Eating News , Εστιατόρια

Η Δωδώνη έρχεται Κύπρο [για το χαλούμι κι άλλα κυπριακά τυροκομικά]

Στη Λεμεσό η νέα της υπερσύγχρονη μονάδα

Δημοσιεύτηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2015

Τη δυναμική επέκτασή της στην κυπριακά αγορά ανακοίνωσε η εταιρεία ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε., πρωτοπόρος στοnν κλάδο της παραγωγής και διάθεσης τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα. Εξ ου και ίδρυσε την DODONI DAIRY PRODUCTS (CYPRUS) LTD επενδύοντας ουσιαστικά στην παραγωγή Χαλουμιού και άλλων Κυπριακών τυροκομικών προϊόντων.

Όπως ανακοινώθηκε σε σχετική δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Γεωργίας και Φυσικών Πόρων, κύριου Νίκου Κουγιάλη, άλλων αξιωματούχων και των Κυπριακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, η εταιρεία με τη συμμετοχή σημαντικών επενδυτών από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες προχώρησε στη δημιουργία μιας υπερσύχρονης μονάδας παραγωγής Χαλουμιού και άλλων τυροκομικών προϊόντων, η οποία βρίσκεται στη Βιομηχανική Περιοχή Ύψωνα στη Λεμεσό, και αναμένεται να λειτουργήσει κανονικά μέσα στην άνοιξη του 2016.

Το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που θα παράγονται από την DODONI DAIRY PRODUCTS (CYPRUS), θα προορίζεται για εξαγωγή μέσω του ευρύτατου δικτύου συνεργατών που διαθέτει η ΔΩΔΩΝΗ σε 35 χώρες. Τη διανομή στην κυπριακή αγορά έχει αναλάβει η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής καταναλωτικών προϊόντων στην Κύπρο, η CTC – Argosy η οποία ήδη διανέμει τον τελευταίο ένα χρόνο τη Φέτα και τη Γραβιέρα ΔΩΔΩΝΗ και μόλις πρόσφατα ξεκίνησε και τη διανομή της σειράς των γιαουρτιών ΔΩΔΩΝΗ (αγελαδινό, πρόβειο και στραγγιστό) τα οποία παράγονται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρείας στα Ιωάννινα. 

Η ΔΩΔΩΝΗ, ως η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής και διάθεσης της παραδοσιακής Φέτας στην Ελλάδα, μέσω της συγκεκριμένης επένδυσης  θα  δώσει νέα ώθηση στο κυπριακό Χαλούμι, διαθέτοντας την εξειδίκευση και όλα τα απαραίτητα μέσα για την προώθηση του ξεχωριστού αυτού κυπριακού τυριού στη διεθνή αγορά, σε συνδυασμό με τη μοναδικής ποιότητας ΦΕΤΑ ΔΩΔΩΝΗ που αποτελεί τη νούμερο ένα  φέτα στην Ελλάδα.

Η ΔΩΔΩΝΗ φιλοδοξεί να συνδυάσει την παράδοση της ελληνικής με την κυπριακή παραδοσιακή τυροκομία και να αξιοποιήσει πλήρως τη δυναμική που υπάρχει στη διεθνή αγορά τόσο για την ελληνική Φέτα, όσο και για το Χαλούμι.

Η κίνηση αυτή εκ μέρους της ΔΩΔΩΝΗ και η άμεση εμπλοκή της στην κυπριακή τυροκομία, αποτελεί ουσιαστική στήριξη στις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για την αναγνώριση του Χαλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ, αλλά συγχρόνως και ένδειξη εμπιστοσύνης στην κυπριακή οικονομία και τις δυνατότητες που προσφέρει.

Επιπλέον, μετρώντας 52 χρόνια στον κλάδο της ελληνικής παραδοσιακής τυροκομίας, η ΔΩΔΩΝΗ, , θα δώσει νέα ώθηση στον κλάδο της έρευνας και της τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα, μέσω της τεχνογνωσίας και της εμπειρίας της,  η εταιρεία αναμένεται να  συμβάλλει στην ουσιαστική ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και κυρίως της κυπριακής αιγοπροβατοτροφίας, που χρειάζεται τομές και καινοτόμες λύσεις, με στόχο την αύξηση της παραγωγής του αιγοπρόβειου γάλακτος σε μια πιο ορθολογική βάση.

Σημειώνεται ότι η ΔΩΔΩΝΗ διαθέτει τη μεγαλύτερη Ζώνη Γάλακτος σε όλη την Ελλάδα και συνεργάζεται σε καθημερινή βάση με περισσότερους από 5.000 παραγωγούς αιγοπρόβειου γάλακτος, κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου. Η Εταιρεία διαθέτει δικούς της κτηνιάτρους, οι οποίοι παρακολουθούν και συμβουλεύουν τους παραγωγούς– συνεργάτες της ΔΩΔΩΝΗ, με στόχο τη συνολική βελτίωση της ποιότητας του παραγόμενου γάλακτος, αλλά και τη βελτίωση της απόδοσης και της παραγωγικότητας των ζώων.

Η σημαντική αυτή υποδομή που διαθέτει η ΔΩΔΩΝΗ θα αξιοποιηθεί και προς όφελος των Κυπρίων κτηνοτρόφων, στοχεύοντας στην αύξηση της παραγωγικότητας και τη βελτίωση της ποιότητας των μονάδων αιγοπροβατοτροφίας και αγελαδοτροφίας.

Η ΔΩΔΩΝΗ πέραν των σημαντικών επενδύσεων που έχει ήδη προγραμματίσει, θα προχωρήσει σύντομα στη στελέχωση του εργοστασίου και γενικότερα των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Κύπρο, με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Η επένδυση της ΔΩΔΩΝΗ στην Κύπρο θα αναβαθμίσει συνολικά τον κλάδο της κυπριακής τυροκομίας, προσδίδοντας επιπρόσθετη αξία στο κυπριακό Χαλούμι και τα παράγωγά του.

Η σημαντική εμπειρία και η υψηλή ποιότητα των προϊόντων που παράγει και διαθέτει η ΔΩΔΩΝΗ, σε συνδυασμό με την  επάνδρωση της με αξιόλογα στελέχη, αποτελούν  εγγύηση για την επιτυχή πορεία της ΔΩΔΩΝΗ Κύπρου συμβάλλοντας καθοριστικά στην περαιτέρω και  ουσιαστική ανάπτυξη του κλάδου της κυπριακής γαλακτοβιομηχανίας.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close