Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

10+2 στέκια ζεστασιάς στη Λευκωσία

Μαγαζιά με cozy ατμόσφαιρα, τζάκι, καλό φαγητό, ποτό και τσιμπήματα

Δημοσιεύτηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2015

Η πρώτη του χρόνου μας έφερε για τα καλά όχι μόνο το κρύο αλλά και τα χιόνια σχεδόν σε όλη την Κύπρο. Σήμερα ο καιρός μας τα άλλαξε πάλι και αύριο αναμένεται να είναι η πιο κρύα μέρα του χρόνου. Που θα βγεις; Ο καιρός αυτός θέλεις ζεστασιά, τζάκι, ατμοαφαιρικούς χώρους για την παρέα με καλό φαγητό και ποτό. Εδώ σου έχω μια λίστα με επιλογές από χειμωνιάτικα στέκια με ζεστή ατμόσφαιρα για να βγεις με την παρέα σου και να νιώσεις την ομορφιά της εποχής του χειμώνα.   

Shisha
Η νέα, ντιζαϊνάτη άφιξη της Λευκωσίας ακούει στο όνομα Shisha και έρχεται ως το ιδανικό μέρος για τον χειμώνα. Ένα ατμοσφαιρικό στέκι που φέρει την υπογραφή του επιτυχημένου σεφ Μάριου Μαλέκκου, με εντυπωσιακή εμπειρία σε εστιατόρια βραβευμένα με Michelin Star. Ανοικτό καθημερινά, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, το Shisha Lounge Bar λειτουργεί ως café-bar/restaurant και αποτελεί ένα άνετο και φιλόξενο προορισμό για όλες τις ώρες της ημέρας. Εδώ, πέραν του όμορφου χώρου θα γευτείς και εξαιρετικό φαγητό με πιάτα από τη διεθνή κουζίνα. Το πλούσιο μενού συμπληρώνεται από την πολύ καλά ενημερωμένη κάβα κρασιών και των κλασικών ή signature cocktails από τον mixologist Βαγγέλη Πετσούρα. Μία πολύ καλή πρόταση για έξοδο τον χειμώνα για καφεδάκι, ποτό, φαγητό και χαλαρή μουσική αφού το Shisha αγαπά τα lounge, ατμοσφαιρικά ακούσματα. Tο Σαββατοκύριακο, από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, ο σεφ ετοιμάζει πλούσιο brunch, με επιλογές όπως American pancakes, eggs benedict και French toast.
(22670707) Νέας Έγκωμης 33, Έγκωμης

Wagamama
Κάτι άλλαξε στο αγαπημένο εστιατόριο για δεύτερη συνεχή χρονιά των αναγνωστών του Check In στα Check In Eating Awards. To ασιατικό εστιατόριο Wagamama  στη Θεμιστοκλή Δέρβη καλωσορίζει τώρα τους επισκέπτες του στον ολοκαίνουριο «shizuka» όροφο, έναν κομψό και αριστοκρατικά διαμορφωμένο νέο χώρο με τζάκι ιδανικό για τα κρύα βράδια. Διάβασε περισσότερα…
(22870140) Θεμιστοκλή Δέρβη 16

 

L’ Atelier
Μία ολοκαίνουργια άφιξη στη Λευκωσία με ένα πολύ ιδιαίτερο και ζεστό χώρο άνοιξε στη Λευκωσία. Πρόκειται για το Atelier, ένα ιδιαίτερο bistro με γαλλικότροπη κουζίνα και επιρροές από τα παριζιάνικα ρεστοράν. Ο Γάλλος σεφ του θα σε καταπλήξει με τις γευστικές επιλογές του. Το μενού ανανεώνεται σχεδόν καθημερινά αφού η φιλοσοφία του εστιατορίου βασίζεται στα φρέσκα υλικά και την υψηλή ποιότητα στις πρώτες ύλες. Απολαύστε ένα ιδιαίτερο δείπνο μαζί με γαλλικό κρασί και signature cocktails. Το Atelier στεγάζεται στον χώρο του πρώην Casa Vieja στην Παλιά Λευκωσία.
(22262369) Αρχαγγέλου Μιχαήλ 3, 1011 Τρυπιώτη, Παλιά Λευκωσία
 

