Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Serial Griller: και καντίνα και γκουρμέ!

Αυτό είναι το καραβάνι φαγητού αμερικανικού τύπου που βάλθηκε να ταΐσει γκουρμέ burgers όλη τη Λευκωσία

Δημοσιεύτηκε στις 24 Ιουλίου 2015

Το Serial Griller και ο ιδιοκτήτης του Γιώργος Κόκκινος ήρθε για να αλλάξει την άποψη που επικρατεί ότι το φαγητό του δρόμου είναι απαραίτητα και φαγητό αμφιβόλου ποιότητας ή ενίοτε ανθυγιεινό φαγητό που κρύβει μάλιστα πολλούς κινδύνους, αλλά και να δώσει νέα όψη σ' αυτό που αποκαλούμε "καντίνα"!

Μετά από αρκετά χρόνια στην Αμερική η ιδέα να δημιουργήσει ένα καραβάνι φαγητού αμερικάνικου τύπου στην Κύπρο δεν άργησε να μπει στο μυαλό του 38χρονου chef Γιώργου Κόκκινου. Όπως ο ίδιος δηλώνει στο "Ιn Bussiness": "Η ιδέα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, συζητώντας με τον πατερά μου για τα καραβάνια φαγητών στην Αμερική και γενικά σε άλλες χώρες. Σκεφτήκαμε ότι η Κύπρος υστερούσε σ’ αυτό τον τομέα και αποφασίσαμε να κάνουμε μια επένδυση και να δώσουμε άλλο αέρα στην έννοια του καραβανιού, δηλαδή, της κινητής καντίνας στη Κύπρο".

"Το καραβάνι μας έχει μόνο ένα χρόνο λειτουργίας, όμως ο κόσμος το υποδέχθηκε θετικά, χάρη στο ιδιαίτερο παρουσιαστικό του. Από περιέργεια πολλοί σταματούν να δοκιμάσουν και να μας ρωτήσουν για την όλη ιδέα. Με το ποιοτικό φαγητό μας τους κερδίζουμε και επανέρχονται για να δοκιμάσουν όλα μας τα ειδή". 

Όπως εξήγησε, το μεγαλύτερο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν στα πρώτα βήματα τις επιχείρησης ήταν η έκδοση άδειας για τη λειτουργία του καραβανιού μέσα στα δημοτικά όρια κάποιου δήμου. "Έχοντας μαζί μας όλα τα σχέδια και τις πληροφορίες για την επιχείρηση, που θέλαμε να στήσουμε, προσεγγίσαμε όλους τους δήμους, όμως ο μόνος που δέχθηκε να το συζητήσει μαζί μας ήταν ο Δήμος Στροβόλου. Μας υπέδειξαν τους κανόνες και τους νομούς περί αυτοκινουμένου καραβανιού, μας είπαν πού θα μπορούσαμε να λειτουργούμε ως μόνιμο πόστο κι έτσι άρχισε η λειτουργία μας", επισημαίνει.  

Παίρνει τους δρόμους...
Ωστόσο, ένα καραβάνι δεν θα μπορούσε να μείνει στάσιμο! Το Serial Griller, εκτός από το καθημερινό του πόστο, συνεργάζεται και με διάφορα αλλά μπαράκια στη Λάρνακα και τη Λευκωσία, όπου κάνει «take over». Αναλαμβάνει, δηλαδή, την κουζίνα τους ή με μηχανές BBQ αμερικανικού τύπου μαγειρεύει για τους πελάτες του μαγαζιού. 

Τα αγαπημένα
Ο κόσμος φαίνεται πως προτιμά το βοδινό burger και το philly cheese steak sandwich. "Το burger μας είναι καθαρό βοδινό και υπάρχουν διαφορές γαρνιτούρες, που μπορεί να προσθέσει ο πελάτης. Το σάντουιτς είναι βοδινό φιλέτο με καραμελώμενα κρεμμύδια, πράσινες πιπεριές, μπόλικο τυρί και το δικό μας BBQ σως. Οι τιμές μας δεν ξεπερνούν τα €5".  

Τι λέει το πρόγραμμα
Δευτέρα - Παρασκευή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ στη λεωφόρο Στροβόλου. Σαββατοκύριακα το πρόγραμμα περιλαμβάνει, συνήθως, «take over» σε κάποιο μπαράκι.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close