Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Μεσημέρι Κυριακής για νοστιμιές στον "Ανεμόμυλο του Κηπουρού"

Αυθεντικοί κυπριακοί μεζέδες, νόστιμο σουβλάκι, χαλαρή ατμόσφαιρα

Δημοσιεύτηκε στις 29 Φεβρουαρίου 2016

Ψάχναμε με την παρέα ένα αλλιώτικο μαγαζί πέρα από τα γνωστά και καθιερωμένα για φαγητό Κυριακή μεσημέρι. Αποφασίσαμε να βολτάρουμε στη Λευκωσία και όπου μας αρέσει να κατεβούμε.

Λιγάκι το κέντρο της πόλη μας κουράζει, συνέχεια τα ίδια στέκια και φασαρία και είπαμε να ξεναγηθούμε προς Άγιο Δομέτιο μεριά. Εκεί, εντοπίσαμε μία πρόσφατη άφιξη στην πόλη που μετρά μόλις μερικούς μήνες ζωής, τον Ανεμόμυλο του κηπουρού.



Πρόκειται για το πρώην κατάστημα της «Γαριδομανίας» που άλλαξε όνομα, διεύθυνση και μεταμορφώθηκε σε μία όμορφη ταβερνούλα, περιποιημένη που είναι φανερό πως οι άνθρωποί της έβαλαν αγάπη και μεράκι στον χώρο τους. Αυτό ακριβώς που διαπιστώσαμε και στην αντιμετώπισή τους. Θα σε υποδεχτούν με χαμόγελο και θα σε εξυπηρετήσουνε με τον καλύτερο τρόπο.

Καθίσαμε στην εξωτερική βεράντα του μαγαζιού όπου απολαύσαμε την κυριακάτικη ηρεμία της πολύβουης λεωφόρου Κυριάκου Μάτση στον Άγιο Δομέτιο. Το μενού περιλαμβάνει τα γνωστά μίας ταβερνούλας που σερβίρει κυπριακή κουζίνα όμως εδώ μας έκανε εντύπωση η πιατέλα των κρεατικών (€12). Μπορείς επίσης να επιλέξεις ανάμεσα σε μεζέδες σχάρας (€15) ή στους μεζέδες σχάρας μαζί με μαγειρευτά κατσαρόλας.

Επιλέξαμε τη δεύτερη επιλογή και σε λιγάκι μικρά πιατάκια 25 στο σύνολο έφταναν ένα ένα στο τραπέζι μας. Υπέροχη και πλούσια σαλάτα με ολόφρεσκα χόρτα εποχής, εξαιρετικό και ζουμερό το χοιρινό σουβλάκι ενώ μας γοήτευσε και το κοτόπουλο σουβλάκι μαριναρισμένο σε γιαούρτι. Από τα ορεκτικά μας έκανε εντύπωση μία μικρή σαλατούλα με τριμμένο καρρότο, με σκόρδο, ελαιόλαδο και ξηρό κόλιανδρο. Από τα μαγειρευτά μας άρεσε πολύ το βραστό, λεμονάτο αρνί με πατάτες. Χαρήκαμε τις φρέσκες, τηγανισμένες πατατούλες αλλά και το τηγανισμένο σε κύβους κολοκάσι. Μαζί τους είχαμε χαλούμι σχάρας, λουκάνικο, μανιτάρι, ταχίνι, τζατζίκι, κολοκύθια με αυγά τηγανιτά, σαλιγκάρια, μακαρόνια φούρνου και άλλες νοστιμιές.


Τέλος, για κέρασμα φάγαμε φρεσκοτηγανισμένες κυπριακές πισίες σε σιρόπι έτσι για να δέσει η αυθεντικότητα των γεύσεων που δοκιμάσαμε. Το μαγαζί προσφέρει επίσης ζωντανή μουσική με ορχήστρα κάθε Παρασκευή, έχει άνετο πάρκινγκ, χαμογελαστούς ανθρώπους και πολύ καλό, χορταστικό μεζέ! 

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close