίαση είναι το φετουτσίνι με μανιτάρια και αυθεντική σάλτσα ραγού.
(22377276, 22376161) Ευαγόρα Παλληκαρίδη 13, Λυκαβηττός.
 
 
Stay tuned... ακολουθούν οι top διευθύνσεις για pasta σε όλες τις πόλεις!

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close