Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

21 μεσογειακά και νόστιμα εστιατόρια στη Λευκωσία

Το Check In σού συστήνει αγαπημένα εστιατόρια όπου μπορείς να πάρεις μια γεύση από τη γεύση μας!

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2015

Γευστική, χυμώδης, νόστιμη. Η κουζίνα της Μεσογείου έχει το ταμπεραμέντο και πολλά αρώματα. Εξ ου και τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς, σε ολόκληρο τον κόσμο. Πόσω μάλλον στην Κύπρο, που σαν μεσογειακός λαός, έχει κι εδώ την τιμητική της. Γι' αυτό ψάξαμε, βρήκαμε και σου προτείνουμε τα εστιατόρια όπου θα απολαύσεις απλή και νόστιμη μεσογειακή κουζίνα, με αγνές πρώτες ύλες του τόπου μας και όχι μόνο.
 
 
Bastione
Στεγάζεται σε ένα μεσαιωνικό κτίσμα δίπλα στην Πύλη Αμμοχώστου, με έναν υπέροχο εξωτερικό χώρο που τα καλοκαίρια γίνεται στέκι. Η κουζίνα του είναι δημιουργική, με βάση πάντα τα μεσογειακά υλικά, ενώ το μπαρ σερβίρει εξαιρετικά κοκτέιλ από τα χέρια έμπειρης barwoman.
Δοκίμασε: Τυρί σαγανάκι με σάλτσα από χουρμάδες, σαλάτα ρόκας με λιαστές ντομάτες και βαλσάμικο dressing, ριζότο εποχής και ραβιόλι με γέμιση σπανάκι και σάλτσα τυρί φέτα.
(22730025) Αθηνάς 6, Πύλη Αμμοχώστου.
 
 

Brasserie au bon Plaisir
Ο νέος του χώρος είναι πιο άνετος, αλλά το ίδιο ατμοσφαιρικός, με το μπορντό να κυριαρχεί. Η κάρτα του έχει ενισχυθεί αρκετά, προσφέροντας 7 είδη steaks, πέρα από τα best seller μύδια του.
Δοκίμασε: Για ορεκτικό το φρεσκότατο foie gras του, με φρέσκια κρέμα που το "σβήνουν" με γλυκό, κόκκινο κρασί και για γλυκό, το θεσπέσιο προφιτερόλ του με τη φοβερή σος σοκολάτας.
(96755111) Λάρνακος 87, Παλλουριώτισσα. Δ-Κ 11.00-24.00.
 
 
Da Paolo
Σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά και ένα από τα πρώτα ιταλικά εστιατόρια της Λευκωσίας που σέρβιραν πίτσα σε ξυλόφουρνο. Όμορφο ambiance σε στυλ τρατορίας, με μια μικρή αυλή πάνω στα βενετσιάνικα τείχη.
Δοκίμασε: Πίτσα Da Paolo με αλλαντικά και λαχανικά, Pizza Greca με πιπεριές, ρίγανη και φέτα, κοτόπουλο με σάλτσα από λευκό κρασί, μανιτάρια, αγκινάρες και κάππαρη και μοσχαρίσιο κότσι με σάλτσα από λαχανικά και αρωματικά.
(22438538) Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 52.

 
 

D.O.T.
Τα παλιά καταστήματα της παλιάς Λευκωσίας, με τις ρετρό τζαμαρίες και τις σιδερένιες συρτές πόρτες μπορούν να μετατραπούν σε ναό fusion μεσογειακής γεύσης.
Δοκίμασε: Σαλάτα με σπανάκι, πράσο, blue cheese, ξινόμηλο και βινεγκρέτ μουστάρδας, Πιτάκια με γέμιση μελιτζάνας και λιαστής ντομάτας με σάλτσα μελιού και δυόσμου, Μπιφτέκι βοδινό με μανιτάρια portobello, αρωματικά βότανα, μοτσαρέλα και σάλτσα πέστο βασιλικού.
(22101228) Αθηνάς 6Α, απέναντι από την Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη.

 
 

Διά χειρός Περικλή
Στο εστιατόριο του Περικλή Ρουσουνίδη η μεσογειακή κουζίνα σερβίρεται σε καλοφτιαγμένα, και εκλεπτυσμένης γαστρονομικής αισθητικής πιάτα, φτιαγμένα με τα πιο αγνά και ποιοτικά υλικά!
Δοκίμασε: Συκωτάκια κοτόπουλου με ρόδι και δυόσμο ψημένα σε κουμανταρία, στήθος πάπιας με βανίλια Μαδαγασκάρης, γαρνιρισμένα με μήλα confit και χυμό ροδιού.
(22669666) Γωνία Ζήνωνος Κιτιέως 1 και Προδρόμου.
 
