Δημοσιεύτηκε στις 12 Μαρτίου 2015
Στα highlighs της ελληνικής σκηνής τα βραβευμένα εστιατόρια που κατάφεραν να διατηρήσουν τα αστέρια τους, με εξαίρεση τη Γαλάζια Hytra που έχασε το αστέρι της αφού ο Οδηγός είχε ενημερωθεί για την πώληση του Αστέρα και το μέλλον της θεωρήθηκε αμφίβολο. Σημαντική ήταν και η διάκριση δύο ακόμη εστιατορίων- Αθήρι και Οικείο- στα οποία απονεμήθηκε Bib Gourmand ως επιβράβευση για την καλή σχέση ποιότητας-τιμής τους.
Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα εστιατόριο σημείο αναφοράς στην ελληνική γαστρονομική σκηνή. Εστιάζοντας στη μοντέρνα γαλλική κουζίνα με φινετσάτα πιάτα οι απεσταλμένοι του Οδηγού το επιβραβεύουν με δύο αστέρια εδώ και αρκετά χρόνια. Έτσι έπραξαν και φέτος.
Ο χώρος που στέγασε τη μαγειρική φιλοσοφία της Γεωργιάννας Χειλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο αντιπροσωπευτικές περιπτώσεις όπου διασκεδαστική και εκλεπτυσμένη γαστρονομία συνδυάζονται αρμονικά. Το 2012 βραβεύτηκαν με το πρώτο τους αστέρι και το 2014 απέσπασαν και δεύτερο αστέρι από τη Michelin το οποίο και διατηρούν.
Με μίνιμαλ αισθητική, διακριτική πολυτέλεια και νεωτεριστικές πινελιές στον κατάλογο, το εστιατόριο του Έκτορα Μποτρίνι στο Χαλάνδρι το 2014 ήταν πέρυσι η νέα ελληνική είσοδος στο δρόμο των αστεριών. Η εκφραστική του κουζίνα το 2015 διατήρησε το αστέρι της κρατώντας τον γαστρονομικό πήχη ψηλά.
Στον έκτο όροφο της «Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών» προσφέρει προνομιακή θέα και γευστικές προτάσεις υψηλών προδιαγραφών. Μια εμπειρία που δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από τους κριτικούς της Michelin. Το αστέρι που αποκτήθηκε με τον Νίκο Καραθάνο στην κουζίνα διατηρήθηκε και φέτος με τον Τάσο Μαντή στο τιμόνι.
Ο Λευτέρης Λαζάρου εδώ και έναν χρόνο περίπου άλλαξε έδρα μετακομίζοντας δίπλα στο κύμα στο Μικρολίμανο. Ο πρωτοποριακός τρόπος προσέγγισης της γεύσης, η δημιουργικότητα και η προσήλωσή του στην ποιότητα ήταν πολύ καλοί λόγοι για να ανανεωθεί το 1 αστέρι που έχει κατακτήσει με την αξία του.
Σχετικά
22 νόστιμες διευθύνσεις για απολαυστική ταχινόπιτα
Εδώ θα βρεις τις πιο νόστιμες ταχινόπιτες
25 στάσεις για καλό φαγητό με θέα το βουνό και τις ανοιξιάτικες εικόνες
Αυθεντικοί μεζέδες, ζεστή φιλοξενία και τοπικές νοστιμιές αναδεικνύουν τις ορεινές γωνιές του νησιού
Μεσογειακές γεύσεις σε ένα σύγχρονο all-day spot στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα μοντέρνο all-day spot στο κέντρο της πόλης που μετατρέπει το μεσημεριανό διάλειμμα σε μια μικρή γαστρονομική απόδραση
Μία από τις καλύτερες γαστρομπυραρίες της Κύπρου, ανοίγει και πάλι τις πόρτες της
Ένα από τα πιο διάσημα μαγαζιά του Πρωταρά, ανακοίνωσε την επιστροφή του για τη σεζόν
Σπιτικές γεύσεις στην καρδιά της Λευκωσίας
Ένα αγαπημένο μαγειρείο που σερβίρει αυθεντική κυπριακή κουζίνα, θυμίζοντας το οικογενειακό τραπέζι της παιδικής μας ηλικίας
Ένα διαχρονικό lunch spot που αποτελεί πλέον θεσμό στη Λευκωσία
Ένας κλασικός γαστρονομικός προορισμός για επαγγελματικά ραντεβού και εκλεκτές γεύσεις ψαριού και κρέατος στην καρδιά της πόλης
Μεσογειακές γεύσεις που θυμίζουν σπιτικό τραπέζι σε ένα αγαπημένο μας στέκι
Δημιουργική ελληνική και κυπριακή κουζίνα με εποχιακά υλικά, αργομαγειρεμένα πιάτα και αυθεντικές γεύσεις στο μεσημεριανό τραπέζι της Λεμεσού
O σεφ Σταυρής μάς δίνει τη συνταγή για την πιο νόστιμη ταχινόπιτα
Ετοιμάσου να την φτιάξεις στο σπίτι
Εκλεπτυσμένο brunch, lunch και δείπνο σε ένα ειδυλλιακό τοπίο με θέα τη θάλασσα
Το The Gallery μπορεί να περηφανεύεται για την κομψή του σάλα, την εμβληματική του βεράντα αλλά και πολυτελή ταυτόχρονα, την κουζίνα του που τιμά τις διεθνείς γεύσεις, αλλά και τη μοναδική του θέα στη θάλασσα
Η B2B Έκθεση που ενώνει τα μεγάλα brands spirits και κρασιών της αγοράς, επιστρέφει
Μία διήμερη έκθεση αποκλειστικά για επαγγελματίες του κλάδου Ho.Re.Ca., ιδιοκτήτες και στελέχη εστιατορίων, bars, ξενοδοχείων και χώρων φιλοξενίας
Η Ντίνα Νικολάου φέρνει το Dinas, με opening το Πάσχα
Η εξαίρετη γευσιπλάστρια ετοιμάζει πυρετωδώς το πρώτο της φυσικό εστιατόριο στην Αθήνα, με ένα ιδιαίτερο concept
Τα αγαπημένα cinnamon rolls της πόλης, μόλις απέκτησαν νέο μαγαζί στo κέντρο
Η αφράτη ζυμαρένια λιχουδιά που μυρίζει βούτυρο και κανέλα, βρήκε το νέο της σπίτι




