Things to Do , Top Stories

Ένα ψυγείο-βιβλιοθήκη δανείζει βιβλία στη Λευκωσία

Αυτή είναι η ελεύθερη βιβλιοθήκη της γειτονιάς των Αγ. Ομολογητών

Δημοσιεύτηκε στις 19 Νοεμβρίου 2015

«The Fridge – Library: One Fridge, Million Free Readings»

Περνώντας από τη στενή οδό Αγχιάλου, που ενώνει το Γραμμικό Πάρκο με την Αγίων Ομολογητών στο ύψος του Πλάτανου, θα συναντήσεις το ψυγείο-βιβλιοθήκη, έξω από το κτίριο του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών.

Άνοιξε την πόρτα του ψυγείου του και… δανείσου όποιο βιβλίο τραβά η όρεξή σου!

Ένα παλιό ψυγείο, που κάποτε συντηρούσε τρόφιμα κάθε λογής, σήμερα παίρνει ξανά ζωή. Γίνεται μια ελεύθερη βιβλιοθήκη δρόμου, που πλέον φιλοξενεί τροφή για το μυαλό, μέσα στην καρδιά της γειτονιάς των Αγίων Ομολογητών.

Εδώ μπορεί ο καθένας να πάρει ένα βιβλίο που θέλει και να αφήσει κάποιο που δεν χρειάζεται πια. Έτσι μπορούμε όλοι να έχουμε ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση, στην ψυχαγωγία και τη συντροφιά που μας προσφέρει ένα βιβλίο.

Το ψυγείο-βιβλιοθήκη είναι μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Αγίων Ομολογητών και των εθελοντών του, με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας και την εύκολη πρόσβαση κάθε συμπολίτη, γείτονα ή επισκέπτη σε κάθε είδους βιβλία.

Μια ιδέα που όπως οι ίδιοι οι εμπνευστές της αναφέρουν "έγινε πραγματικότητα εδώ και ενάμιση χρόνο, με όραμα να εξαπλωθεί και σε άλλες γειτονιές της Λευκωσίας, και σε άλλες πόλεις της Κύπρου".

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close