Sweet Revenge
Ένα ντελικάτο, μικρό καταστηματάκι, με χαμηλό φωτισμό, ατμοσφαιρική μουσική, γουστόζικη διακόσμηση που θα σε ταξιδέψει στα όμορφα μαγαζάκια τύπου bistro της κεντρικής Ευρώπης βρίσκεται στη Βυζαντίου. Μπορείς να χουχουλιάσεις στις ζεστές κουβερτούλες και να χαλαρώσεις πίνοντας μία ζεστή σοκολάτα.  Ίσως, το πιο cozy μαγαζάκι της πρωτεύουσας, με μία ρουστίκ ξύλινη μπάρα για μπαρ, ιδανικό για απογευματινό καφεδάκι μετά τη δουλειά, ζεστό, αρωματικό κρασί και μπίρα με την παρέα συνοδευμένα από νόστιμα platters τυριών και αλλαντικών, διάφορα, ασυνήθιστα τσιμπήματα αλλά και το πεντανόστιμο πατέ και gammon του μαγαζιού. Εδώ θα δοκιμάσεις και τα πιο εύγευστα cupcakes της Λευκωσίας, σε πολλές εκδοχές, φτιαγμένα με αγνά υλικά και πολλή αγάπη από την πάντα χαμογελαστή κ. Δόξα Λιασή, ιδιοκτήτρια του Sweet Revenge. Για τις γιορτινές ημέρες το μαγαζί θα προσφέρει Happy hour μεταξύ 18.00-23.00  Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο.  
(22351352) Βυζαντίου 37, Στρόβολος

Domus
Ένα από τα πιο γνωστά εστιατόρια της παλιάς Λευκωσίας το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής. Αν και το λατρεύουμε το καλοκαίρι για ποτάκι στον εξωτερικό του χώρο με τα ψηλά τραπέζια εντούτοις τον χειμώνα η βελούδινη διακόσμηση με το χαμηλό φωτισμό του το μεταμορφώνουν σε ένα cosy, χειμωνιάτικο χώρο με καλό φαγητό. Εδώ θα δοκιμάσεις πιάτα από τη διεθνή και μεσογειακή κουζίνα, θα πιείς ποικιλία κρασιών από την πολύ καλά ενημερωμένη κάβα και χαλαρώσεις στο μπαρ με κοκτέιλ της αρεσκείας σου.
(22433722) Κοραή 5, παλιά Λευκωσία

Bistro 48
Ένας ακόμη όμορφος, ζεστός και ατμοσφαιρικός χώρος βρίσκεται στην πολυσύχναστη λόγω γιορτών λεωφόρο Μακαρίου. Συνδύασε την βόλτα σου στη Λεωφόρο των Χριστουγέννων με ένα γεύμα ή δείπνο στο Bistro 48 ή ακόμα για ένα κρασί. Εκεί θα βρεις  ορεκτικά, σαλάτες, ζυμαρικά, κυρίως πιάτα, γλυκά, ακόμα και πρόγευμα από τη διεθνή κουζίνα.
(22664848) Λεωφόρος Μακαρίου 48

Υφαντουργείο
Ίσως το πλέον χειμωνιάτικο στέκι της Λευκωσίας που βρίσκεται στην καρδιά της παλιάς πόλης. Ένα ψηλοτάβανο κτίσμα περασμένων δεκαετιών που λειτουργούσε ως υφαντουργείου το οποίο σήμερα μεταμορφώθηκε σε ένα καλλιτεχνικό, κουλτουριάρικο στέκι όπου συχνάζουν νεανικές παρέες και φοιτητές. Ένας χώρος μεταμορφωμένος σε μία τεράστια βιβλιοθήκη, μεγάλους, καφές, δερμάτινους καναπέδες και μαυρόασπρο γαλλικής κουλτούρας πάτωμα. Εκεί θα απολαύσεις όλα τα είδη καφέ, ζεστή σοκολάτα, διάφορα οινοπνευμάτωδη και νόστιμα τσιμπήματα και γλυκά. Κάθισε κοντά στην μεγάλη τζαμαρία, με τον χειμωνιάτικο ήλιο να σε ζεσταίνει και απόλαυσε ένα ζεστό καφέ για χαλάρωση.
(99409900) Λεύκωνος 69, παλιά Λευκωσία

