Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Say... I "Do" Wine & Dine

O απόλυτος οινικός προορισμός!

Δημοσιεύτηκε στις 21 Μαΐου 2015

Όταν βλέπεις μεγάλες επενδύσεις οι οποίες μεταμορφώνουν το νησί και του δίνουν έναν κοσμοπολίτικο ευρωπαϊκό αέρα, τότε αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχουν άνθρωποι με όραμα. Πόσω μάλλον όταν αυτές οι επενδύσεις έχουν να κάνουν με τη διασκέδαση, όπου η τελευταία τάση εστιάζει στο κρασί. Εξάλλου, ήταν τόσο ραγδαία η εξάπλωσή της που πλέον έχουμε γεμίσει με wine bars, τα οποία προσφέρουν αρκετά μεγάλη ποικιλία οίνων, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μαθαίνει γι’ αυτό και να το εκτιμά περισσότερο.

Η νέα άφιξη λοιπόν, "προσγειώθηκε" πριν από κάποιες ημέρες στο παραλιακό μέτωπο της Λεμεσού. Πρόκειται για ένα καινούργιο "έργο τέχνης", ένα πανέμορφο, ψηλό και γωνιακό κτίριο, το ισόγειο του οποίου στεγάζει το καινούργιο wine bar με την ονομασία ‘Do’. Το ‘Do wine & dine’ ανήκει στον επιτυχημένο όμιλο εστιατορίων Uptown Square, στον οποίο ανήκουν τα εστιατόρια Chesters, Zen Fusion, Chi Lounge, eStilo, Malindi, και είναι πραγματικά επικεντρωμένο στο κρασί. Με μια μεγάλη ποικιλία κρασιών από ολόκληρο τον οινικό κόσμο, που αριθμεί περισσότερες από 300 διαφορετικές ετικέτες, σε περιμένει για να σε χαλαρώσει. Κρασιά από Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία, Αφρική, Αμερική, Χιλή και τόσες άλλες χώρες παρελαύνουν από το wine list του.

Το πιο εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι στο Do προσφέρεται τεράστια ποικιλία κρασιών που σερβίρονται με το ποτήρι, αφού διαθέτει τέσσερις μηχανές με άζωτο. O χώρος είναι πανέμορφος. Τα τραπέζια ψηλά, αλλά οι καρέκλες αναπαυτικές για να καθίσεις με τις ώρες. Αυτό που μου άρεσε είναι το ψηλό ταβάνι που πραγματικά σου δίνει μια άλλη αίσθηση. Το décor απλό αλλά πανέμορφο. Ακόμα, διαθέτει αρκετά μεγάλο εξωτερικό χώρο για την καλοκαιρινή περίοδο. Όμως το ‘Do’ διαθέτει και υπόγειο, ένα ζεστό πέτρινο χώρο, με ξύλινα βαρέλια, ένα τεράστιο μπαρ, τραπέζια για πιο private καταστάσεις και luxury δερμάτινους καναπέδες όπου μπορείς να απολαύσεις διάβασμα, επιλέγοντας από την αρκετά μεγάλη συλλογή βιβλίων αφιερωμένων στο κρασί που διαθέτει. Ενώ δίπλα στους καναπέδες θα δεις την κάβα με τις ελεγχόμενες θερμοκρασίες. Στο Do θα απολαύσεις και φαγητό, αφού σερβίρεται μια αρκετά μεγάλη ποικιλία από θαλασσινά, κρεατικά (πουλερικά, κυνήγι μέχρι στέικ), ζυμαρικά αλλά και ελαφριά εδέσματα όπως δροσερές σαλάτες και platters αλλαντικών και τυριών. Εδώ αξίζει να αναφέρω πως εντυπωσιάστηκα με τις ακριβείς επεξηγήσεις που αναγράφονται για το κάθε τυρί και την ωρίμανσή του. Επίσης, θα δεις κρέας καλυμμένο με γυαλί σε ελεγχόμενη θερμοκρασία για να συνεχίσει την ωρίμανσή του. Εντυπωσιακό! Εμείς απολαύσαμε δύο διαφορετικές πλούσιες σαλάτες, τη γευστικότατη seafood salad (€10) με αρκετά είδη ψαρικών και τη δροσερή Garden salad (€7.30) με φρέσκο ψωμάκι. Επίσης, μας εντυπωσίασε η μεγάλη ποικιλία από τα εξαιρετικής ποιότητας τυριά όπως το Cheese Flirt (€16.80) και το Age before beauty (€14.60). Αρκετά γευστικό ήταν και το ζεστό seafood ριζότο (€16.80). Πρέπει να πας στο ‘Do’, ακόμα κι αν δεν είσαι λάτρης του κρασιού, γιατί προσφέρει μια μοναδική εμπειρία την οποία πρέπει να ζήσεις.

(25025555, 25020056) Λεωφόρος Αμαθούντος 50E, Λεμεσός. Δ-Κ 12.00-24.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close