Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Τα καλύτερα χωριά για καλοφαγάδες κοντά στη Λευκωσία

Για καλό φαγητό και μεζέσε 10 καλά μαγαζιά κοντά στη πρωτεύουσα

Δημοσιεύτηκε στις 08 Απριλίου 2017

Αν βαρέθηκες τα ίδια και τα ίδια εντός της πόλης της Λευκωσίας και θες να βγεις λιγάκι πιο έξω από την πρωτεύουσα σου έχω πολύ καλές επιλογές. Έξι ξεχωριστά ταβερνάκια γύρω από την Λευκωσία με καλό φαγητό, αυθεντικό μεζέ και ωραία ατμόσφαιρα.

Καράφα & Μεζές
Αγία Βαρβάρα

Ένα επιβλητικό αναπαλαιωμένο πετρόκτιστο κτίριο, λίγα μόλις λεπτά έξω από τη Λευκωσία, κρύβει έναν ιδιαίτερα ατμοσφαιρικό και φιλόξενο χώρο, όπου το σήμα κατατεθέν είναι η φίνα κουζίνα και το ζεστό καλωσόρισμα! Η νέα, φιλόξενη ταβέρνα στην Αγία Βαρβάρα, ονομάζεται 'Καράφα & Μεζές', γιατί σερβίρει κρασάκι στην καράφα που συνοδεύει τον εξαίσιο μεζέ της! Διαθέτει παραδοσιακά τζάκια, έχει αυλή με 3 διαζώματα και σιντριβάνι, και στους εξωτερικούς της χώρους περιβάλλεται από ψηλά δέντρα και φοινικιές. Είναι γενικότερα ένας χώρος που σε εμπνέει να κάτσεις με την παρέα σου και να απολαύσεις καλό φαγητό και καλή μουσική! Το παραδοσιακό προσεγμένο φαγητό της ταβέρνας, φτιάχνεται με αγνά υλικά και υγιεινά. Έτσι εσύ θα φύγεις από εδώ χορτάτος, αλλά όχι βαρυστομαχιασμένος! Χρεώνει €17 το άτομο το full μεζέ και Τετάρτη και Πέμπτη πληρώνεις €14 το μικρό μεζέ, που είναι εξίσου χορταστικός. Την Κυριακή, σερβίρει ατομικές μερίδες με παραδοσιακά εδέσματα όπως σούβλα, μακαρόνια του φούρνου και άλλες σπιτικές νοστιμιές. Το χειμώνα απολαμβάνεις το τζάκι του και το καλοκαίρι την αυλή του. Σερβίρουν το χύμα κρασί σε καράφα, εξ ου και το 'Καράφα' στο όνομά τους, και φαγητά που σέβονται την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα. Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, διοργανώνει ζωντανές μουσικές βραδιές με λαϊκά κι ελαφρολαϊκά ακούσματα που ανεβάζουν τη διασκέδαση στα ύψη. Ψήνουν νόστιμο σουβλάκι χοιρινό, κοτόπουλο, παϊδάκια και καραόλους που είναι περιζήτητοι! Έχουν εποχιακά φαγητά, που αλλάζουν συνεχώς, όπως κολοκούδια με τα αβγά, μανιτάρια γεμιστά και κολοκάσι. Είναι όλα φρέσκα και η μαγείρισσα τα μαγειρεύει με το δικό της μοναδικό τρόπο.
(22107197) Ρήγα Φεραίου 7, Αγ. Βαρβάρα, επ. Λευκωσίας. Τετ-Σ 19.30-24.00 & (Κ 12.00-17.00).

Μαγεία Λαζανιάς
Λαζανιά

Μια σπουδαία ανακάλυψη γεύσης και φιλοξενίας αποτελεί το παλιό, γραφικό σχολείο του χωριού Λαζανιάς. Είναι μια φωλιά καλού φαγητού και χαλαρής διασκέδασης που αξίζει να επισκεφτείς. Οι ιδιοκτήτες της ταβέρνας θα σου χαρίσουν ένα ζεστό χαμόγελο και θα σου στήσουν ένα απίστευτο μπουφέ με καλομαγειρεμένα, παραδοσιακά εδέσματα που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις της κυπριακής κουζίνας. Φτιάχνει απίθανα μακαρόνια του φούρνου και σύντομα θα έχει και στιφάδο. Τα φαγητά του είναι εποχιακά και πάντα αλλάζουν αναλόγως διαθεσιμότητας. Πολύ φημισμένος είναι ο μπουφές που στρώνει κάθε Κυριακή και αργίες, ο οποίος στοιχίζει μόνο 15 ευρώ το άτομο και έχει απ' όλα τα καλούδια συμπεριλαμβανομένου γλυκού και καφέ. Όσο για τις υπόλοιπες μέρες, θα σου στρώσει το τραπέζι με φαγητά ημέρας και ό,τι καλό ήρθε στην κουζίνα, φρέσκο-φρέσκο και λαχταριστό, για να το απολαύσεις στη ζεστασιά του τζακιού του. Μπορείς να απολαύσεις το νόστιμο φαγητό σου, συντροφιά με 'μελωδία-α λα καρτ- 'που είναι παραγγελιά της ώρας', φτάνει να το ζητήσεις έγκαιρα. Οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το κλέφτικό του, γιατί… θα έχεις να το λες και να το παινεύεις. Σαν λουκούμι είναι, που λιώνει στο στόμα!
(96530129) Λαζανιά, επ. Λευκωσίας. Τρ-Κ 17.00-24.00.

