Eating News , Εστιατόρια

Κλείνει το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, το Noma

Μάθε γιατί

Δημοσιεύτηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2015

Το Noma είναι τα τελευταία χρόνια το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο, παρόλα αυτά τον Δεκέμβριο του 2016 και μετά το σερβίρισμα του πρωτοχρονιάτικου μενού 2016, ο Δανός σεφ René Redzepi θα κλείσει το εστιατόριό του, για να επαναλειτουργήσει το 2017 σε καινούργιο χώρο με καινούργια κουζίνα και νέους ορίζοντες.

Ο ιδιοφυής Δανός σεφ και ιδιοκτήτης του σχεδιάζει να μεταμορφώσει ένα χέρσο χωράφι με σκελετωμένα κτίρια της Κοπεγχάγης, γεμάτα γκράφιτι και ακαθαρσίες, σε μια φάρμα με λαχανικά και ζώα. Στο μέσον της φάρμας θα βρίσκεται το νέο Noma.

 Ο Redzepi αναφέρει ότι είναι λογικό να έχει το δικό του αγρόκτημα ένα εστιατόριο τέτοιου μεγέθους. Οι ιδέες που προαναγγέλλει κάνουν τους πάντες να ονειρεύονται: θέλει να τοποθετήσει ένα θερμοκήπιο στην οροφή, να γεμίσει το χωράφι με φρέσκο χώμα και να κάνει το μισό αγρόκτημα να επιπλέει.

 Ο Δανός σεφ εξηγεί ακόμα ότι δεν κλείνει το εστιατόριό του για οικονομικούς λόγους ούτε για κάτι παρόμοιο. Απλά πιστεύει ότι ήρθε ο καιρός για μια θεαματική αλλαγή.

Σκοπός ενός σεφ, όπως εξηγεί, είναι να προτείνει στους πελάτες όσο γίνεται πιο φρέσκα προϊόντα και μόνο τα προϊόντα της κάθε εποχής. Για παράδειγμα, το φθινόπωρο, το μενού του νέου Noma θα έχει μπόλικο κυνήγι, μανιτάρια και μαύρα φρούτα. Τον χειμώνα θα επικεντρώνεται στα προϊόντα της θάλασσας ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν όλος ο κόσμος γίνεται πράσινος, όπως λέει, θα προτείνει χορτοφαγικά μενού, τα οποία θα βασίζονται στα προϊόντα της δικής του φάρμας.

Το πιο κάτω βίντεο αποτελεί μια μικρή ιστορία για την αρχή και την εξέλιξη του Νoma.

Διάβασε όλο το κείμενο του Δανού σεφ, εδώ 

A Very Short Film About the Past, Present and Future of Noma from Rene Redzepi on Vimeo.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close