 
Δυόσμος και Κανέλα Kitchen Bar
Μικρό αλλά όμορφο εστιατόριο στην πολυσύχναστη πλέον Ονασαγόρου με ένα ρουστίκ διάκοσμο συνδυασμένο με ρετρό χαρακτηριστικά. Αποτελεί προέκταση του διπλανού Bistrot. Η κουζίνα, αν και σπιτική, είναι
αρκετά δημιουργική, με μεσογειακά υλικά.
Δοκίμασε: Σαλάτα φατούς με πορτοκάλι και blue cheese, δίχρωμο φετουτσίνι με μελάνι σουπιάς, θαλασσινά, σπανάκι και σάλτσα ντομάτας ή κρέμας, φιλέτο πάπιας φούρνου, μανιτάρια και σπαράγγια μαριναρισμένα σε σάλτσα από ουίσκι και πορτοκάλι, συνοδευμένα από παπαρδέλες.
(22681070) Ονασαγόρου και Αρσινόης γωνία.
 
 
Il forno
Aπό τα πρώτα εστιατόρια που τόλμησαν να ανοίξουν στην τότε ήρεμη πλακόστρωτη Λήδρας, αποδεικνύοντας ότι τελικά η τύχη βοηθά τους τολμηρούς, μια και σήμερα δυσκολεύεσαι να βρεις τραπεζάκι. Στο μικρό του χώρο, η γεύση μετρά.
Δοκίμασε: Πάστα με θαλασσινά, Πίτσα με ρόκα, Πάστα με σάλτσα πέστο και Σαλάτα με λιαστές ντομάτες, νιφάδες παρμεζάνας και βαλσάμικο dressing.
(22456454) Λήδρας 216-218.
 
 

Limoncello Deli-bar
Το στεγασμένο deli-bar στο χώρο της Αγοράς είναι ενορχηστρωμένο με την elite των πρώτων υλών, αλλά και με μπόλικη φαντασία, μεράκι και αγάπη από το διευθυντή Ανδρέα Λόρδο και τους chefs του.
Δοκίμασε: Τα οργανικά σαλιγκάρια Fereikos, αγγιγμένα με κρέμα από μανιτάρια πορτσίνι και λάδι τρούφας, αλλά και την εξαίρετη burrata πλάι σε σάλτσα κόκκινης πιπεριάς, βατόμουρο και ντομάτα.
(70009787) Ευγενίας & Αντωνίου Θεοδότου 1, Αγορά Αγίου Αντωνίου. Τρ-Σ 13.00-15.00 & 20.00-23.00.
 
 
Mangia
Οι πίτσες του, που ψήνονται στον ξυλόφουρνο, φτιάχνονται από εξειδικευμένο σεφ, ενώ οτιδήποτε άλλο βρίσκεται στο μενού είναι σχεδιασμένο από τον Κομνηνό Μουφλουζέλη που εργάστηκε σε Michelin και fine dining εστιατόρια.
Δοκίμασε: Σαλάτα με ζεστό χταπόδι, σαλάτα με κινόα και ελαφρώς ψημένα λαχανικά, κοτόπουλο με πολέντα από τρούφα και παρμεζάνα, σολομό με πουρέ ελιάς και φασόλια.
(22461610) Βεργίνας 4, Αθαλάσσα, Στρόβολος.
 
 
Manolito
Αν βρεθείς στην περιοχή του "ΟΧΙ" και θέλεις να απολαύσεις μια πίτσα ή μια πάστα στα γρήγορα, τότε πάρε θέση σε ένα από τα τραπεζάκια του στον πεζόδρομο ή μέσα στο μαγαζί και ξεκίνα με σουσαμένιο σκορδόψωμο και onion rings.
Δοκίμασε: Η signature πίτσα του με σουσαμένια ζύμη, ντομάτα, τυρί, ζαμπόν, πεπερόνι, μπέικον και μανιτάρι είναι φοβερή, όπως επίσης και η L'Ortolana με μελιτζάνες, κολοκυθάκια, μανιτάρια, πιπεριές, και πέστο.
(22448044) Ξάνθης Ξενιέρου 32. Δ-Κ 11.00-23.00.
 
