Eating News , Εστιατόρια

Qboo Bakehouse: Μία μικρή Γερμανία στη Λευκωσία

Νόστιμα αρτοποιήματα και γλυκά γερμανικής τεχνοτροπίας

Δημοσιεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2015

Αν οι Γερμανοί ξέρουν κάτι πολύ καλά αυτό είναι τα είδη φούρνου ή καλύτερα και αυτό. Ψωμιά, φραντζόλες, κουλούρια και ό,τι φτιάχνεται με αλεύρι και μπαίνει στον φούρνο.

Πριν από δύο χρόνια έκανε την εμφάνισή του στην Λευκωσία ένας ιδιαίτερος φούρνος ο οποίο εξειδικεύεται αποκλειστικά στην παρασκευή αρτοποιημάτων γερμανικής κουλτούρας, τεχνοτροπίας και νοστιμιάς. Το Qboo Bakehouse το τελευταίο διάστημα μεγάλωσε τον χώρο του, πρόσθεσε ξύλινα τραπεζάκια ώστε ταυτόχρονα με τα ψημένα πεντανόστιμα προϊόντα του να δημιουργήσει ένα χώρο για καφεδάκι, υπέροχα σαντουιτσάκια, πρόγευμα ή και ζεστά πιάτα και έτσι μεταμορφώθηκε σε ένα γουστόζικο café bistro bakery. Με το που θα μπεις θα νιώσεις πως βρίσκεσαι σε ένα καταστηματάκι της κεντρικής Ευρώπης, με το χαρακτηριστικό ξύλινο μπαρ, πάγκους, καρέκλες, καναπέδες και ακόμα περισσότερο μόλις γευτείς ορισμένα από τα προϊόντα.

Ο Γερμανός ιδιοκτήτης του καταστήματος, παντρεμένος στην Κύπρο, στέριωσε και έτσι έφερε μαζί του και την παραδοσιακή γερμανική τέχνη της παρασκευής ψωμιού και άλλων λιχουδιών. Εκεί, θα βρεις τα γνωστά γερμανικά bagels και pretzels σε διαφορετικές εκδοχές. Δοκίμασε το bagel με cream cheese με ή χωρίς σολομό και τα pretzels με λουκάνικο.   

Αν ψάχνεις για καλό ψωμί εκεί θα βρεις τα καλύτερα, μυρωδάτα με προζύμι και κουλούρια με οργανικό άγριο σιτάρι, σίκαλη και όχι μόνο. Πέραν του γερμανικού bagel εκεί θα βρεις και το αυθεντικό νεοϋρκυζικο bagel που είναι διαφορετικής τεχνοτροπίας, κρουασάν σοκολάτας, γλυκά bagels με αμύγδαλο.

Το μικρό μενού στο καφέ του συμπυκνώνει γεύσεις και αρώματα που δεν θα συναντήσεις αλλού στη Λευκωσία. Το κατάστημα προσφέρει πρόγευμα από βιολογικά αυγά σερβιρισμένα σε οργανικό ψωμί ζέα, σαντουϊτσάκια με bagels και τρία διαφορετικά πιάτα με μανιτάρια chanterelle.

Τώρα για τις γιορτές ο φούρνος έχει ετοιμάσει διάφορες χριστουγεννιάτικες λιχουδιές από την Γερμανία όπως τα παραδοσιακά γερμανικά μπισκότα με αμύγδαλο και μαρέγκα τα οποία λέγονται Zimtsterne που σημαίνει “αστεράκια με κανέλα”. Εκεί, θα πιάσει το μάτι σου και το γερμανικό Christmas Cake που οι Γερμανοί ονομάζουν Weihnachtsstollen, διάφορα είδη από μπισκότα και άλλες γερμανικές γιορτινές νοστιμιές. Μία επίσκεψη στη μικρή Γερμανία της Λευκωσίας θα σας φτιάξει τη διάθεση. 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close