Εστιατόρια , Τα Καλύτερα της Κύπρου

Πάμε για τσιμπιματούθκια στον Καλοπαναγιώτη

Ποικίλα πιάτα με γεύσεις που αναδύουν Κύπρο, και με την καλύτερηθέα του νησιού!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιουνίου 2016

Αν έχεις μείνει στο -πρόσφατα ανακαινισμένο- Casale Panayiotis στον Καλοπαναγιώτη, σίγουρα το έχεις δει, μια και βρίσκεται δίπλα στο υπέροχο αγροτουριστικό κατάλυμα του χωριού. Και σίγουρα πέρα από το ίδιο το μαγαζί και τα προϊόντα του, σε εντυπωσίασαν τόσο η επωνυμία όσο και το λογότυπό του, "Πραματούθκια, Little Treasures".

Κι αφού λοιπόν μπήκες στο υπέροχο λιλιπούτειο μαγαζί (το οποίο ήδη σού έχουμε συστήσει στο παρελθόν), είδες, αγόρασες και πήρες μια γεύση από Κύπρο, μήπως ήρθε η ώρα να απολαύσεις αυτά τα προϊόντα σε συνταγές ιδιαίτερες, φτιαγμένες όλες με αγάπη και πολύ μεράκι;

Αυτός ήταν λοιπόν και ο λόγος που λίγο πιο κάτω, και συγκεκριμένα δίπλα στην εκκλησία του Ιωάννη του Λαμπαδιστή, δημιουργήθηκε ένα ακόμα υπέροχο μαγαζί, κάτω από το ίδιο concept…

Ο λόγος για τα "Τσιμπιματούθκια", ένα καθαρά κυπριακό delicatessen, όπου θα απολαύσεις ατελείωτα αυθεντικά μεζεδάκια της παρέας, όλα κυπριακά και όλα παρασκευασμένα με υλικά και προϊόντα από ντόπιες επιχειρήσεις!

Για να σου δώσω να καταλάβεις, εδώ δεν θα βρεις πολλά και διάφορα τραπέζια, αλλά μια ξύλινη τάβλα, όπου κάθεσαι αρχικά μόνος σου και καταλήγεις με μια μεγάλη παρέα, που τρώει και πίνει στην υγειά -μα φυσικά- του σεφ! Που δεν θα είναι ένας, αλλά διάφοροι, μια και κατά καιρούς θα φιλοξενείται κι ένας resident chef, στόχος του οποίου θα είναι κάνει το 'βαρετό' ψωμί σου έργο τέχνης!

Πώς; Χρησιμοποιώντας το ψωμί (την 'κόρτα') σαν καμβά δημιουργεί τις πιο λαχταριστές συνταγές που δίνουν άλλο νόημα στα τσιμπήματα, καθώς προσθέτει toppings (αβγό, χαλούμι, μπέικον, λουκάνικο κ.ά.) κυπριακά και αυθεντικά.

Έτσι κοντά σου φτάνουν πολλά και διάφορα πολύχρωμα πιάτα, τα οποία απολαμβάνεις με την καλύτερη θέα από το παράθυρο!

Ακόμα μπορείς να απολαύσεις 3-4 κυρίως πιάτα, τα οποία φτιάχνονται επίσης με προϊόντα του τόπου μας, ανάλογα όμως με την εποχή!

Σημείωσε ότι ανοίγει μόνο τα σαββατοκύριακα και καλό θα ήταν να κάνεις κι ένα τηλεφώνημα προτού το επισκεφθείς, στο 99348611!

Σχετικά

Ατζέντα
May 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close