Things to Do , Εκδηλώσεις

Sani Festival: Jazz και απόλυτα ελληνικό

Αυτό το καλοκαίρι επιλέγουμε Χαλκιδική και απολαμβάνουμε την εμπειρία του Sani Festival

Δημοσιεύτηκε στις 04 Ιουνίου 2015

Μια γιορτή της μουσικής που ξεκίνησε το 1993 στο Λόφο της Σάνης, στο Sani Resort και συνεχίζει να μας ταξιδεύει στις μουσικές του κόσμου και στην Ελλάδα της καρδιάς μας!

Η μουσική έχει τον τρόπο na μας οδηγεί σε άγνωστους δρόμους και συναισθήματα. Το Sani Festival που γιορτάζει φέτος 23 χρόνια παρουσίας στα μουσικά δρώμενα της Ελλάδας, καταφέρνει κάθε χρόνο να δίνει στα ελληνικά καλοκαίρια χρώμα και ήχο.

Ιδιαίτερα γνωστό διεθνώς πλέον για το τριήμερο αφιέρωμά του στην παγκόσμια σκηνή της jazz, μέσω της θεματικής ενότητας “Jazz on the Hill”, το Sani Festival ταυτοποιήθηκε ως ένα μουσικό –κυρίως- φεστιβάλ, με σαφείς θεματικές ενότητες, που αγκαλιάζουν μουσικά είδη πολλές φορές μη “εμπορικά”, ενώ στην πορεία φλέρταρε και με άλλες τέχνες, οι οποίες αλληλεπιδρούν με τη μουσική.

 

Η φιλοσοφία
Το φετινό πρόγραμμα του Sani Festival που διοργανώνεται όπως και κάθε χρόνο στο Λόφο της Σάνης στο Sani Resort στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, είναι πλούσιο και σύμφωνα με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Sani Festival, Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη, είναι συνυφασμένο με τη φιλοσοφία και τους κύριους στόχους του φεστιβάλ. Στόχοι που γεφυρώνουν τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης του πολιτισμού και του τουρισμού, που αναπτύσσουν τον διάλογο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης με την ουσιαστική επικοινωνία των ανθρώπων -γηγενών και ξένων επισκεπτών της περιοχής- μέσα από την τέχνη και συνδέουν την ποιοτική ψυχαγωγία με τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα ενός διαφοροποιημένου, επιμελημένου τουριστικού προϊόντος.

"Πρόκειται για ένα πρόγραμμα δομημένο σε θεματικές ενότητες με κύριο συστατικό τις αποκλειστικές μετακλήσεις ανερχόμενων, αλλά και καταξιωμένων δημιουργών του παγκόσμιου μουσικού γίγνεσθαι, αλλά και την ανάδειξη της ελληνικής σύγχρονης μουσικής δημιουργίας" τονίζει η κυρία, Όλγα Ταμπουρή-Μπάμπαλη.

 

Jazz on the hill
Η φετινή έκδοση του "Jazz on the Hill" αποτελεί μια γνωριμία με το κοινό διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών της jazz, σε μια θεματική που αφορά στους άνδρες jazz vocalists.

Τέσσερις άνδρες μουσικοί και βιρτουόζοι του είδους, οι Chris Potter, Dave Holland, Lionel Loueke και Eric Harland θα ανοίξουν τη φετινή αυλαία του "Jazz on the Hill”, μια εισαγωγή στην καθαρόαιμη αυτοσχεδιαστική jazz (11/7).

Στη συνέχεια, ο Hugh Coltman, o προτεινόμενος rising star της φετινής ενότητας του Jazz on the Hill, στην πρώτη και αποκλειστική εμφάνισή του στην Ελλάδα, ο οποίος θα παρουσιάσει στο Λόφο της Σάνης το νέο του project, τις διασκευές των τραγουδιών του Nat King Cole με τα οποία μεγάλωσε και φυσικά αγάπησε. (17/7)

Η θεματική του Jazz on the Hill  ολοκληρώνεται με έναν καλλιτέχνη-πολιτιστικό σύμβολο στις ΗΠΑ. Ο βραβευμένος με Grammy Kurt Elling, ένας από τους διασημότερους jazz vocalists με πολλές διακρίσεις και βραβεία κι ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της jazz στην εποχή μας- ανεβαίνει στο Λόφο της Σάνης για μια και μοναδική συναυλία στον ελλαδικό χώρο (18/7).

 

Sounds of the World
Μια σημαντικότατη μουσική προσωπικότητα, ένας από τους κυριότερους και διασημότερους εκπροσώπους της world music, ο Salif Keita, θα εκπροσωπήσει μ' ένα ιδιαίτερο ακουστικό project το είδος στη θεματική “Sounds of the World" (31/7).

 

Greek Variations
Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με τρεις ξεχωριστές συναυλίες, το περιεχόμενο των οποίων αναδεικνύει την ελληνική δημιουργία στο σύνολό της μέσα από την ποίηση, τη λογοτεχνία και τη μουσική, θα συνθέσουν την ενότητα “Greek Variations”.

Από την ελληνική μουσική σκηνή θα θαυμάσουμε το “Play” με την Έλλη Πασπαλά και τον Vassilikos (25/7), τη ∆ήμητρα Γαλάνη σε ένα μοναδικό, οπτικοακουστικό πρότζεκτ με τίτλο “Chronos”  (8/8) και μια σύμπραξη του Φίλιππου Πλιάτσικα με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε μια μουσική παράσταση με τίτλο “The Other Side of Greece” (14/8).

All About Sani Resort
Μπορείς να συνδυάσεις τις καλοκαιρινές σου διακοπές στo Sani Resort με το Sani Festival καθώς το resort αποτελεί έναν συναρπαστικό  τόπο διακοπών, ένα οικολογικό καταφύγιο όπου άνθρωπος και φύση συνυπάρχουν αρμονικά, σε μια ιδιωτική έκταση 4.500 στρεμμάτων με θέα στον Όλυμπο και το Αιγαίο.
Το Sani Resort δεν είναι ένας συνηθισμένος προορισμός. Σε ένα φυσικό περιβάλλον που ξεπερνά κάθε προσδοκία, μπορείτε να χαρείτε την πολυτέλεια, την ποιότητα και την ευζωία. Διαθέτει τέσσερις ξενοδοχειακές μονάδες το Sani Beach Hotel, το  Sani Beach Club, το Porto Sani Village και Sani Asterias Suites και ανάμεσα τους θα βρείτε εκείνη που σου σας ταιριάζει. Βρείτε όλες τις λεπτομέρειες στο  www.sani-resort.com

 

ΙNFO: www.sanifestival.gr,  Λόφος Σάνης, Sani Resort, Κασσάνδρα, Χαλκιδική.

Σχετικά

Ατζέντα
September 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close