Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Homemade ραβιόλες, τραχανάς και μπέργκερ σε μία “Δροσερή Γωνιά” στον Μουτουλλά

Κυπριακή κουζίνα με φρέσκα υλικά εποχής και υπέροχο μεζέ

Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιανουαρίου 2016

Μία εκδρομή στην ορεινή Λευκωσία και ιδιαίτερα στα χωριά της κατάφυτης κοιλάδας της Μαραθάσας είναι μία πολύ καλή επιλογή ολόκληρο τον χρόνο. Η ανάπτυξη του Καλοπαναγιώτη ο οποίος σου προσφέρει πολλές επιλογές για φαγητό και διαμονή αλλά και τα εξαιρετικά αγροτουριστικά και οι ομορφιές του Πεδουλά αποτελούν το καλύτερό σου κίνητρο για πας εκεί.

Ανάμεσα στα δύο πιο πάνω χωριά, υπάρχει και μία άλλη, φημισμένη και ιστορική κοινότητα της Μαραθάσας, ο Μουτουλλάς. Εδώ, όπου θα δεις μία από τις πιο σημαντικές εκκλησίες της Κύπρου, η οποία περιλαμβάνεται στη λίστα με τις δέκα προστατευόμενες εκκλησιές της χώρας μας από την Ουνέσκο, η Παναγία του Μουτουλλά.

Εδώ, στον Μουτουλλά πριν από μερικά χρόνια λειτουργούσε μία ξεχωριστή για την κουζίνα και την εξυπηρέτησή της ταβερνούλα η "Δροσερή Γωνιά" η οποία μετά από απόφαση των ιδιοκτητών της σταμάτησε τη λειτουργία της. Σε μία πρόσφατη εκδρομή μας και πάλι στον Μουτουλλά πληροφορηθήκαμε πως η αγαπημένη μας "Δροσερή Γωνιά" λειτούργησε και πάλι υπό νέα διεύθυνση και πολύ καλό φαγητό.

Σπιθκιάσιμο φαγητό
Εκεί, γνωρίσαμε τον Σταύρο, το νέο ιδιοκτήτη αλλά και σεφ της "Δροσερής Γωνιάς" ο οποίος με αγάπη και μεράκι αποφάσισε να λειτουργήσει αυτή την γωνιακή ταβερνούλα και να φτιάχνει καλό φαγητό. Ο Σταύρος κατάγεται από τον Καλοπαναγιώτη αλλά όπως μου είπε σύντομα θα γίνει μόνιμος κάτοικος Μουτουλλά.

Στο τραπέζι μας, δίπλα από το τζάκι, έφτασε σύντομα ζεστή και μυρωδάτη σούπα από τραχανά παρασκευής του καταστήματος με χωριάτικο χαλούμι και κρουτόνια. Φιλοσοφία του μαγαζιού είναι το σπιτικό φαγητό παρασκευασμένο με φρέσκα υλικά της εποχής. Μετά τον υπέροχο, αχνιστό τραχανά η παρέα δοκίμασε τις homemade ραβιόλες με χαλούμι και δυόσμο οι οποίες μας ταξίδεψαν σε εκείνα τα κυριακάτικα τραπέζια με τα καλούδια της γιαγιάς. Στη συνέχεια δοκιμάσαμε το αγαπημένο κυπριακό πιάτο κολοκυθάκια τηγανητά με αυγά και στη συνέχεια μαλακό σουβλάκι χοιρινό από τα πιο νόστιμα που φάγαμε και κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι και πάπρικα.

Μεζές με 12 και 14 ευρώ το άτομο
Το μενού του μαγαζιού περιλαμβάνει και δύο ειδών μεζέδες. Τον μεζέ με είδη σχάρας (12 ευρώ) και τον μεγάλο μεζέ (14 ευρώ). Ο πρώτος περιλαμβάνει σαλάτα χωριάτικη, κολοκυθάκια με τα αυγά, μανιτάρια, χαλούμι, λουκάνικο, παστουρμά, σουβλάκι χοιρινό και κοτόπουλο, παϊδάκια ενώ στον δεύτερο προστίθενται σπιτικό παστίτσιο, κουπέπια, αφέλια ή κεφτέδες με πουργούρι. Όλα σερβίρονται ανάλογα με τα υλικά της ημέρας και την εποχή και συνοδεύονται με πατάτες τηγανητές.

Ο Σταύρος μας μίλησε με καμάρι για το 250 γραμμαρίων μπέργκερ που ετοιμάζει με χοιρινό κιμά και τον σερβίρει σε φραντζολάκι σαλατούλα και πατάτες τηγανητές.

Το καλοκαίρι το φαγητό στη Δροσερή Γωνιά θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία αφού θα μπορείς να τρως στην εξωτερική αυλή του μαγαζιού, να ακούς το νερό από το ρυάκι και να νιώθεις το υπέροχο δροσερό αεράκι του καταπράσινου Μουτουλλά.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close