To Κουλτουριάρικο
Γούρρι

'Το Κουτλουριάρικο' που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού έκανε κυριολεκτικά ευρύτερα γνωστό το Γούρι σε όλη την Κύπρο. Η ταβέρνα απέσπασε πέρσι και το βραβείο καλύτερης ταβέρνας στα Check In Eating Awards κάνοντας το χωριουδάκι Γούρι ακόμη πιο γνωστό. Εδώ θα γευτείς αυθεντική κυπριακή κουζίνα και ίσως τον καλύτερο μεζέ που έφαγες ποτέ με πάνω από 20 πιατάκι. Τα μακαρόνια του φούρνου κλέβουν τις εντυπώσεις.
(99625695 & 22633455)

Το Σπήλαιο
Δευτερά

Η ταβερνούλα Το Σπήλαιο στη Δευτερά απέσπασε το βραβείο της Καλύτερης Ταβέρνας για το 2015 στα Check In Eating Awards. Ο Μιχάλης και ο Κώστας, το duo των δυναμικών ιδιοκτητών, φροντίζουν να έρχονται στο τραπέζι σου όλα τα καλούδια της σχάρας, του φούρνου και της κατσαρόλας τους. Ο ξυλόφουρνος θα ψήσει παραδοσιακό κλέφτικο αρνάκι, το οποίο θα απολαύσεις συνοδευμένο από υπέροχες πατάτες και πλιγούρι, μακαρόνια του φούρνου, ενώ στην κατσαρόλα θα μπουν τα μαγειρευτά, από τα οποία θα λατρέψεις τους ανθούς κολοκυθιάς με χαλούμι στην καρδιά τους. Προτιμάς μεζέ; Τότε ξεκίνα με την τροφαντή σαλατούλα με κόλιανδρο και ρόκα, κεσεδάκι με χωριάτικα μακαρόνια, χαλούμι στα κάρβουνα και μπέικον σχάρας, λουκάνικο και χοιρινά παϊδάκια, μανιτάρια σχάρας, τρυφερό κοτόπουλο και χοιρινό σουβλάκι, μα και σαλιγκάρια, βοδινό συκώτι και σούπερ νόστιμες σεφταλιές.
(22622024) Αναστάση Λεβέντη 2Α, Δευτερά, Λευκωσία. Δ - Κ 17.00 - 00.00.

Τζιελλάρι Argentina
Κακοπετριά

Μία λιθόκτιστη, παραδοσιακή οικία του 1797 στεγάζει σήμερα το εστιατόριο Τζιελλάρι Argentina της Γιούλας και του Βίκτωρ ο οποίος κατάγεται από την Αργεντινή. Το εστιατόριο βρίσκεται στην γραφική παλιά Κακοπετριά και φημίζεται για το αργεντίνικο στέικ που σερβίρει αλλά και παραδοσιακά πιάτα από Αργεντινή. Το μενού περιλαμβάνει τόσο αρνεντίνικη κουζίνα όσο κυπριακή και διεθνή. Ζεστό χώρος για το χειμώνα με τζάκι στο εσωτερικό και βεράντα στο δεύτερο όροφο με θέα το χωριό για το καλοκαίρι.
(22922522, 99967051) παλιά Κακοπετριά, επ. Λευκωσίας.

