Things to do με το παιδί , Things to Do

Το νέο πάρκο της Έγκωμης που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Ένας καταπράσινος χώρος με πολλές ιδιαιτερότητες!

Δημοσιεύτηκε στις 01 Ιουλίου 2016

Ήταν ένα άγονο, αφημένο στην τύχη του χωράφι. Κάποια παιδιά το χρησιμοποιούσαν μερικές φορές σαν γήπεδο, προσπαθώντας να καλύψουν τις ανάγκες τους για άσκηση… Η ΟΠΑΠ Κύπρου αποφάσισε να μετατρέψει το ξερό χωράφι σε καταπράσινο πάρκο, να γεμίσει τον τώρα άδειο χώρο με φωνές και γέλια παιδιών που αθλούνται. Να δημιουργήσει μια πράσινη όαση για μικρούς και μεγάλους, στην Έγκωμη.

Το πάρκο ΟΠΑΠ –έκτασης 1.393 τετραγωνικών μέτρων– βρίσκεται στη γωνία των οδών Ανδρέα Αναστασοπούλου και Σπυρίδωνα Νόμπελη –δύο Ελλαδιτών ηρώων που έχασαν τη ζωή τους κατά την τουρκική εισβολή του 1974. Το καταπράσινο δημιούργημα της ΟΠΑΠ Κύπρου, θα τονίζει την ηρωική θυσία όλων των Ελλαδιτών ηρώων που έπεσαν τον Ιούνιο του 1974 και έχουν ταφεί στον παρακείμενο Τύμβο Μακεδονίτισσας και θα αποτελεί υπόμνηση ηρωισμού, αυταπάρνησης και αυτοθυσίας στους αγώνες για την απελευθέρωση της Κύπρου.

Η ιδιαιτερότητα του πάρκου, είναι ότι διαθέτει μια τεράστια σκακιέρα, η οποία δεσπόζει στο χώρο, και ακόμα τέσσερις μικρότερες υπαίθριες σκακιέρες, όλες στη διάθεση των πολιτών. Παράλληλα, το πάρκο διαθέτει μικρό αμφιθέατρο, που θα είναι στη διάθεση των παιδιών του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας.  

«Θα ήθελα να τονίσω, ανέφερε ο Δήμαρχος Έγκωμης, ότι το πάρκο έχει μια μοναδική ιδιαιτερότητα. Φιλοξενεί ένα τεράστιο υπαίθριο γήπεδο σκακιού, με συμβολικό στόχο την προώθηση της πνευματικής ενασχόλησης», υπογράμμισε ο κ. Κυριάκου.

Εκτός από την τεράστια σκακιέρα, που δεσπόζει στο χώρο, στο πάρκο ΟΠΑΠ υπάρχουν ακόμα τέσσερις μικρότερες υπαίθριες σκακιέρες, που θα είναι στη διάθεση των πολιτών. Παράλληλα, το πάρκο διαθέτει μικρό αμφιθέατρο, που θα είναι στη διάθεση των παιδιών του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας. 

Το πάρκο ΟΠΑΠ αποτελεί μια ιδιαίτερη επιλογή για τα παιδιά και τους νέους της περιοχής οι οποίοι θα βρουν στους χώρους και τις δράσεις του, το ποιοτικό τους καταφύγιο.

Ποιοτικό, γιατί πέρα από την όμορφη διαμόρφωση του χώρου, πέρα από τον αυτονόητο ψυχαγωγικό του χαρακτήρα, θα προσφέρει πνευματικές επιλογές μέσα από ανάλογα παιχνίδια. 

Τα εγκαίνια του πάρκου θα γίνουν την Τετάρτη 6 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα, από τον κ. Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος θα αποκαλύψει ειδική επιτύμβια στήλη.

Σχετικά

Ατζέντα
March 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close