Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

5 αλύπητα πιάτα για να… γιορτάσεις την παγκόσμια μέρα κατά της δίαιτας!

Σήμερα τρώμε χωρίς ίχνος ενοχής…

Δημοσιεύτηκε στις 06 Μαΐου 2016

Η απώλεια βάρους είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αντιμετωπίζει κανείς προσχηματικά, καθώς συμβάλλει στην καλή υγεία και την ποιότητα ζωής.

Η σημερινή μέρα πάντως δίνει μια καλή αφορμή για αποχή από τη δίαιτα, αφού η 6η Μαΐου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας.

Ο ιδιότυπος εορτασμός καθιερώθηκε το 1992, με πρωτοβουλία της Μέρι Έβανς Γιανγκ, επικεφαλής σχετικής εκστρατείας στη Βρετανία και συγγραφέως του βιβλίου «Τα έχεις όλα, χωρίς να κάνεις δίαιτα».

Έχοντας ταλαιπωρηθεί από νευρική ανορεξία, η Έβανς καλεί τους αναγνώστες της να αποτινάξουν τα άγχη που δημιουργούν τα κοινωνικά στερεότυπα περί ομορφιάς και να αποδεχθούν χωρίς σύνδρομα τα κιλά που τους χάρισε η φύση.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας συμβολίζεται με μία μπλε κορδέλα, και αποτυπώνει την αντίθεση στη συνεχή εμμονή με την εμφάνιση, αλλά και στις δίαιτες ταχείας απώλειας βάρους.

Εμείς εδώ στο Check In το βλέπουμε πιο χιουμοριστικά και σου προτείνουμε να το γιορτάσεις…

Αρνάκι στο Atelier
To chic γαλλικό bistro της πρωτεύουσας με το πανέμορφο περιβάλλον και τα εξαιρετικά πιάτα! Ένα, όμως, λιγάκι… αμαρτωλό και εξαίσιο σου το προτείνω ανεπιφύλακτα. Αρνάκι ψημένο σε πήλινο σκέυος κρυμμένο σε κρούστα (crumble) με μελιτζάνες που λιώνει στο στόμα! Θα με θυμηθείς!
(22262369) Αρχαγγέλου Μιχαήλ 3, 1011 Τρυπιώτη, Παλιά Λευκωσία

Σουφλέ θαλασσινών στο Captain’s Table
To βραβευμένο στα φετινά Check In Eating Awards εστιατόριο στο Ζύγι σου προσφέρει μοναδικές γεύσεις από τη θάλασσα. Ένα πιάτο του όμως μας έμεινε αξέχαστο και το λες και… αλύπητο! Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πιάτο σερβιρισμένο σε κοχύλι. Ένα σουφλέ θαλασσινών βουτηγμένο σε κρέμα μπεσαμέλ κόλαση!
(24333737) Γρηγόρη Αυξεντίου, Μαρίνα Ζυγίου. Δ-Κ 10.00-23.00.

 

 

Burger wellington στο Limoncello
Εδώ μιλάμε για μεγάλες γευστικές αμαρτίες! Ευφάνταστα, πληθωρικά burger σε εκδοχές που θα σε εκπλήξουν Εκείνο όμως που θα σε κάνει να γουρλώσεις τα μάτια είναι ένα πιάτο από τις νέες αφίξεις του μαγαζιού! Πρόκειται για το The Funky Duke που δεν είναι απλά ένα burger ούτε καν ένα burger που θα σε ενθουσιάσει. Είναι το burger υπερπαραγωγή που θα σε εκπλήξει καταρχήν με το μέγεθος και έπειτα τον τρόπο που είναι φτιαγμένο. Πρόκειται για ένα burger wellington δηλαδή που είναι φτιαγμένο από 300 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά angus, γεμιστό με φρέσκο φουαγκρά, σος τυριού chevre και μανιτάρια porcini ψημένο μέσα σε σφολιάτα. Το σκέφτεσαι;
(70009787) Αγορά Αγίου Αντωνίου, Διγενή Ακρίτα, Λευκωσία.

 

 

Μπριζόλα-μαμούθ στο Ελληνικό Ουζομεζεδοπωλείο
Οκ! Εδώ όλα τα πιάτα θα σε κολάσουν! Υπάρχουν βέβαια αρκετά αλύπητα αλλά εκείνο που σίγουρα θα ήθελες να αποφύγεις είναι ένα! Αφού το… έχει η μέρα λοιπόν τόλμησέ το! Μία λαχταριστή μοσχαρίσια σταβλίσια μπριζόλα 400 γραμμαρίων σερβιρισμένη με πατάτες με στακοβούτυρο που φτιάχνεται με πρόβειο γάλα. Πω, πω!!!
(77778300) Αχαιών 1, Λευκωσία

Αρνάκι με κρούστα βουτύρου στο Artima Bistro
Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Λεμεσού με εκλεκτά πιάτα και ποιοτικές επιλογές από τη μεσογειακή, ιταλική και διεθνή κουζίνα. Ένα πιάτο του όμως, ανάμεσα σ’ άλλα είναι ιδανική περίπτωση για πεις όχι στη δίαιτα! Φιλέτο αρνιού σιγοψημένο στο φούρνο με κρούστα βουτύρου με παρμεζάνα και χαλούμι, αρωματισμένη με δυόσμο και μαιντανό. Σερβίρεται με ελληνικό κους-κους, με σταφιδάκια, ελιές μαύρες, αμυγδαλόψιχα, αρωματισμένο με δυόσμο και κόλιανδρο. Σε έπεισα;
(25820466) Βασιλίσσης, Χαρουπόμυλος Λανίτη

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close