Σάντα Κατερίνα
Ποταμιά

Η Santa Katerina είναι μια ταβέρνα στην Ποταμιά, ένα χωριό λίγα χιλιόμετρα έξω από την πρωτεύουσα κοντά στο Δπάλι. Στην Santa Katerina μπορείς να απολαύσεις πληθώρα από παραδοσιακά κυπριακά φαγητά σε ένα μικρό και ζεστό χώρο, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και σε προσιτές τιμές. Η ταβέρνα λειτουργεί καθημερινά τις νύχτες εκτός Κυριακής και Δευτέρας, επίσης κάθε Παρασκευή και Σάββατο υπάρχει ζωντανή μουσική από λαϊκά και έντεχνα τραγούδια (απαραίτητη η προκράτηση). Ακόμη αναλαμβάνονται διάφορες εκδηλώσεις και δεξιώσεις μέχρι 250 άτομα.
(22521360, 99653348) Πυροϊού 14, Ποταμιά, Λευκωσία

 

Μύλοι του Δαλιού
Δάλι

Στις όμορφα διακοσμημένες αίθουσες του, με τα ξύλινα δοκάρια και τα περίτεχνα τζάκια, μπορείς να απολαύσεις σπιτίσια μαγειρευτά πιάτα ημέρας αλλά και φουλ μεζέ από καθαρά κυπριακές, παραδοσιακές συνταγές. Όταν επιλέξεις πού θα καθίσεις παράγγειλε οπωσδήποτε τη σαλάτα του "Μάστρου" που είναι πλούσια και σε προετοιμάζει για άγριο φαγοπότι! Όσο για την κρεατοφαγία… εδώ στους Μύλους θα την απολαύσεις εκατό τα εκατό, γιατί, τόσο για τον σεφ όσο και για τον ίδιο τον ιδιοκτήτη αποτελεί ιεροτελεστία
(22521308) Αρχ. Μακαρίου Γ΄ 41Α, Δάλι, Λευκωσία. Τρ-Κ 19.00-23.00 και μεσημέρι Κυριακής

 

Τα πειραγμένα
Λύμπια

Το μενού αποτελείται από την κλασική ροή μεζέδων, αλλά με γκουρμέ προσέγγιση και πιάτα που εντυπωσιάζουν! Όλα συνηγορούν στο να ζήσεις μία απόλυτη γευστική εμπειρία! Δοκίμασε ντιπ από καπνιστές πιπεριές με αναρή, φρέσκο λουβί με ξύσμα λεμονιού και περιχυμένο με το χυμό του, συμπληρωμένο με κρέμα από κολοκύθι πάλκαπα, πατέ από συκωτάκι κότας με τσάτνεϊ από κυδώνι, ρατατούιγ (μοιάζει με τουρλού-τουρλού) σερβιρισμένο σε κολοκυθάκι στη σχάρα. Ακόμα ραβιόλια τηγανητά με γέμιση πάπιας και τσάτνεϊ από κυδώνι, κοτόπουλο στη σχάρα με σάλτσα από μέλι και μουστάρδα και πατάτες με φρέσκα λαχανικά, μη παραδοσιακό σεφταλί με ένα ιδιόρρυθμο ρέλις και σάλτσα από γιαούρτι και ψητές ντομάτες και το αποκορύφωμα, χοιρινό στη γάστρα με κουμανταρία και δαμάσκηνα, συνοδευμένο από πατάτες πουρέ.
(22524333) Θεοδώρου Μαυροσάββα 15, Λύμπια, Λευκωσία. Τρ-Σ 19.00-23.30 & Κ 12.00-16.00.

 

Η Γωνιά του Αναστάση
Τσέρι

Στη Γωνιά του Αναστάση μπορείτε να απολαύσετε μεζέδες με όλη τη σημασία της λέξεως και εκλεκτά είδη σχάρας. Η ποιότητα και η προσωπική διαλογή στις εκλεκτές πρώτες ύλες, ο σεβασμός στις παραδοσιακές συνταγές και το έμφυτο μεράκι στην κουζίνα, κάνουν τον κάθε μεζέ μια ξεχωριστή εμπειρία για μάτια και το στομάχι.
(22384884, 22384880) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, 4, Τσέρι, Λευκωσία. Δ-Κ 18.00-23.00. Ανοιχτό Κυριακή μεσημέρι.

 

Η Σουβάντζα
Αγροκηπιά

Το μενού της περιλαμβάνει όλα τα καλούδια της κυπριακής κουζίνας σε αυθεντική γαστρονομική εκδοχή της κυπριακής κουζίνας. Είδη σχάρας, σουβλάκι, κυνήγι και διάφορα μαγειρευτά. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή του μεζέ σχάρας με 12 ευρώ το άτομο και ο συνδυασμός του μεζέ με πιάτα κατσαρόλας με 15 ευρώ το άτομο. Αν είσαι πολύ μεζεκλής υπάρχει και το κεφαλάκι το οποίο πρέπει να παραγγείλεις από πριν. Αν θες να πας και σου αρέσει η ζωντανή μουσική για διασκέδαση προτίμησε τις Παρασκευές.
(22633360) Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄2, Αγροκηπιά, Λευκωσία. Δ-Κ 12.00-23.00.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close