Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Το φάγαμε... όπως πρέπει!

Ένα... καθωσπρέπει burger στο κέντρο της Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2015

Για να πω την αλήθεια, μου είχε κάνει εντύπωση το όνομά του. Με γοήτευσε και με έκανε να θέλω να δω ποιο είναι αυτό το καθωσπρέπει burger που επιχειρεί να εισβάλει σε μια από τις παρόδους της Ονασαγόρου; Πλησιάζοντας στο χώρο αντίκρισα ένα burgerάδικο με μοντέρνα, ξεκούραστη διακόσμηση που σε ενέπνεε για ένα "όπως πρέπει περιεχόμενο".

Το μενού δεν είναι καθόλου μεγάλο. Μάλλον πολύ περιορισμένο θα έλεγα και αυστηρά επικεντρωμένο στα burgers. Αυτό που με εντυπωσίασε, ωστόσο, ήταν η ποιότητα του μπιφτεκιού. Φτιαγμένο από 100% Black Angus beef ή ψιλοκομμένο κοτόπουλο, ζυμωμένο με διάφορα μπαχαρικά και αρώματα. Επίσης με κέρδισε και ο τρόπος που λανσάρονται τα μπιφτέκια τους. Θα τα βρεις σε τρία διαφορετικά μεγέθη (slim, classic, challenge) -εκτός από το burger κοτόπουλου που είναι μόνο slim-, σε τέσσερις διαφορετικούς συνδυασμού (straight-σκέτο, cheeseburger-με τυρί, the boss-με τυρί και μπέικον, και full monty-με τυρί, μπέικον και τηγανητό αβγό) τα οποία μπορείς να συνδυάσεις με 5 είδη σάλτσας (onion relish, chilly, barbecue, avocado, yogurt). Υπάρχει παράλληλα και veggie burger (€6) μέσα σε πίτα naan, το οποίο παραγγείλαμε για starter διότι δυστυχώς δεν υπάρχουν ούτε πρώτα πιάτα ούτε σαλάτα. Μόνο μπιφτέκια! Παραδέχομαι όμως ότι ήταν πολύ ελαφρύ και νόστιμο. Αν και αντιλαμβάνομαι τη φιλοσοφία του μαγαζιού για ένα αυστηρά burger concept, θα προτιμούσα να έβλεπα και κάποια άλλη επιλογή στο μενού, για εκείνες τις περιπτώσεις που η παρέα θέλει να φάει burgers κι εγώ όχι. Για παράδειγμα, θα μου άρεσε να έβλεπα για πρώτο την πίτα naan να συνοδεύεται από τις σάλτσες τους, έτσι θα μου επέτρεπε να γνώριζα τις γεύσεις τους καλύτερα, όπως επίσης και τα σαλατικά που βάζουν στο burger να τα σέρβιραν σαν πιάτο μαζί με οποιαδήποτε σάλτσα, μια πιτούλα naan, και γιατί όχι και με ένα burger on the top, για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Τελικά παραγγείλαμε δύο chicken burgers, εκ των οποίων το ένα ήταν το "the boss" (€7) με σάλτσα barbecue και το άλλο το "straight" (€6.50) με σάλτσα αβοκάντο. Ακόμη, στο τραπέζι μας έφτασε ένα Black Angus slim cheese burger (€7) με onion relish και φρέσκες κυπριακές τηγανητές πατάτες (€1.50) που κόβονται λίγη ώρα πριν τηγανιστούν.

Έχω να πω πως, παρόλο που άργησε λίγο η παραγγελία μας, που δεν υπήρχε light άσπρο αναψυκτικό και ‘όπως πρέπει’ παγωμένη μπίρα –μπίρες θα βρεις εκτός από τις κυπριακές και ιταλικές δικής τους εισαγωγής-, εντούτοις το εγκάρδιο χαμόγελο των σερβιτόρων, η εξυπηρέτηση και το γευστικό αποτέλεσμα αποτελούσαν μια γερή ανταμοιβή. Τα μπιφτέκια, τα οποία ήρθαν σε χαριτωμένα χάρτινα κουτάκια, ήταν γευστικά, καλοψημένα με σωστές αναλογίες μπαχαρικών και άλλων καρυκευμάτων, σκεπασμένα σε μαλακότατο ψωμάκι, λαχανικά και εύγευστη σάλτσα προτίμησης. Όσο για τις πατάτες, αντιλαμβανόσουν ότι ήταν φρεσκοκομμένες και φρεσκοτηγανισμένες, γι’ αυτό και μου άρεσαν πολύ! Ομολογώ πως αν επιθυμήσω ένα ποιοτικό burger, σίγουρα θα επισκεπτόμουν ξανά το "όπως πρέπει".

(22100999) Αριστοτέλους 9, παλιά Λευκωσία, Δ-Κ 11.00-23.00.     

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close