Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Φύγαμε για Πάφο!

Πού θα φας, πού θα πιεις και τι θα γευτείς!

Δημοσιεύτηκε στις 06 Οκτωβρίου 2015

Μια και ο καιρός άλλαξε και πλέον δεν κυνηγάμε τις παραλίες και τα beach bars, αλλά τη φύση και τις εκδρομές, λέω να αφήσουμε τα μεγάλα αστικά κέντρα, τις πολύβουες πόλεις και να κάνουμε κάτι διαφορετικό! Και το διαφορετικό για μας της πρωτεύουσας είναι να πάμε στην Πάφο.

Προτού λοιπόν πάρουμε το δρόμο για την Πάφο, μια πόλη η οποία ολοένα και αναβαθμίζεται με την υλοποίηση έργων που υπόσχονται να αλλάξουν την εικόνα της πόλης αισθητά προς το καλύτερο, καλό είναι να έχουμε ένα πλάνο για το τι να κάνουμε, πού μπορούμε να πάμε, τι να φάμε και πού. Αυτά δηλαδή που συγκεντρώσαμε παρακάτω!

 

Για ιαπωνικό… πάμε Samisen
Πάρε τα ξυλάκια σου και φύγαμε για sushi και θέαμα! Το καθαρόαιμο ασιατικό εστιατόριο Samisen, θα το βρεις στον Κόλπο των Κοραλλίων κι εκεί θα απολαύσεις την ιαπωνική κουζίνα στα καλύτερά της. Τα καλοφταγμένα sushi, οι teppanyaki πειρασμοί, οι γιγάντιες γαρίδες, τα κοτόπουλα και βοδινά φιλέτα θα σε χορτάσουν κι εσένα όπως κι εμένα! Αυτό ωστόσο που θα σε εντυπωσιάσει είναι το one man show προσωπικού σου σεφ –μάλιστα, όπως το διάβασες– μπροστά από τα 6+1 teppanyaki stations του καλόγουστου ενδοχώρου, ο οποίος θα ‘παίζει’ με τη φωτιά, θα σπάει αβγά και θα ρίχνει μπολάκια με ρύζι στον αέρα!
(26 622243) Λεωφόρος Κόλπου Κοραλλίων 57, Πάφος. Δ-Κ 12.00-23.00 (Ιανουάριο-Μάρτιο επικοινωνείτε απευθείας με εστιατόριο για τυχόν αλλαγές).

 

Για στέικ… πάμε Colosseum
Φυσικά και δεν θα μπορούσα να σκεφτώ κάτι καλύτερο από τον κολοσσό των steakhouses, της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας και της οινικής κουλτούρας από το Colosseum. Θα το βρεις κι εσύ λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα ξενοδοχεία Avanti και το νέο Olympic Lagoon (πρώην Amathus). Προτείνω να δοκιμάσεις το απίστευτα value for moneyκαι χορταστικό 3-course dinner (μόνο €15), επιλέγοντας τα πιάτα της αρεσκείας σου μέσα από μια γκάμα 15 ορεκτικών, κυρίως και επιδορπίων προτάσεων, συνοδευμένα από ένα κερασμένο από το εστιατόριο, ποτήρι κρασί!
(26962415) Δανάης 101 (Olympian Complex), Πάφος. Τρ-Σ 17.00-24.00.

 




Για κυπριακή κουζίνα… πάμε Παγκράτιο
Για αυθεντικές, παραδοσιακές γεύσεις του τόπου μας, θα μας μέχρι τον τον Παγκράτιο στη Μηλιού και μην το αναβάλεις ούτε μια μέρα παραπάνω. Θα σε ενθουσιάσει η γραφικότητα του χωριού, ο ίδιος ο χώρος του, οι φιλόξενοι άνθρωποί του και φυσικά τα φρεσκότατα και νοστιμότατα πιάτα του.
(70003757) Πλατεία χωριού Μηλιού, επ. Πάφου.

 


Για ιταλική κουζίνα… πάμε Risto La Piazza
Είναι εστιατόριο, ωστόσο, την οινική του κάβα, με πέραν των 500 φιαλών, ζηλεύουν πολλά wine bars, ακόμα και κάβες. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, το γεγονός ότι έχει ουκ ολίγες φορές βραβευθεί από τα Check In Eating Awards ως το εστιατόριο με την καλύτερη κάβα! Εδώ λοιπόν θα απολαύσεις, πέρα από καλό κρασί, και πιάτα από την ιταλική κουζίνα, ατμόσφαιρα και value for money τιμολόγηση!
(26819921) Αλκμήνης 11-12, Κάτω Πάφος.

 


Για καλό κρασί... πάμε Οινοποιείο Τσαγγαρίδη
Και μια και αναφερθήκαμε σε κρασιά, εννοείται ότι δεν θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής αν δεν κάνουμε και μια εκδρομή για wine tasting. Προορισμός μας λοιπόν είναι το χωριό Λεμόνα. Εκεί θα εντοπίσουμε το οινοποιείο Τσαγγαρίδης, ένα οινοποιείο που συγκαταλέγεται στη νέα γενιά οινοποιείων, αφού ιδρύθηκε το 2004. Το οινοποιείο παράγει 8 ετικέτες, εκ των οποίων οι 4 είναι οργανικές, με τη συνολική ετήσια παραγωγή του να ανέρχεται στις 90.000 φιάλες. Το οινοποιείο Τσαγγαρίδη διαθέτει τους μεγαλύτερους βιολογικούς αμπελώνες στην Κύπρο, αφιερωμένους στην ποιοτική παραγωγή κρασιών με σταφύλια που έχουν καλλιεργηθεί χωρίς χημικά, περιλαμβανομένων λιπασμάτων, ζιζανιοκτόνων, εντομοκτόνων, μυκητοκτόνων και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βλάψει το περιβάλλον, τον άνθρωπο και τα ζώα. Γι’ αυτό σου λέω, αξίζει να τις δοκιμάσεις. Μάθε, τέλος, Το Οινοποιείο Τσαγγαρίδη σού προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία: να ‘υιοθετήσεις’ το δικό σου αμπέλι στον πιο όμορφο αμπελώνα της Κύπρου. Διευθέτησε το ραντεβού σου από πριν, καλώντας στο 26722777.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close