3-11 July 2016
Θέατρο , Νέες Παραστάσεις

"Θεσμοφοριάζουσες" του Αριστοφάνη από την ΕΘΑΛ

Η παράσταση συμμετέχει παράλληλα στο Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος

Δημοσιεύτηκε στις 02 Ιουνίου 2016

Με την πολύπλευρη και πολυεπίπεδη κωμωδία του Αριστοφάνη, Θεσμοφοριάζουσες, παραγωγή της ΕΘΑΛ, ανοίγει η φετινή αυλαία του «Διεθνούς Φεστιβάλ Αρχαίου Ελληνικού Δράματος». Οι γυναίκες θέλοντας να ξεμπερδεύουν από τον μισογύνη Ευριπίδη, καθώς έχουν προσβληθεί μέσα από τα έργα του, εκμεταλλεύονται την κάλυψη που τους παρέχουν τα Θεσμοφόρια και αποφασίζουν να θέσουν σε κίνηση σχέδιο εξόντωσης του ποιητή. Μοναδικός τρόπος για να αποτρέψει τον κίνδυνο ο Ευριπίδης είναι να στείλει στη γιορτή, άβατη για τους άνδρες, έναν δικό του άνθρωπο ντυμένο γυναικεία, για να τον υπερασπίσει. Τη δύσκολη αυτή αποστολή αναλαμβάνει ο Μνησίλοχος. Κατά την ενθουσιώδη προσπάθειά του να δικαιώσει τον Ευριπίδη, ο Μνησίλοχος προδίδει τον ανδρισμό του και τα πράγματα περιπλέκονται.

Στις Θεσμοφοριάζουσες, οι οποίες αποτελούν μια από τις τρεις σωζόμενες «γυναικείες» κωμωδίες του Αριστοφάνη, σκιαγραφείται με χιούμορ και ειρωνεία η ανθρώπινη αδυναμία.

Με αγγλικούς και ρωσικούς υπέρτιτλους

Συντελεστές
Μετάφραση: Κωστής Κολώτας
Σκηνοθεσία: Μηνάς Τίγκιλης
Σκηνικά/Κοστούμια: Λάκης Γενεθλής
Σχεδιασμός φωτισμών: Παναγιώτης Μανούσης
Μουσική σύνθεση: Δημήτρης Ζαχαρίου
Χορογραφίες: Λάμπρος Λάμπρου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θεοδώρα Βήχα
Βοηθός Χορογράφου: Έλενα Γαβριήλ

Διανομή: Κώστας Βήχας (Μνησίλοχος), Παναγιώτης Λάρκου (Ευριπίδης), Φίλιππος Σοφιανός (Αγάθωνας), Ευτύχιος Πουλλαΐδης (Κλεισθένης), Μαρίνος Ρωμαίος Καλότυχος (Θεράπων Αγάθωνα, Τοξότης)

Χορός: Μέλανη Στέλιου (Κηρύκαινα), Πάολα Χατζηλαμπρή (Γυναίκες Α΄, Β΄, Γ΄), Ήβη Νικολαΐδου (Γυναίκες Α΄, Β΄, Γ΄), Θέμις Ππολού (Γυναίκες Α΄, Β΄, Γ΄), Μικαέλλα Θεοδουλίδου (Ελάφιον Α΄), Έλενα Χειλέτη (Ελάφιον Β΄), Βαρβάρα Χριστοφή (Ελάφιον Β΄), Έλενα Γαβριήλ, Στέφανη Μαυροκορδάτου

 

Ώρα έναρξης: 21.00 Πληροφορίες: 70002414 www.greekdramafest.com Τιμές εισιτηρίων: €10 │ €5 (μαθητές, φοιτητές, εθνοφρουροί, συνταξιούχοι, άνεργοι) Δωρεάν είσοδος για τα Μέλη του ΚΚΔΙΘ με την επίδειξη της ανανεωμένης Διεθνούς Κάρτας Μέλους του ΙΤΙ για το 2016. Δωρεάν είσοδος για ΑμεΑ, με την προσκόμιση της κάρτας στην είσοδο.

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close