Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τι λες για εκλεκτό στέικ στη Λευκωσία;

Κυριακάτικο γεύμα με φίλους για εκλεκτό στέικ στην πρωτεύουσα

Δημοσιεύτηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2015

Το στέικ είναι μία ολόκληρη ιεροτελεστία και ένα δύσκολο πιάτο αφού πρέπει να πετύχει το τέλειο ψήσιμο. Εδώ, βέβαια θα φανεί και η μαστοριά του κάθε σεφ στην κουζίνα. Ένα πιάτο με στέικ αποτελεί το καμάρι για πολλά εστιατόρια, διατηρεί περίοπτη θέση στο μενού και πολλές φορές γίνεται σήμα κατατεθέν του.

Εμείς το ψάξαμε, δοκιμάσαμε, γευτεήκαμε και επιλέξαμε τα καλύτερα και σου τα προτείνουμε αν έχεις όρεξη για εκλεπτυσμένο γεύμα ή δείπνο

Argentina Tziellari Cyprus Restaurant
Το αργεντίνικο
Αν ψάχνεις έναν ακόμη λόγο να επισκεφθείς την Κακοπετριά, το Argentina Tziellari είναι σίγουρα ένας. Ο Αργεντίνος σεφ και ιδιοκτήτης ψήνει με την αυθεντική αργεντίνικη μαεστρία φιλέτα Tenderloin από τη χώρα του, αλλά και T-bone (500g.) γαλλικής εισαγωγής. Η αγάπη για την Αργεντινή δεν περιορίζεται μόνο στο φαγητό, αλλά αναμειγνύεται και με το ποδόσφαιρο, γι' αυτό ένα από τα δημοφιλή φιλέτα T-bone στο μενού ονομάζεται Maradona, ενώ ο Messi έχει το δικό του Three Pepper στέικ. Συνόδεψε το στέικ σου με σος tziellari, chimichurri, αλλά και πιπεριού, φρέσκες πατάτες και λαχανικά. Δοκίμασε το αργεντίνικο Tenderloin και το Colita de Cuadril, που ψήνεται με λίγο λίπος για έξτρα νοστιμιά και νιώσε να χορεύει το φιλέτο αργεντίνικο τανγκό στον ουρανίσκο σου. Ole! Ole! Ole!
(22 922522) Παλαιάς Κακοπετριάς 72, Κακοπετριά. Παρ 19.30-24.30, Σ 12.30-16.00 & 19.00-24.00, Κ 12.30-16.00.

Brasserie au bon plaisir
Στέικ α λα γαλλικά
Εκλεπτυσμένες γεύσεις υψηλής γαστρονομίας που αναδεικνύουν την πρώτη ύλη. Πέρα από το ρομαντικό σκηνικό με το γαλλικό flair να πλανάται στο χώρο, στο μενού του θα βρεις το εξαιρετικό Tournedos Rossini, ένα γαλλικό στέικ με φρέσκο foie gras και Rossini σος. Αν δεν είσαι του πολύ γκουρμέ, επίλεξε το Filet of beef Origin Charolaise ή το Origin Charolaise Sirloin Steak και συνδύασέ τα με τις σπιτικές σος όπως blue cheese, pepper, herb butter, μανιτάρια και barnaise. Όλα τα πιάτα σερβίρονται με σπιτικές πατάτες, φρέσκα λαχανικά, ρύζι ή σαλάτα. Αν είσαι από τους περιπετειώδεις της γεύσης, ρώτα την ιδιοκτήτρια Gatienne Thibaut για το πιάτο με κρέας ελαφιού με σος Rossini, και για ορεκτικό βατραχοπόδαρα. Ναι, η γαλλική κουζίνα έχει πολλές γκουρμεδιές που αξίζει να δοκιμάσεις έστω και για μια φορά.
(96755111) Ζήνωνος Σώζου 23. Δ-Κ 12.00-15.00, 19.00-24.00.

Bastione
Το ατμοσφαιρικό
Καλό κρασί, αγαπημένη παρέα και ατμοσφαιρική μουσική, είναι τα απόλυτα συστατικά μιας υπέροχης βραδιάς. Σ' αυτά πρόσθεσε και το ζουμερότατο Black Angus Rib Eye στέικ που θα σε ενθουσιάσει. Το εξ Ιρλανδίας Aberdeen Black Angus (330g.) μαρινάρεται πριν ψηθεί στη σχάρα σε λάδι, αλάτι και πιπέρι και προσφέρεται με κυπριακές φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες. Ζήτησε τη γνώμη του ειδικού σχετικά με το κρασί που θα το συνοδέψεις και καλή σου όρεξη.
(22730025) Αθηνάς 6, Πύλη Αμμοχώστου, παλιά Λευκωσία. Δ-Πεμ 19.30-01.00 (23.00 η κουζίνα), Παρ-Σ 19.30-23.30.

