News , Guide

Ένα γερμανικό ντοκιμαντέρ για τα τριαντάφυλλα του Αγρού

Το Κεφαλοχώρι Πιτσιλιάς κλέβει τις εντυπώσεις και στο εξωτερικό

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2016

Πρόσφατα ζήσαμε τη Γιορτή του τριαντάφυλλου στην κοινότητα του Αγρού όπου το χωριό τιμά την ποικιλία της Ροδής Δαμασκηνής την οποία έμαθα στους κατοίκους της κοινότητας ο Νέαρχος Κληρίδης πριν από περίπου ένα αιώνα.

Η φήμη του τριαντάφυλλου του Αγρού πέρασε όμως τα σύνορα της Κύπρου και έφτασε μέχρι την Ευρώπη και το θεματικό κάναλι Arte που καταπιάνεται με θέματα πολιτισμού. Πρόκειται για ένα γαλλογερμανικό κανάλι το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1991 και ασχολείται με την κουλτούρα και τον πολιτισμό των χωρών ολόκληρου του κόσμου.

Ανάμεσα στα θέματά τους φέτος επέλεξαν να προβάλουν και την Κύπρο και συγκεκριμένα το ξεχωριστό τριαντάφυλλο του Αγρού της ποικιλίας Δαμασκηνή. Το κανάλι βρέθηκε πέρσι τον Μάιο στον Αγρό για τα γυρίσματα ενός 25λεπτου ντοκιμαντέρ με θέμα το τριαντάφυλλο. Το φιλμ προβλήθηκε για πρώτη φορά πριν από μερικές ημέρες σε Γαλλία και Γερμανία.

Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ είναι "In the early morning in the rose fields of Agros" και παρουσιάζει την οικογενειακή παράδοση του Αγρού με την καλλιέργεια της τριανταφυλλιάς Rose Damascena και την παραγωγή προϊόντων από αυτά, καθώς και Κεφαλοχώρι της Πιτσιλιάς.

Το ντοκιμαντέρ είναι στην γερμανική γλώσσα.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close