Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

H "Πινακοθήκη" επιστρέφει με γεύσεις από Παρίσι

Επαναλειτουργεί το εστιατόριο της Λεβεντείου Πινακοθήκης

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2016

Η λειτουργία της Λεβεντείου Πινακοθήκης το 2014 στην καρδιά της Λευκωσίας έφερε ένα άλλο αέρα στην πρωτεύουσα. Ένα πραγματικό οικοδομικό στολίδι από τη μία και από την άλλη ένας μοναδικός πολιτιστικός πνεύμονας ήρθε στην πρωτεύουσα ο οποίος στεγάζει τις σπουδαίες συλλογές εξαίρετων έργων τέχνης του Αναστάσιου Γ. Λεβέντη.

Εκεί, με την περιήγησή σου θα ζήσεις μία μοναδική εμπειρία η οποία θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψή σου στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο της Λεβεντείου το οποίο επαναλειτουργεί υπό νέα διεύθυνση, ανανεωμένη διακόσμηση και εντελώς διαφορετικό προφίλ.

Η "Πινακοθήκη" απέκτησε πλέον γαλλική φινέτσα και παριζιάνικο στυλ που θυμίζει έντονα τα bistro της Avenue de la Grande Armée. Ντιζαϊνάτες ξύλινες καρέκλες, στρογγυλά τραπέζια σκούρου καφέ χρώματος, ένα εντυπωσιακό μπαρ με στρογγυλά high stools και στο βάθος ένα μεγάλος, δερμάτινος μαύρος καναπές συνθέτουν τη διακόσμηση του χώρου.

Το μενού του μικρό και περιεκτικό όπως ακριβώς ορίζει και η φιλοσοφία ενός κλασικού γαλλικού bistro. Η έκπληξη ήταν οι τιμές που είναι πολύ προσιτές αν λάβεις υπόψη το προφίλ του χώρου. Το εστιατόριο είδαμε πως σερβίρει γαλλικού τύπου πρόγευμα με πολλές επιλογές, καφέ και άλλα ροφήματα.

Εμείς, αφήσαμε πίσω τη σούπα ημέρας (€3.90/5.90) και επιλέξαμε μία πράσινη σαλάτα με τραγανό χαλούμι, ρόδι και σος σταφυλιού που υπάρχει σε μικρή και μεγάλη μερίδα (€5.90/8.90). Για κυρίως πιάτο δεν θελήσαμε κάποιο από τα σάντουιτς ή τις επιλογές από πάστα αν και μας φάνηκε λαχταριστό το ραβιόλι με σπανάκι (€9.50), ντοματίνια και παρμεζάνα. Έτσι, διαλέξαμε φιλέτο κοτόπουλο, γαρνιρισμένο με λιωμένη ντομάτα, συνοδευμένο με πουρέ με βότανα (€11.90) και στέικ από σιτεμένο Angus sirloin me φρεσκοτηγανισμένες πατάτες (€17,50). Για το τέλος πήραμε τον καφέ μας στην εξωτερική βεράντα του χώρου και μοιραστήκαμε ένα λαχταριστό strawberry cheese cake (€4.50) και μία crème brule με καφέ. Αν βρεθείς στο κέντρο ένα μεσημέρι μην χάσεις την ευκαιρία να το δοκιμάσεις. Θα ζήσεις μία ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close