Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μαζί στη ζωή, μαζί και στην κουζίνα

5+1 ζευγάρια μοιράζονται νόστιμα… μυστικά τους

Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου 2016

Πως είναι άραγε να μαγειρεύεις με το ταίρι σου; Εμείς εδώ στο Check In το ψάξαμε και βρήκαμε έξι ζευγάρια στη ζωή και στην… κουζίνα του εστιατορίου τους και λύσαμε όλες μας τις απορίες.

Μάθε λοιπόν τα μυστικά του… έρωτα αλλά και της κουζίνας τους.  


Παλιό Σινεμά
(Γεωργία - Βαλεντίνος)
Το δικό σας love story:
Γνωριστήκαμε στη θάλασσα πριν από 6 χρόνια, φοιτητές τότε. Και από τότε είμαστε αχώριστοι και μοιραζόμαστε τα πάντα στη ζωή. Παντρευτήκαμε πριν από 7 μήνες.
Το πιάτο που χαρακτηρίζει τη σχέση σας: Tα μακαρόνια του φούρνου της Άντζης.
Το μότο της αγάπη σας: Η απόλυτη αφοσίωση τους ενός στον άλλο.
Τα μυστικά συστατικά της σχέσης σας: Μόνο ΑΓΑΠΗ. Τα άλλα έρχονται από μόνα τους.
Το τραγούδι που του/της αφιερώνεις: Εγώ σε αγάπησα εδώ της Τσαλιγοπούλου.
Το μενού του Αγ. Βαλεντίνου: Θα κινηθεί στην παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα, λάτρεις της οποίας είμαστε και οι δυο.


Marmitta
(Λία - Ηλίας)
Το δικό σας love story:
Όπως αντιλαμβάνεστε ο έρωτας περνά από το στομάχι. Γνωριστήκαμε, λοιπόν, ενώ δούλευα σε ένα μαγαζί, το οποίο επισκεπτόταν συχνά η Λία. Ευτυχώς πήρε την απόφαση να γνωρίσει καλύτερα εκείνον που ήταν πίσω από το φαγητό. Έτσι ξεκίνησαν όλα...
Το πιάτο που χαρακτηρίζει τη σχέση σας: Sweet and Sour με όλα τα νοήματα που κρύβει αυτό το πιάτο. Υπάρχουν οι δύσκολες στιγμές στην καθημερινότητά μας αλλά υπάρχουν φυσικά και οι άλλες, που φροντίζουμε να κρατάμε για πάντα στη μνήμη.
Το μότο της αγάπη σας: Προχωρούμε μαζί και προσπαθούμε να πρωτοπορούμε σ' αυτό που κάνουμε, δίνοντας ενδιαφέρον στη ζωή μας και στηρίζοντας ο ένας τις προσπάθειες του άλλου.
Τα μυστικά συστατικά της σχέσης σας: Αγάπη, αλληλοκατανόηση, σεβασμός αλλά και θαυμασμός.
Το τραγούδι που του της/του αφιερώνεις: 'Έρωτα θέλει η ζωή κι ένα τραγούδι το πρωί', από τη Λία. 'Καλημέρα θα είμαι δίπλα σου εκεί όλη μέρα', απ' τον Ηλία.
Το μενού του Αγ. Βαλεντίνου: Φέτος έχουμε σκεφτεί να φτιάξουμε αυτό που έχει αγαπήσει περισσότερο ο κόσμος στο μαγαζί μας: τις εναλλακτικές προτάσεις, αλλά και την ποικιλία πιάτων που σερβίρουμε, σε μια εκδοχή η οποία θα ταιριάζει απόλυτα με το αγαπησιάρικο κλίμα της ημέρας.


Παλιομούχταρος
(Σταύρη - Μέλιος)
Το δικό σας love story:
Από τα εφηβικά μας χρόνια μέχρι και σήμερα. Το πιάτο που χαρακτηρίζει τη σχέση σας Το συκωτάκι του Παλιομούχταρου γιατί είναι καλομαγειρεμένο με αγάπη, εύγευστο και πικάντικο, με μπόλικα μπαχαρικά που το κάνουν ξεχωριστό όπως και τη σχέση μας.
Το μότο της αγάπη σας: Και στα εύκολα και στα δύσκολα πάντα μαζί!
Τα μυστικά συστατικά της σχέσης σας: Η δουλειά είναι δουλειά και το σπίτι είναι σπίτι. Ποτέ δεν παίρνουμε προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι.
Το τραγούδι που του/της αφιερώνεις: Για πάντα μαζί.
Το μενού του Αγ. Βαλεντίνου: Οι εκλεκτοί μεζέδες του Παλιομούχταρου, γιατί ο έρωτας περνά από το στομάχι.

