Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Χαλαρά στην Ερμού 300 με τα... παραπούλια!

Μεζεδοκατάνυξη σε ωραίο ντεκόρ!

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2015

Όταν ένας τόσο αγαπημένος χώρος όπως το "Ερμού 300" κάνει τη στροφή προς την παράδοση (έχοντας μια ματιά εναλλακτική), δεν μπορείς να μη δώσεις την απαραίτητη σημασία. Πάμε Ερμού 300… παραπούλια που χωρίζεται πλέον σε 3 πτέρυγες. Τα "Barvelous" με υπέροχα κοκτέιλ, τα "παραπούλια" με πειραγμένη κυπριακή και το "καβάτζιν" με κρασί και platters. Εμείς καθίσαμε στα "παραπούλια" όπου δοκιμάσαμε φυσικά το διεγερτικό, όπως μας το έταξε ο σεφ Γιώργος Κόκκινος, κυπριακό μάκι, με χαλούμι σχάρας, καραμελωμένη λούντζα, αγγούρι και ρύζι τυλιγμένα σε αμπελόφυλλα (€7). Ακολούθως πήραμε και ένα κερατοτύρι πιπεριές γεμιστές με φέτα καυτερή (€5). Κι όπως καταλαβαίνεις τα επιφωνήματα άρχισαν από τις πρώτες κιόλας μπουκιές των διεγερτικών ορεκτικών!

Στη συνέχεια ήρθε ένα συκωτάκι κότας με ρόδι και δυόσμο (€8), που ήταν όνειρο, και μια σαλάτα εξαίρετη, με το εμπνευσμένο όνομα Μπαστάρντα, με εποχιακή πρασινάδα, χαλούμι σχάρας, καραμελωμένη λούντζα, ντομάτα, αγγουράκι, φρούτα εποχής, φρυγανισμένα ψωμάκια κρουτόν και σάλτσα από εσπεριδοειδή (8). Όσον αφορά στο κυρίως δεν δυσκολεύτηκα καθόλου, αλλά επέλεξα κατευθείαν το μπέργκερ του κήπου με μπιφτέκι λαχανικών με καραμελωμένο κρεμμύδι και καβουρδισμένο σουσάμι μαζί με γλυκοπατάτα (€9), ένα πιάτο που πραγματικά μπορεί να φτάσει στα όρια του εθισμού… τόσο νόστιμο είναι!

Η υπόλοιπη παρέα επέλεξε μπεεε κεμπάπ (€18), δηλαδή αρνίσια κεφτεδάκια με σάλτσα ξινόγαλου, σαλάτα και ρύζι, αλλά ‘χτυπήσαμε’ και το πουλλί (που δεν πέτασε), τουτέστιν φιλέτο κότας με λαχανικά σχάρας και ρύζι (€11). Κι έτσι για να αποτελειωθούμε μοιραστήκαμε το ευφάνταστο πιάτο φιλέτο οσφυϊκής χώρας, που είναι ψαρονέφρι με σάλτσα κουμανταρίας, πατάτες πουρέ και λαχανικά σχάρας (€16). Υπέροχα όλα, ισορροπημένες γεύσεις με προσωπικότητα, πράγμα το οποίο μας λείπει γενικότερα όχι μόνο στη γεύση. Ο συνδυασμός των αρωματικών και οι έξυπνες συνταγές αποδεικνύουν ότι ο σεφ έχει κέφια και επιδιώκει να μας εξιτάρει. Μοιάζει, με λίγα λόγια, μ’ ένα μικρό παιδί με πονηριά που εκπλήσσει εμάς τους μεγάλους που χάσαμε το χαμόγελο στη σοβαροφάνεια μιας κοινωνίας αγέλαστης. Το δε επιδόρπιο ήταν η μεγάλη έκπληξη! Λατρεμένη κρεμ ντε παλουζέ (€5), δηλαδή κρέμα μουσταλευριάς με κανέλα αλλά και τα σσσίλια φύλλα ή αλλιώς φρεσκότατο μιλφέιγ πορτοκαλιού με παγωτό ταχίνι (€6) που πραγματικά είναι άξια βράβευσης και τα δύο. Υπέροχη η νύχτα στο ‘Ερμού 300 Παραπούλια’, με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι η ζωή δεν θέλει πολλά. Θέλει μερικούς Στεφάν και Γιώργους στη ζωή μας για να μας πάνε ένα βήμα πιο μπροστά. Τόσο στη γεύση όσο και στο είδος της διασκέδασης.

 

(99547493/www.ermou300.com) Ερμού 300. Τρ-Παρ 18.00-02.00 & Σ-Κ 10.00-02.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close