Fogo & Brassa Churrascaria Brasil
Το βραζιλιάνικο
Ζήσε την απόλυτη βραζιλιάνικη φιέστα στο νέο Fogo & Brassa, όπου θα χάσεις την μπάλα με τη μεγάλη ποικιλία σε κρεατικά και όχι μόνο. Διάλεξε ανάμεσα στο signature πιάτο τους, την Picanha, το Beef Ancho (Rib Eye), το Filet mignon, το Alcatra (Top Sirloin) και φυσικά το Fraldinha, το πιο ξεχωριστό και εύγευστο κομμάτι κρέατος της Νότιας Βραζιλίας, ξακουστό για τη μαρμαροειδή όψη του. Αν θες να τη βγεις offsite από τα βοδινά, επίλεξε μαριναρισμένα μπούτια κοτόπουλου εμποτισμένα με μπάρμπεκιου σος, αλλά και τα spare ribs ή τα linguica, που δεν είναι άλλα από βραζιλιάνικα λουκάνικα. Όλα τα κρέατα σιγοψήνονται στο fogo & brassa (φωτιά και κάρβουνα), ώστε οι φυσικές γεύσεις και τα καρυκεύματα να εμποτίζονται στα κρέατα αναδεικνύοντας τη μοναδική γεύση τους. Συνόδεψε την επιλογή σου με ολόφρεσκες σαλάτες κι άλλα συνοδευτικά από το salad bar, καθώς παρακολουθείς από το μακρόστενο παράθυρο το γαστρονομικό γίγνεσθαι εντός των υπερσύγχρονων κουζινών του chef Jeffrey και των Βραζιλιάνων συμπαραστατών που δικαιώνουν το αποτέλεσμα.
(22250160) Στασικράτους 26. Τρ-Σ 19.00-23.00, Κ 12.30-15.30 & 19.00-23.00.

Limoncello Deli-Bar
Το γευστικό στέικ
Το ωραίο με το Limoncello είναι ότι είναι ένας χώρος που σε ξαφνιάζει πάντα ευχάριστα, κρατώντας σε απόλυτη ισορροπία το πολύ καλό φαγητό με το περιβάλλον. Στο μενού του βρίσκουμε ένα βραζιλιάνικο πιάτο με βοδινό κρέας που είναι πολύ δημοφιλές στην Ευρώπη, την πικάνια (picanha). Το κρέας μαρινάρεται σε μείγμα μπαχαρικών και ελαιόλαδου και ψήνεται με το λιπάκι του απελευθερώνοντας μοναδική νοστιμιά! Σερβίρεται με φρεσκοκομμένες πατάτες και σαλάτα. Θα το βρεις στο μενού 1-2 φορές την εβδομάδα, γι' αυτό αν δεν το πετύχεις, δοκίμασε εναλλακτικά το υπέροχο και απόλυτα χορταστικό αυστραλέζικο Rib Eye στέικ, ψημένο σύμφωνα με τις δικές σου προτιμήσεις (rare, medium to rare, well done κ.λπ.)!
(70009787) Αγορά Αγ. Αντωνίου, παλιά Λευκωσία. Τρ 13.00-15.00 & 19.45-23.15.

Rancho Bar & Grill
Το… αμερικάνικο
Για να απολαύσεις πλέον ένα φιλέτο στέικ με τα όλα του, ευτυχώς δεν χρειάζεται να μετοικήσεις στην Αμερική. Αρκεί να πας μέχρι τη Λακατάμια. Στο Rancho, που θυμίζει κυριολεκτικά ράντσο, θα απολαύσεις τα πιο ζουμερά και νόστιμα στέικ που φθάνουν από Αμερική, Αργεντινή, Νέα Ζηλανδία και Ιρλανδία. Το μενού περιλαμβάνει κλασικά τα αγαπημένα T-bone (500g.), Sirloin, Rib Eye (300g.) και φιλέτο (200g.), τα οποία μπορείς να τα απολαύσεις με όποια σος θες, επιλέγοντας ανάμεσα στις σάλτσες μανιταριού, πιπεριού, μουστάρδας και της γαλλικής μπεαρνέζ. Συνόδεψε το φιλέτο σου με πατάτες σε ό,τι εκδοχή θες (πουρέ, τηγανητές, jacket ή wedges) και ολοκλήρωσε με μια σοκολατίνα σκέτο πειρασμό.
(22454454) Αρχ. Μακαρίου Γ', Λακατάμια. Τρ-Σ 19.30-24.30.

Rokoko
Το καλλιτεχνικό
Σε έναν πολύ ιδιαίτερα κομψό χώρο όπου η τέχνη της γεύσης συναντά την τέχνη της μίνιμαλ αισθητικής, με τραπέζια που παραπέμπουν σε πλατφόρμες πινγκ-πονγκ, παίξε το δικό σου παιχνίδι γεύσης και απόλαυσης επιλέγοντας το κλασικό Rib Eye Νέας Ζηλανδίας, που συνοδεύεται υπέροχα και εναλλακτικά από γλυκοπατάτα και σος μουστάρδας. Συνόδεψέ το με ένα κόκκινο ιταλικό κρασί, καθώς απολαμβάνεις τη μίνιμαλ αισθητική του χώρου που ανεβάζει επίπεδο στη γεύση, αλλά και τις γαστριμαργικές πανδαισίες του σεφ Ανδρέα Ανδρέου που έχει στην πλάτη του πολύχρονη εμπειρία σε εστιατόρια με αστέρια Michelin, ο οποίος είναι και ένας πολύ καλός λόγος να αφεθείς ελεύθερος στις επιλογές σου.
(22254525) Χριστόδουλου Σώζου 21. Δ-Σ 19.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close