Eating News , Εστιατόρια

Ένα εστιατόριο μετράει… τ' άστρα!

Και έτσι έπρεπε να είναι, αν το Kitchen Bar ήταν στο Παρίσι, τώρα θα μετρούσε αστεράκι Michelin!

Δημοσιεύτηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2016

Όταν μαγειρεύει αυτός ο άνθρωπος, εγώ μαγεύομαι. Ο Σεφ Πέτρος Αδριανού, δεν είναι τυχαίος, είναι παρεξηγημένος όπως κάθε καλλιτέχνης, είναι επικοινωνιακός, δοτικός και παθιασμένος. Οι γεύσεις του πολύπλοκες μέσα στην απλότητα της ευφυΐας του. Ένας έξυπνος σεφ που ξέρει τους συνδυασμούς και δεν φοβάται τις αντιθέσεις.

Πήγα μόλις χθες το βράδυ να δοκιμάσω τις νέες γεύσεις στο Kitchen Bar που επιμελήθηκε με πάθος ο Πέτρος Ανδριανού. Κοιτάζω το οπισθόφυλλο του μενού και διαβάζω: (ελεύθερη μετάφραση γιατί είναι γραμμένο στα αγγλικά) «Ελευθέρωσε τις αισθήσεις σου, δοκίμασε νέα αρώματα, νέες γεύσεις, νέα υλικά. Μόνο μετά από αυτό μπορείς να συγκρίνεις. Ότι γνώριζες και ότι μπορεί να αναστατώσει το μυαλό σου κάθε μέρα και περισσότερο».

Κάθισα σε ένα από τα τραπεζάκια έξω, άλλωστε οι νύχτες το επιτρέπουν για πρώτο δεν ήξερα τι να πρωτοπάρω. Ξεκίνησα με κάτι εναλλακτικό σαλάτα με ρίζες  (12ευρώ) μωβ λαχανίδα, πράσινη λαχανίδα κόλιανδρος και ρόκα με συνοδεία πουρέ μελιτζάνας κοκκινογούλι και μήλο. Μια εξαιρετική ρουστίκ σαλάτα που θα την φας με τα χεράκια σου. Επιστροφή στις … ρίζες με τη σαλάτα με ρίζες! Μαζί δοκιμάσαμε το εξαιρετικό σπαγγέτι πατάτας (11 ευρώ)  με γαρίδες, καβουρδισμένο σκόρδο, λάιμ, πραλίνα, σκόνη macadamia. Μια γεύση πολυεπίπεδη που σου αφήνει μια εξαιρετική επίγευση. Απολαυστικότατο πρώτο πιάτο.

Για κυρίως επέλεξα κάτι από τις pasta του εστιατορίου και προτίμησα τον Βασιλικό κάβουρα (22ευρώ) με ταλιατέλες ντομάτας, λάιμ, σκαντζίκι (είδος μαιντανού) αποξηραμένα τσίλι και πέστο βότανο. Απίστευτο πιάτο ειλικρινά ότι και να πω θα είναι λίγο. Το έτερον ήμισυ που απολάμβανε το ρομαντικό ντεκόρ που προσφέρει το Kitchen Bar προτίμησε να δοκιμάσει τον Κομψό Ιταλό burger με όλα του τα κομφόρ και με την ιταλική φινέτσα διάχυτη στο πιάτο και στους συνδυασμούς. Ζαμπόν Πάρμας, μοτσαρέλα, τουρσί παρμεζάνας, ντοματίνια βασιλικό, κόκκινο κρεμμύδι σχάρας και ψητή ντομάτα συνοδευόντουσαν από αληθινές και πεντανόστιμες πατατούλες. Στο τέλος μας ήρθε και ένα μιλφέιγ κούκλα με εξαιρετική πατισερί ανάμεσα σε δύο φύλλα (και όχι χίλια) τα οποία πραγματικά ήταν πεντανόστιμα με μια ελαφριά γεύση από γλυκάνισο.

Υπέροχα πιάτα, εξαιρετική εξυπηρέτηση ενώ οι σερβιτόροι είναι πραγματικά ενημερωμένοι αφού απαντούσαν σε κάθε απλή ή δύσκολη ερώτηση. Ναι αξίζει να φας στο Kitchen bar, αληθινό φαγητό, αληθινοί άνθρωποι και αληθινές αξίες. Είναι ωραίο να συναντάς ανθρώπους με όραμα και στόχους … μας έλειψε αυτό! 

 

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close