Eating News , Εστιατόρια

Νέο, ανανεωμένο μενού από το D.O.T.

Καινούργια πιάτα στο αγαπημένο εστιατόριο της πόλης

Δημοσιεύτηκε στις 30 Νοεμβρίου 2015

To εστιατόριο D.O.T στην παλιά Λευκωσία τείνει να γίνει το σημείο αναφοράς της περιοχής της Πύλης Αμμοχώστου. Ο ντιζαϊνάτος χώρος του, η γουστόζικη urban διακόσμηση, με την industrial όψη που φέρουν την υπογραφή του Πόλυ Πολυβίου σε συνάρτηση με τα δημιουργικά, ντελικάτα πιάτα του σεφ Κομνηνού Κουσιερά συντελούν στην τριετή επιτυχή παρουσία του στην πρωτεύουσα.

Αυτή την περίοδο το D.O.T πέραν του brunch των 25 πιάτων που ξεκίνησε να προσφέρει τα σαββατοκύριακα ξεκίνησε να σερβίρει και μεσημεριανό με ένα νέο, ανανεωμένο μενού το οποίο μπορείς να δοκιμάσεις και τα βράδια στο δείπνο.

Στο καινούργιο μενού του D.O.T θα βρεις μία ποικιλία επιλογών από σαλάτες, πρώτα, burgers, ζυμαρικά και ριζότο, πιάτα με κρέας, ψάρι, platters τυριών, αλλαντικών και τέλος γλυκών.

Εκείνο που ξεχωρίζει στις νέες επιλογές του σεφ είναι μεν η δημιουργικότητα και από την άλλη οι πινελιές από την κυπριακή κουζίνα. Γι’ αυτό ξεχωρίζει το πιάτο μανιτάρια σωτέ, με ταχίνι, σόγια και σουσάμι που κλέβει τις εντυπώσεις, φάβα με σπανάκι, κύμινο και τζίντζερ αλλά και το χωριάτικο κυπριακό μακαρόνι με τυρί gorgonzola και καπνιστό σολομό. Εντυπωσιακή, όμως, είναι και η προσθήκη στο μενού του burger φαλάφελ με σως από γιαούρτι, ταχίνι και σαλάτα, ο μαριναρισμένος σε γάλα καρύδας σολομός που σερβίρεται με κάρυ με σωταρισμένο σπανάκι και πουρέ πατάτας, η σφυρίδα πάνω σε λαχανικά και σως από φασκόμηλο, μέλι και λεμόνι, το Χιουνκιάρ Μπεγιεντί με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας αλλά και μπον φιλε με σως από ροζ και μαύρο πιπέρι και πουρέ πατάτας.

Από το μενού των γλυκών ξεχωρίσαμε την λαχταριστή τάρτα μαύρης σοκολάτα με την αλμυρίζουσα καραμέλα που δίνει μία αρμονία γεύσεων και ισορροπία στο στόμα, το cheesecake με μέλι, το προφιτερόλ με γέμιση από κρέμα φυστικοβούτυρου και ζεστή σοοκολάτα και τέλος π μπακλαβάς με κάστανο και ξηρούς καρπούς με σιρόπι από πορτοκάλι.

Ένα πολυμορφικό μενού, με πολλές επιλογές από δημιουργικά πιάτα για ένα εκλεπτυσμένο γεύμα ή δείπνο σε ένα γουστόζικο χώρο στα ωραιότερα σημεία της πρωτεύ

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close