Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Φάγαμε στο "4307"!

Ένα μαγαζάκι κρυμμένο εκεί που δεν το περιμένεις

Δημοσιεύτηκε στις 04 Μαρτίου 2016

 

Ίσως να το γνωρίζεις, ίσως, πάλι όχι! Εμείς, εδώ στο Check In το μάθαμε εδώ και λίγο καιρό πως κάπου στη βιομηχανική περιοχή της Έγκωμης υπάρχει μία μικρή ταβερνούλα με το περίεργο όνομα 4307!

Τι να σήμαινε άραγε αυτός ο αριθμός; Με αφορμή την ημέρα της Τσικνοπέμπτης αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε ώστε να λυθούν όλες οι απορίες μας.


Ιδιοκτήτης της ταβέρνας 4307 είναι ο κ. Γιώργος με καταγωγή από τον Άγιο Δομέτιο, ο οποίος όπως μας εξομολογήθηκε κουβεντιάζοντας μαζί του μεγάλωσε, ουσιαστικά, μέσα σε ένα εστιατόριο αφού κάνει αυτή τη δουλειά εδώ και 24 χρόνια.

Πριν από 24 χρόνια, το συγκεκριμένο μαγαζί βρισκόταν απέναντι από την Coca Cola Αγίου Δομετίου όπου μέσα φιγούραρε ένα παλιό, αυτοκίνητο μάρκας Austin Martin του 1945 που ανήκε στον παππού του κ. Γιώργου. Οι αριθμοί εγγραφής του οχήματος αντίκα είναι 4307, όπως ακριβώς και η ταβερνούλα που πήρε αυτό το όνομα εις μνήμη του ιδιοκτήτη της μαύρης Austin Martin.




Οι αριθμοί εγγραφής της Austin Martin του παππού του ιδιοκτήτη του εστιατορίου έγιναν το όνομα του μαγαζιού

Επτά χρόνια πριν το εστιατόριο-ταβέρνα 4307 μεταφέρθηκε εκεί που βρίσκεται σήμερα στην οδό Νέας Έγκωμης 6, στη βιομηχανική περιοχή Έγκωμης.

Ο φιλόξενος κ. Γιώργος μας πρότεινε τον μεζέ του (€20 το άτομο) από τον οποίο απολαύσαμε ιδιαίτερα το μαλακό βοδινό συκώτι, την σπιτική, λεμονάτη ταχίνι, το μαριναρισμένο φιλέτο κοτόπουλο και τις φρεσκοτηγανισμένες πατάτες.

Το εστιατόριο είναι ανοιχτό καθημερινά μεσημέρια και σερβίρει επτά διαφορετικά μαγειρευτά πιάτα από όσπρια μέχρι κεφτέδες ενώ τις Κυριακές τα μεσημέρια θα καλοψημένη σούβλα.


Ένας ιδιαίτερος χώρος με όμορφο εξωτερικό χώρο ιδανικό όπως καταλάβαμε για τους δροσερούς και ζεστούς μήνες του χρόνου. Εκεί, έξω θα δεις και την αρχοντική Austin Martin με νούμερα εγγραφής 4307 και θα αντιληφθείς όλο τον συνειρμό της δημιουργίας και λειτουργίας αυτής της γλυκιάς ταβερνούλας.



Η αρχή του μεζέ με χοιρομέρι...

...και το τέλος με κυπριακές πίτες με μέλι

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close