Εστιατόρια , Νέες Αφίξεις

Αυθεντική σερραϊκή μπουγάτσα σε 5 γεύσεις

Ένα ξεχωριστό μαγαζάκι στην Πάφο γεμάτο νοστιμιές

Δημοσιεύτηκε στις 08 Μαρτίου 2016

Από τον περασμένο Μάϊο λειτουργεί στην περιοχή Κτήμα στο παζάρι της παλιάς πόλης της Πάφου το μαγαζάκι "Πολίτικη Μπουγάτσα". Οι ιδιοκτήτες θέλοντας να τιμήσουν τον τόπο καταγωγής αυτού του εκλεκτού εδέσματος, την Κωνσταντινούπολη ονόμασαν έτσι το μαγαζί τους.

Η συνταγή και η παρασκευή της μπουγάτσας μεταφέρθηκε μαζί με τους Έλληνες της Πόλης στην υπόλοιπη Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στις Σέρρες στην Βόρεια Ελλάδα από όπου η συνταγή έφτασε μέχρι τη Θεσσαλονίκη όπου σήμερα η μπουγάτσα έχει ταυτιστεί πλέον με την περιοχή.

Οι ιδιοκτήτες της Πολίτικης Μπουγάτσας εισάγουν από την Ελλάδα σπιτική, πατροπαράδοτη σερραϊκή μπουγάτσα φτιαγμένη με τον παραδοσιακό τρόπο με φύλλο αέρος και όχι τη γνωστή μας σφολιάτα. Εκεί, θα βρεις την μπουγάτσα σε πέντε διαφορετικές γεύσεις: κρέμα από σιμιγδάλι που είναι και νηστίσιμη, σοκολάτα, τυρί, σπανάκι-τυρί με €2.40 η μερίδα και με κιμά με 2.50.

 

Επίσης, το μαγαζί φτιάχνει διάφορα είδη σάντουιτς και άλλα ελληνικά αρτοποιήματα όπως σπιτική κοτόπιτα, πεϊνιρλί, ελληνικό μπουρέκι με τυρί μυζήθρα και άλλες νοστιμιές όπως πολίτικο σιμιγδαλένιο χαλβά, ρυζόγαλο, μαχαλεπί και διάφορα είδη από σοκολατάκια.

Εκεί, θα βρεις μυρωδάτο καφέ, κρύα ροφήματα, λεμονάδα με δυόσμο και χυμό πορτοκάλι αλλά μπορείς να δοκιμάσεις τα muffin που φτιάχνουν οι ίδιοι.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close