 

Le Frenchie bistro parisien
(Χαρούλα -
Nelson)
Το δικό σας
love story: Γνωριστήκαμε στο Παρίσι όταν ήμασταν 19 χρονών. Ο Nelson τότε ήταν ιδιοκτήτης ενός luxury take away, το οποίο βρισκόταν δίπλα στο σπίτι μου και το επισκεπτόμουν συχνά. Το φαγητό ήταν, δηλαδή, αυτό που μας γνώρισε και μας έφερε κοντά, ενώ η αγάπη για το καλό φαγητό είναι αυτή που μας δημιουργεί την επιθυμία να ανακαλύπτουμε γεύσεις και καλά εστιατόρια σε Γαλλία και Κύπρο.
To πιάτο που χαρακτηρίζει τη σχέση σας: Η τριλογία του foie gras (γεύση, έκπληξη, λιχουδιά).
Το μότο της αγάπης σας: Τα παιδιά μας, τα έργα μας, οι στόχοι μας.
Τα μυστικά συστατικά της σχέσης σας: Συμπληρωματικότητα, αγάπη και εκτίμηση.
Το τραγούδι που της/του αφιερώνεις: La vie en rose.
Το μενού του Αγ. Βαλεντίνου: Περιλαμβάνει για πρώτο ορεκτικό σπιτικό foie gras με μαρμελάδα και ψωμί brioche και για δεύτερο ραβιόλι με σπανάκι και ρικότα με σάλτσα pesto. Για κυρίως γεύμα οι ερωτευμένοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ σολομού με ρύζι μπασμάτι σε κρεμώδη σάλτσα από πράσο και rib eyes από τη Γαλλία με σάλτσα barnaise. Σε τυρί θα προσφέρουμε ζεστό κατσικίσιο τυρί σε τάρτα με τη συνοδεία μικρής σαλάτας και για επιδόρπιο τάρτα μαύρης σοκολάτας.
 

Σκουρουβίννος
(Ιουλία - Γιαννάκης)
Το δικό σας
love story: Είχα πάει για διακοπές στη Λευκορωσία, όπου και τη γνώρισα. Την προσκάλεσα να έρθει το καλοκαίρι για διακοπές στην Κύπρο. Αυτό ήταν. Τη ζήτησα σε γάμο.
To πιάτο που χαρακτηρίζει τη σχέση σας: Ρωσική σαλάτα επειδή περιέχει τα πάντα, όπως ακριβώς και η σχέση μας.
Το μότο της αγάπης σας: Συνεννόηση και υπομονή.
Τα μυστικά συστατικά της σχέσης σας: Δεν είναι μυστικό. Είναι η αγάπη.
Το τραγούδι που της/του αφιερώνεις: Καλοκαιρινά Ραντεβού, από Δυτικές Συνοικίες.
Το μενού του Αγ. Βαλεντίνου:  Πέρα από τους μεζέδες που προσφέρουμε κανονικά, προσανατολιζόμαστε σε ένα έξτρα πιάτο ειδικά για την ημέρα των ερωτευμένων, που θα έχει βάση τα θαλασσινά. Πάντως, κάθε ερωτευμένο θα τον προϋπαντήσουμε με ένα υπέροχο cocktail αγάπης, δικής μας έμπνευσης με έντονο το στοιχείο της φράουλας.

Spaghetteria Italia
(Dany - Αντώνης)
Το δικό σας love story:
Γνωριστήκαμε στην Ιταλία το 1979, στην ξενοδοχειακή σχολή Enalk. Βρισκόμασταν στην ίδια τάξη. Εγώ ήμουν 21 και η Dany 17. Από τότε ήμαστε μαζί. Μετά από 35 χρόνια, μπορώ να πω ότι τίποτα δεν άλλαξε στα συναισθήματά μας. Μεγαλώσαμε μαζί, κάναμε μια υπέροχη οικογένεια και μοιραστήκαμε τα πάντα.
To πιάτο που χαρακτηρίζει τη σχέση σας: Το timballo! Ήταν το πιάτο που στιγμάτισε τη γνωριμία μας αλλά και η αγαπημένη μας επιλογή εν καιρώ σπουδών.
Το μότο της αγάπης σας: Μαζί στα όμορφα, μαζί στα δύσκολα!
Τα μυστικά συστατικά της σχέσης σας: Αγάπη, υπομονή και έρωτας.
Το τραγούδι που της/του αφιερώνεις: Piccolo Grande Amore του
Claudio Baglioni.
Το μενού του Αγ. Βαλεντίνου: Crema ai funghi porcini (μανιταρόσουπα με ιταλικά Porcini), Mozzarella di Bufala e Prociutto San Daniele, Filetto di maiale al tartufo e pasta all uovo (χοιρινά φιλετάκια με κρέμα τρούφας και φρέσκα ζυμαρικά) και για επιδόρπιο Pannacotta ai frutti di bosco (Panacotta με φρούτα του δάσους).

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close