Εστιατόρια

Έξοδος με γούστο στο "The Winery"

Νέες γεύσεις στο ρουστικ wine bar της παλιάς Λευκωσίας

Δημοσιεύτηκε στις 27 Ιουνίου 2016

Η με ιδιαίτερη επιμέλεια, αναπαλαιωμένη οικία του 1900 και κάτι στην γραφική οδό Λυκούργου, στην Παλιά Λευκωσία, κρύβει μέσα της πολλά και όμορφα μυστικά. Για να τα ανακαλύψεις ένα ένα, σήκωσε έγκαιρα το ακουστικό και βάλε reserve στο όνομα της παρέας σου, ένα από τα ψηλά τραπεζάκια του προικισμένου με βιομηχανικό Vs rustic, ψηλοτάβανου gastrobar.

Στην είσοδο, ο ιδιοκτήτης και υπαίτιος του όλου οινογαστρονομικού εγχειρήματος, οινολόγος Γιώργος Κτίστης, θα σε περάσει πρώτα από την γκλαμουράτη, ιδανική για ένα Winner cocktail, μπάρα του, αλλά και έδρα των τριών stainless βαρελιών του indoor μικρού οινοποιείου.

230 ετικέτες οίνων
Η ξενάγησή σου θα συνεχίσει, μετά την κατ΄ ευθείαν από το βαρέλι, γευστική δοκιμή της τριλογίας κρασιών, εντός του εντυπωσιακού οινοφυλακίου -κάβας, στην οποία αναπαύονται κάτω από ιδανικά επίπεδα θερμοκρασίας, φωτισμού και υγρασίας, πέραν των 230 ετικετών οίνων, όλοι από επιλεγμένους, διεθνείς αμπελώνες.

Οι chefs του The Winery θα σε δροσίσουν με σαλάτα ρόκας με φρέσκες φράουλες, χαλούμι και κουκουνάρια, αλλά και με σπανακοσαλάτα, μπλεγμένη με προσιούτο, μανιτάρια και lemon και lime dressing.

Οι πρόσχαροι σερβιτόροι, θα σου προτείνουν το vegetarian ρατατούιγ, τις λεμονάτες γαρίδες με σαλάτα από αβοκάντο και ούτε θα παραλείψουν να σου εκθειάσουν το σολομό με κρούστα αμυγδάλου ή τα χοιρινά φιλετάκια με δαμάσκηνα και κουμανταρία.

Παλαιωμένη κουμανταρία και στο ποτήρι σου, γιατί το μους σοκολάτας και η pavlova με φρέσκα φρούτα, οφείλουν να συναντήσουν στο στόμα σου, τον απόλυτα ιδανικό και γλυκό, οινικό παρτενέρ.

Τι καινούργιο θα δοκιμάσεις
Πες αρχικά ''ναι'' στην εποχιακή σαλάτα με μαρούλι και κύβους από πεπόνι και καρπούζι. Για συνέχεια, δοκίμασε το ταρτάρ μελιτζάνας με αγγουροντομάτες και κατσικίσιο τυρί, τις λεμονάτες γαρίδες και χωρίς αμφιβολία, το black angus rib eye steak ή το στήθος πάπιας με κεράσια και χυμό φρούτων. Το cheesecake με πορτοκάλι έχει πολλούς και φανατικούς αποδέκτες.

Τιμές
Tapas: €3,50- €15,50
Platters: €10 - €19
Κρασί (750 ml): €17- €125
Κρασί με ποτήρι: €4- €18

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close