Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Πάμε για αυθεντικό μεζέ στην Αγροκηπιά

H "Σουβάντζα" είναι μία παραδοσιακή ταβερνούλα λίγο έξω από τη Λευκωσία

Δημοσιεύτηκε στις 12 Φεβρουαρίου 2016

Μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Λευκωσία στην κοινότητα της Αγροκηπιάς η ομάδα του Check In ανακάλυψε μία καινούργια, υποσχόμενη κυπριακή ταβερνούλα που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού με το όνομα Σουβάντζα.

Τι είναι, όμως, η Σουβάντζα, ξέρεις; Θα σου πως αμέσως. Η σουβάντζα είναι μία εντοιχισμένη, γύψινη κυρίως κατασκευή, αρκετές φορές στολισμένη με διάφορα ανάγλυφα στοιχεία από τη φύση, η οποία λειτουργούσε ως ράφι για διακοσμητικά ή σκεύη κουζίνας. Την συναντούσαμε σε κυπριακά σπίτια, κυρίως πιο εύπορων οικογενειών του προηγούμενου αιώνα.

Η μικρή ταβερνούλα της Αγροκηπιάς πήρες το όνομά της από μία περίτεχνη σουβάντζα που διασώθηκε από το παλιό σπίτι που ανακαινίστηκε και μεταμορφώθηκε το περασμένο καλοκαίρι σε εστιατόριο.

Το μενού περιλαμβάνει όλα τα καλούδια της κυπριακής κουζίνας σε αυθεντική γαστρονομική εκδοχή της κυπριακής κουζίνας. Είδη σχάρας, σουβλάκι, κυνήγι και διάφορα μαγειρευτά. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή του μεζέ σχάρας με 12 ευρώ το άτομο και ο συνδυασμός του μεζέ με πιάτα κατσαρόλας με 15 ευρώ το άτομο. Αν είσαι πολύ μεζεκλής υπάρχει και το κεφαλάκι το οποίο πρέπει να παραγγείλεις από πριν.

Στο τραπέζι μας δοκιμάσαμε γευστικά πιάτα με το χοιρινό σουβλάκι να κλέβει την παράσταση. Μαλακό, ζουμερό, καλοψημένο από καλό κρέας. Οι πατάτες τηγανίζονται φρέσκες, η σαλάτα φρέσκια και δροσερή, ο χώρος ζεστός με φιλικό περιβάλλον και εξυπηρέτηση. Προτιμήσαμε το βαρελίσιο, κόκκινο κρασί από το μενού το οποίο παράγεται στο Όμοδος και είναι εκπληκτικό και ταίριαζε απόλυτα με το φαγητό μας. Ο εξωτερικός χώρος της ταβέρνας τα καλοκαίρια βγάζει τραπεζάκια έξω για φαγητό ενώ στο πίσω μέρος οι φούρνοι ψήνουν κλέφτικο και κεφαλάκι. Αν θες να πας και σου αρέσει η ζωντανή μουσική για διασκέδαση προτίμησε τις Παρασκευές.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close