Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Φάγαμε στο Piazza, το νέο ιταλικό εστιατόριο της Λευκωσίας

Στο Piazza Bar Restaurant ανακαλύψαμε την ουσία της ιταλικής κουζίνας...

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουνίου 2015

Εξακολουθεί να έχει τη θετική αύρα του "The Dragon" το συγκεκριμένο ακίνητο στην οδό Στασίνου στην Έγκωμη, το οποίο λειτουργούσε με επιτυχία για αρκετά χρόνια.

Πλέον στο εν λόγω ακίνητο φιλοξενείται ένα νέο, ιταλικού προσανατολισμού, concept, το οποίο συνδυάζει τη ζεστασιά του ξύλου, της πέτρας και της κληματαριάς δημιουργώντας ένα σπιτικό ιταλικό σκηνικό, το οποίο τη βραδιά που το επισκεφθήκαμε ήταν έτοιμο να μας υποδεχθεί με τον αναμμένο ξυλόφουρνο στην είσοδο του μαγαζιού.

Το "Piazza" είναι ένα ζεστό και σύγχρονο casual λογικής εστιατόριο, που κινείται ανάμεσα σε πίτσα και ζυμαρικά, με τα ορεκτικά να κλέβουν την παράσταση. Αυτό έγινε και κατά τη δική μας επίσκεψη όπου από τη μια είχαμε φρέσκια μπρουσκέτα (€4.50), της οποίας αναδυόταν το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, και από την άλλη το αλευρωμένο καλαμάρι (κερασμένο), το οποίο έλιωνε στο στόμα με ελαφρύ τραγάνισμα.

Το μαγαζί γεμάτο μέσα-έξω, με τις μεγάλες παρέες να "παίρνουν" τα αρχοντικά μεγάλα τραπέζια μπροστά από τον ξυλόφουρνο και τις παραγγελίες να πηγαινο-έρχονται, ενώ η θέα του σεφ που έριχνε τις πίτσες στον αέρα και τις άνοιγε με μια κίνηση, μας άνοιγε ακόμα περισσότερο την όρεξη.

Στο δικό μας τραπέζι έφτασε αρχικά η Piazza Salad (€11), που ήταν ζωντανή και τρυφερή, με το ντρέσινγκ να κτυπά σε ψηλά ντεσιμπέλ. Για κυρίως δοκίμασα το ριζότο με μανιτάρια (€10) το οποίο ήταν αλ τέντε και με άπαιχτη γεύση -εύγε σεφ!

Καλό είναι να σημειωθεί ότι ο Ιταλός σεφ πέρασε από το τραπέζι και ρώτησε αν ήταν όλα καλά.

Μετά τα σχόλια κέρασε τα γλυκά σε όλο το τραπέζι. Πληρώσαμε €25 το άτομο με κρασί. Η εξυπηρέτηση με μικρολαθάκια αλλά δικαιολογείται λόγω απειρίας. Η λίστα κρασιών προτιμά τον ιταλικό αλλά και ελληνικό αμπελώνα, ενώ υπάρχει και επιλογή από ατομικές φιάλες. Γενικώς περάσαμε μια ήσυχη και γευστική βραδιά κάτω από το φως μιας καλοκαιρινής πανσελήνου! 

 

Piazza Bar Restaurant (22591711) Στασίνου 1, Έγκωμη, Λευκωσία. Δ-Κ 11.00-24.00. Δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες. Συστήνεται κράτηση.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close