Eating News , Εστιατόρια

Διάκριση του οινοποιείου Ζαμπάρτα στο 16ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης

Τρεις διακρίσεις απέσπασε στον καθιερωμένο διεθνή διαγωνισμό

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαρτίου 2016

Τρεις διακρίσεις απέσπασε στον καθιερωμένο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης το οινοποιείο Ζαμπάρτας. Συγκεκριμένα, τα κρασιά Ζαμπάρτας Λευκάδα – Shiraz 2013, Ζαμπάρτας Μαραθεύτικο 2014 και Ζαμπάρτας Ροζέ 2015 βραβεύτηκαν με ένα χρυσό και δύο αργυρά μετάλλια αντίστοιχα. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το οινοποιείο Ζαμπάρτας βραβεύεται με χρυσό μετάλλιο στο συγκεκριμένο διαγωνισμό, ενώ τα κρασιά του έχουν διακριθεί και σε άλλες διεθνείς διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Decanter World Wine Awards.

Ο 16ος Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου. Συνολικά 35 καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου και αποσταγμάτων δοκίμασαν και αξιολόγησαν 647 δείγματα κρασιών και αποσταγμάτων από όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια τριήμερων γευστικών δοκιμών. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται σε ετήσια βάση από την Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος και προσελκύει μεγάλο αριθμό συμμετοχών από την Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, γεγονός που αποδεικνύει έμπρακτα την αναγνώριση του θεσμού από τον αμπελοοινικό κόσμο.

«Είναι όμορφο να βλέπεις τους κόπους μιας ομάδας να αναγνωρίζονται και να ανταμείβονται. Οι συνεργάτες αμπελουργοί και οι συνάδελφοι στο οινοποιείο έχουν δουλέψει σκληρά γι’ αυτές τις διακρίσεις και τους ευχαριστώ θερμά. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Κύπρος έφερε σημαντικό αριθμό μεταλλίων από τη Θεσσαλονίκη με κρασιά σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές», ανέφερε ο οινολόγος Μάρκος Ζαμπάρτας.

Το οινοποείο Ζαμπάρτας παράγει 75.000 φιάλες κρασιού κάθε χρόνο, οι οποίες διανέμονται στην Κύπρο κυρίως από το La Maison du Vin (Λευκωσία) και το Bottles Wine Shop (Λεμεσός) και είναι διαθέσιμες σε κάβες παγκύπρια. Για περισσότερες πληροφορίες για το οινοποιείο επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.zambartaswineries.com

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close