Eating News , Εστιατόρια

Κυριάκος: Το καλύτερο σουβλάκι της χρονιάς

Βραβεύτηκε στα Check In Eating Awards 2015

Δημοσιεύτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2015

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

CHEF
ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΨΗΣΤΕΣ

Ποιο είναι τελικά το καλύτερο σουβλάκι; Αυτό που είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια ή το μεγάλο; Το πολύ ζουμερό ή αυτό με λιπάκι; Και οι καλύτερες σεφταλιές ποιες είναι; Αυτές με πλούσιο άρωμα κανέλας ή οι σκέτες; Οι πολύ καλά ψημένες ή οι χυμώδεις; Ο κύριος Ανδρέας, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας ‘Κυριάκος’, έχει βρει το κουμπί μας και μαζί και την απάντηση στη γεύση! Για την ακρίβεια, σου λέει με τον τρόπο του ότι η παράδοση αυτό επιβάλλει! Και όταν το επιβάλλει η παράδοση, εμείς απλώς ακολουθούμε απολαμβάνοντας τα υπέροχα πιάτα της. Αυτό συνέβη και το βράδυ που το επισκεφθήκαμε εμείς. Ένα χαλαρό βράδυ, με χαλαρή παρέα, σε ένα χαλαρό περιβάλλον.

Στου Κυριάκου, άλλωστε, η ζωή κυλά όμορφα και πάνω απ’ όλα νόστιμα. Παραγγείλαμε σουβλάκι που πραγματικά το απολαύσαμε, ενώ δοκιμάσαμε και σεφταλιές, ταχίνι και κοτόπουλο σουβλάκι, που αληθινά μας εντυπωσίασαν. Όλα νόστιμα, καμωμένα με αγάπη και εμμονή στην παραδοσιακή γεύση. Στου Κυριάκου στην Αγλαντζιά θα γευτείς τα σουβλάκια που σου θυμίζουν τα παλιά χρόνια, τότε που όλες οι γεύσεις ήταν αγνές και φτιαγμένες με αγάπη.

Όσο δε για την εξυπηρέτηση, στου Κυριάκου είναι απλή, χαμογελαστή και γρήγορη. Είναι για όλους όσοι επιλέξουν για τη βραδινή τους έξοδο ένα είδος φαγητού που μέσα στην απλότητά του κρύβει όλη του τη νοστιμιά. Αν, ωστόσο, επιλέξεις το μεζέ, ο οποίος στοιχίζει μόνο €16, θα σου απολαύσεις καμιά δεκαπενταριά πιατάκια, τα οποία εμπεριέχουν τις νοστιμιές της κυπριακής κουζίνας. Αν δε πιάσεις και την κουβέντα με τον κύριο Ανδρέα, θα μάθεις ότι το καλό σουβλάκι είναι θέμα ποιοτικού κρέατος, ενώ η σεφταλιά του θέλει σωστή αναλογία στο πιπέρι, στο μαϊντανό και το κρεμμυδάκι του. Άλλωστε, τα 40 χρόνια εμπειρίας του, του επιτρέπουν να γνωρίζει και να μας παραδίδει μαθήματα παραδοσιακής κουζίνας. Γι’ αυτό αλλά και για άλλα πολλά, η ταβέρνα Κυριάκος βραβεύεται στην κατηγορία Καλύτερο Σουβλάκι στα Check In Eating Awards 2015.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close