The Winery
Είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο εντυπωσιακά μπαράκια της πρωτεύουσας, με το όλο οινογαστρονομικό πακέτο, τα signature ανάμεικτα ποτά και την ανεβαστική μουσική, να ενθουσιάζει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Ένας χώρος που αποπνέει ζεστασιά και είναι ιδανικός για χειμωνιάτικα βράδια με κρασάκι και νόστιμα tapas που σερβίρει το μαγαζί.  
(22511925) Λυκούργου 7, παλιά Λευκωσία

DOT
Ο εξαιρετικός φωτισμός του, η industry διακόσμηση, τα διάφορα γουστόζικα αντικείμενα εποχής σοφά τοποθετημένα δίνουν στον χώρο του DOT τη διαφορετική εκείνη νότα που το κάνουν να ξεχωρίζει. Ξύλινα παλιά τραπέζια, βικτωριανά σερβίτσια και ένα ανανεωμένο μενού με διάφορες επιλογές καθιστούν το DOT μία ακόμα επιλογή για τον χειμώνα. Εκεί θα φας δημιουργικά πιάτα από τη διεθνή και ένα άγγιγμα κυπριακής κουζίνας, ωραίες σαλάτες, μπέργκερ, ριζότο, ψάρι και κρεατικά.
(22101228) Αθηνάς 6

Buono
Ένα κάφε-εστιατόριο στην πάλαι ποτέ εμπορική λεωφόρο Μακαρίου η οποία αυτή την περίοδο ξαναζεί τις παλιές της δόξες. Η Λεωφόρος Χριστουγέννων που άνοιξε εκεί αλλά και το Pop-up Festival στο City Plaza έδωσαν ένα αέρα ανανέωσης στη Μακαρίου με πλήθος κόσμου να επιστρέφει εκεί. Το Buono είναι μια καλή επιλογή μιας και θα βρεθείτε εκεί για να πιείς το καφεδάκι σου ή να φας ένα χορταστικό, πληθωρικό πιάτο. Εκεί θα φας πιάτα κρεατικών, πάστα, σαλάτες και κρύα πιάτα σε πολύ καλές τιμές.
(22754445, 22754446)Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 16Β-Δ

Συντροφιά
Οι μυρωδιές από τα α la minute ψημένα, εδέσματα στην open plan, περίοπτη από παντού, κουζίνα του εδεσματοπωλείου, σαφέστατα και θα σε ωθήσουν να καλοκαθίσεις με τη συντροφιά σου σε ένα από τα bistro style τραπεζάκια του ευωδιαστού και ζεστού ενδοχώρου. Εδώ θα βρεις πέρα από φαγητό και ποτό και ποιοτικά προϊόντα για αγορά από την Κύπρο και την Ελλάδα και να διαλέξεις μέσα από μια μεγάλη γκάμα όπως τυριά, παστά ψάρια, αλλαντικά, βότανα, μέλι, ελαιόλαδο, βιολογικά καλλυντικά, κρασιά, μπίρες και πολλά άλλα.
(22260110) 28ης Οκτωβρίου 45, Έγκωμη, Λευκωσία

Tutto il Giorno Romantica
Πρώτα η προσέγγισή του, μετά ο χώρος του και τελευταία και πιο σημαντική η κουζίνα του είναι μερικά από τα αξιολάτρευτα χαρακτηριστικά του ιταλικού αυτού εστιατορίου. Το μενού μάλιστα την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου θα σχεδιαστεί ειδικά για να ικανοποιήσει τους λάτρεις των καλοφτιαγμένων ιταλικών πιάτων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν στο ανάλογο σκηνικό. Το καλό κρασί μια τέτοια μέρα επιβάλλεται.
(22377276, 22376161) Ευαγόρα Παλληκαρίδη 13

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close