Eating News , Εστιατόρια

Μαγειρέματα [μάθε πρώτος τι ετοιμάζουν τα εστιατόρια του νησιού]

Από νέες αφίξεις και επαναλειτουργίες, μέχρι ανακαινίσεις και νέα μενού!

Δημοσιεύτηκε στις 13 Μαΐου 2015

Ο Δειπνολόγε μάς μεταφέρει όλα όσα "ψήνονται" στον επισιτιστικό τομέα του νησιού, για να είμαστε πάντα ενήμεροι!

  • Το Alati by the Sea στον Πρωταρά άνοιξε και σε περιμένει για να δοκιμάσεις και πάλι θαλασσινές και όχι μόνο συνταγές, που σ' το εγγυώμαι θα πάθεις με αυτές εθισμό.
  • Ποικίλες εκπλήξεις αναμένουν τους λάτρεις της μεσογειακής, αλλά και γαλλικής κουζίνας στα εστιατόρια Mediterraneo και Amorosa του ξενοδοχείου Annabelle στην Πάφο. Στο Mediterraneo ο σεφ Μάριος Ευσταθίου (μέλος της Ολυμπιακής Ομάδας Κύπρου) υπόσχεται να αναγάγει σε γευστική τέχνη τα πλούσια ορεκτικά σχάρας, αλλά και τα εμπνευσμένα από τη μεσογειακή λίστα, μαγειρευτά πιάτα, ενώ στο Amorosa ο σεφ Alex Geffroy αναμένεται να εντρυφήσει στη γαλλική κουζίνα, προσθέτοντας σε αυτήν το δικό του λιθαράκι.
  • Τα εστιατόρια Marcello's και Lemongrass του ξενοδοχείου Sunrise, ξανάνοιξαν τις πύλες τους αναμένοντας τους έχοντες πάθος με τις ιταλικές και ασιατικές συνταγές, με αυτούς να γεμίζουν και πάλι τα όμορφα στρωμένα επί της λεωφόρου Πρωταρά, τραπεζάκια των δύο εστιατορίων.
  • Στα τελικά στάδια βρίσκεται και η ολοκαίνουργια άφιξη του εστιατορίου Μαγκάλι στο Στρόβολο. Ένα ψαγμένο, με μεγάλη χωρητικότητα μαγαζί (150 ατόμων), που με self service χαρακτήρα και τιμές που δεν τρυπούν την τσέπη, θα ικανοποιεί τον ουρανίσκο όσων αρέσκονται στις ξυλοφουρνιστές πίτσες και τα ζυμαρικά, στις σαλατοσυνθέσεις, αλλά και στα είδη σχάρας.
  • Το εστιατόριο Vivaldi στο ξενοδοχείο Four Seasons έχει λανσάρει το καινούργιο του μενού και αναμένει τις δικές σου γευστικές κριτικές.
  • Ετοιμάσου κι έρχεται στην οδό Περικλέους 62 στο Στρόβολο, το Γευσηκλέους 62. Ένα διαφορετικό ταβερνάκι με παραδοσιακά σπιτικά εδέσματα που θα σου θυμίσουν γιαγιά, σχαροψημένες λιχουδιές για απαιτητικούς κι έναν ξυλόφουρνο που θα σε κάνει σίγουρα να ανακαλέσεις ξεχασμένες γεύσεις.
  • Με μεγάλες οινικές αξιώσεις έχει ανοίξει τις πόρτες του το καινούργιο wine bar της πόλης της Πάφου, ο Λαβύρινθος. Εξαίρετη από κάθε άποψη η κρασοποικιλία του, ενώ τα ευφάνταστα cheese and meat platters του, τα πρωτότυπα ορεκτικά του και τα special dishes του, θα χαροποιήσουν τα μέγιστα τον ουρανίσκο σου.
  • Το αγαπημένο οινομπαράκι Fine Wine Boutique άλλαξε διεύθυνση, μεταφέροντας τις εγκαταστάσεις του στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού στη Λεμεσό.

 

+ Αλάτι
Άπαιχτοι για ακόμη μία φορά οι αυθεντικά, αυθεντικοί κυπριακοί μεζέδες της γραφικής ταβερνούλας Πανέρι στη Σωτήρα Αμμοχώστου. Μια ταβερνούλα που παραμένει πιστή στην κυπριακή γαστρονομική παράδοση, αλλά και φιλοξενία. Στα μεγάλα ατού και οι κυπριακές μουσικές βραδιές (βράδυ Τρίτης) που σίγουρα αποτελούν από μόνες τους αιτία για να εκδράμει κανείς εκεί.

- Πιπέρι
Το ριζότο θέλει την τέχνη του και τη μαστοριά του. Χρειάζεται χρόνο και υπομονή για να φτιαχτεί, μα πρωτίστως εμπειρογνωμοσύνη. Δυστυχώς στο πρωτευουσιάνικο εστιατόριο που το δοκίμασα, ο σεφ μού θύμισε στιγμές από το βαρυψημένο λαπά ρυζιού που μου σέρβιραν από καιρό εις καιρό κατά τη στρατιωτική μου θητεία.

Σχετικά

Ατζέντα
July 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close