 
Market Company
Θα το συναντήσεις σε έναν παράδρομο της Ονασαγόρου, πολύ κοντά στον πολυσύχναστο δρόμο και δίπλα σε γραφικά μαγαζάκια και graffiti, και θα εδώ θα απολαύσεις δημιουργική, με μεσογειακά υλικά, κουζίνα.
Δοκίμασε: Σαλάτα ρόκας με παρμεζάνα και γλυκόξινη σάλτσα βαλσάμικου, χαλούμι τυλιγμένο σε φύλλο με σάλτσα από σύκα και κουμανταρία, τραγανό τηγανητό καλαμαράκι και μαριναρισμένο σουβλάκι.
(22270504) Πύθωνος 8.
 

Marmitta
O χώρος του σχεδιασμένος με αγάπη και μεράκι, φιλόξενος και ζεστός για να σε υποδεχτεί σε ένα από εκείνα τα rustic του τραπέζια με τα λαχανί καναπεδάκια, δίπλα στα φτιαγμένα με vintage ξυλεία διαχωριστικά, προικισμένα με πολύχρωμα γλαστράκια.
Δοκίμασε: Τα σχαροψημένα, best seller χοιρινά και από κοτόπουλο σουβλάκια του, αλλά και τη θρυλική τεραστίων διαστάσεων χοιρινή μπριζόλα των 500g, μαριναρισμένη σε ελαιόλαδο.
(22377039) Πινδάρου 27. Δ-Σ 08.30-16.00 & Πεμ-Σ 19.30-23.00.
 
 
Marzano
Ιταλικό εστιατόριο-πιτσαρία με ξεκούραστο διάκοσμο και οικογενειακή ατμόσφαιρα, φιλικό και προσεγμένο φαγητό για όλα τα γούστα. Σημείωσε ότι κάθε Σάββατο μεσημέρι στη Λευκωσία και κάθε Κυριακή μεσημέρι στη Λάρνακα, διοργανώνονται ψυχαγωγικά events για τα παιδιά με ταχυδακτυλουργό και face-painting.
Δοκίμασε: Ψητές μελιτζάνες με μοτσαρέλα, μπεσαμέλ, τυρί γκράνα παντάνο και σάλτσα ντομάτας, Σαλάτα με αχλάδι και τυρί γκοργκοντζόλα και Μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλου στη σχάρα.
(22663240, 22663470) Διαγόρου 27/(24657000, 24657020) Μακαρίου και Καλογραιών.
 
 
Μουσών Bistro Bar
Διαθέτει εξαιρετικά cocktails που κομπλιμεντάρουν άψογα το φαγητό σου, σε τιμές προσαρμοσμένες στη value for money φιλοσοφία του.
Δοκίμασε: Την πλούσια σαλάτα του με θαλασσινά, μαζί με dressing από μουστάρδα και βότανα και το best seller cocktail του μαγαζιού, που φέρει το όνομά του και διακοσμείται από φέτα καρπούζι και shaved αγγουράκι.
(22664444) Μουσών 14, παλιά Λευκωσία. Δ-Κ 11.00-24.00.
 
 
No reservations
Στο βραβευμένο με Check In Eating Awards εστιατόριο, που κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με το φαγητό του όσο και με το concept του, επιβάλλεται η κράτηση! Εδώ θα επιλέξεις ένα μενού πιάτων με μικρές μπουκιές, από το οποίο είτε θα πάρεις όλη την γκάμα ή ένα μέρος της και θα πληρώσεις μία ανάλογη αλλά δεδομένη τιμή.
Δοκίμασε: Το μενού αλλάζει κάθε 15 μέρες. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να μπεις στο Facebook για να δεις τις επιλογές σου. Αν υπάρχει κάτι που δεν θέλεις να φας και επιθυμείς να το αντικαταστήσεις με κάτι άλλο που ήδη υπάρχει στο μενού, μπορείς να το κάνεις, φτάνει να το γνωρίζουν από πριν.
(22376584) Λεωφόρος Στασίνου 16.
 
 

Rokoko
Καινούργιο kitchen bar με μοντέρνο διάκοσμο και φιλόξενη ατμόσφαιρα που σε κάνει να νιώθεις πως βρίσκεσαι εκτός Κύπρου αλλά σε έναν οικείο χώρο γεμάτο φιλοξενία. Πατέντα του τα μεγάλα τραπέζια σαν βάση επιτραπέζιου πινκ-πονκ και ο ξυλόφουρνος.
Δοκίμασε: Σαλάτα με prosciutto και σύκα με παρμεζάνα, σταφύλια, καρύδια, σουσάμι, βασιλικό και βαλσάμικο dressing, τραγανούς κεφτέδες μελιτζάνας, ιταλική πίτσα και γιγάντια κανελόνια με κοτόπουλο, μανιτάρια, σπανάκι και ντομάτα.
(22254525) Χριστόδουλου Σώζου 21.
 
 
Romantica
Πρόκειται για ένα μέρος όπου μπορείς να πας με την οικογένειά σου μεσημέρι και βράδυ, ή ακόμα και για ρομαντικό δείπνο. Η κουζίνα του είναι καθαρά μεσογειακή-ιταλική, απλή, αλλά πολύ προσεγμένη.
Δοκίμασε: Φιλέτο λαβράκι στον ατμό με ρύζι, σπανάκι και κατσικίσιο τυρί, αρνίσιες κοτολέτες με πουρέ πατάτας και φρέσκα λαχανικά, σπαγγέτι με γαρίδες, τσίλι, σκόρδο και ντομάτα.
(22377276, 22376161) Ευαγόρα Παλληκαρίδη 13.
 

 
Tavolino
Μια πολύ καλή επιλογή μετά από τα ψώνια στην Ονασαγόρου, κυρίως όταν το στομάχι σου ανυπομονεί να γεμίσει με καλοφτιαγμένη πίτσα ή πάστα. Ο μοντέρνος διάκοσμος και τα τραπεζάκια έξω στο πλακόστρωτο, σε ταξιδεύουν κάπου εκτός του νησιού.
Δοκίμασε: Πάστα με θαλασσινά-μύδια, γυαλιστερές, γαρίδες και καλαμάρι με σάλτσα ντομάτας, πίτσα με ρόκα, προσούτο και παρμεζάνα, πέννες με σολομό και ροζ σάλτσα φτιαγμένη με ντομάτα και ελάχιστη κρέμα.
(22663199) Ονασαγόρου 35.
 
 
Tubo
Αν και η διακόσμησή του είναι μίνιμαλ, κάπως industrial και ρετρό, αυτό το lounge bar έχει μια ιδιαίτερη ταυτότητα που συνάδει καταπληκτικά με την ξεχωριστή, δημιουργική μεσογειακή κουζίνα του.
Δοκίμασε: Φέτα σε φύλλο περιλουσμένη με μέλι, πράσινη σαλάτα με χαλούμι τεμπούρα, ρόδι, καρύδια και γλυκόξινη σάλτσα, πίτσα με φέτα και ελιές.
(97700030) Σοφούλη 32-34.
 
 
Σούξου Μούξου Μανταλάκια
Ο Άντρος, ιδιοκτήτης του εστιατορίου, είχε ένα όραμα. Να δει την κάποτε έρημη Ονασαγόρου όπου μεγάλωσε, να ανθεί και να αποκτά μικρά εστιατόρια όπως όλες οι γραφικές πόλεις του εξωτερικού. Τόλμησε, λοιπόν, να μετατρέψει ένα τότε γνωστό κατάστημα ένδυσης, σε ελληνικό εστιατόριο με τολμηρές γεύσεις.
Δοκίμασε: Κόκκινο τόνο ταρτάρ με σαλάτα από φύκια, ελαφρώς καραμελωμένα χτένια με πουρέ από κουνουπίδι και γλυκιά πικάντικη σάλτσα, φιλέτο Αυστραλίας Black Angus με τη γνωστή σάλτσα CafŽ de Paris, μια από τις δυσκολότερες και πιο πλούσιες σε συστατικά (σύνολο 34).
(22666600) Ονασαγόρου 47.
 
 
Vino Cultura
Η όμορφή του ατμόσφαιρα με το χαμηλό φωτισμό, οι ωραίες μουσικές επιλογές του, αλλά κυρίως οι προτάσεις των εκάστοτε chefs το κρατούν στα τοπ της προσωπικής μας λίστας εστίασης.
Δοκίμασε: Το εξαίσιο χαλούμι με το ρόδι -σε συνδυασμό πάντοτε με wine by the glass. Επίσης δοκίμασε τον εξαιρετικό σολομό του.
(22676707) Κυριάκου Μάτση 20. Δ-Κ 12.00-24.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close