Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2016
Είναι ένας χώρος που λούζεται από δυνατό φως, μια και περιτριγυρίζεται από μεγάλα τζάμια, ενώ η βεράντα του διαχωρίζεται επίσης με διαπεραστικό γυαλί που αφήνει την παραλιακή εικόνα του λιλιπούτειου κόλπου, όπου βρίσκεται, να συναντά τα βλέμματα του κάθε θαμώνα του.
Το μπαράκι κάτω, το οποίο διαθέτει και κλειστό παιδότοπο, αποχαιρετά την αυστηρή λευκή του απόχρωση, και αποκτά πιο ανοικτόχρωμους ξύλινους χρωματισμούς. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και κρεβατάκια, και από ό,τι μάθαμε μπορείς να κάνεις προκράτηση, αν όχι για κρεβατάκια, σίγουρα για γκαζέπο.
Το μενού διαθέτει ορεκτικά, σαλάτες, σούπες, ζυμαρικά και ριζότο, κρεατικά και ψαρικά. Παρόλο που το service ήθελε ακόμα περισσότερο συντονισμό, εντούτοις ήρθαν πρώτα, για καλωσόρισμα from the house, τα ψωμάκια μας με νόστιμη, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα.
Παραγγείλαμε για αρχή την goat cheese salad με φράουλες και ζεστό κατσικίσιο τυρί πάνω σε brioche. Η σάλτσα ήταν δελεαστικότατη, ενώ το ψιλοκομμένο κοκκινογούλι πρόσθετε όχι μόνο εντυπωσιακό χρώμα αλλά και γεύση στο πιάτο.
Η πάστα-sedanini με τέσσερα τυριά (€11) ήταν ανάλαφρη, χορταστική και καθόλου βαριά, ενώ τα μαύρα taglioline (€15) με γαρίδες, λιωμένο κάβουρα και σάλτσα ντομάτας το ίδιο απολαυστικά και σπιρτόζικα. Τις εντυπώσεις έκλεψε και το στήθος κοτόπουλου fajita style (€13), το οποίο έλιωνε στο στόμα από τρυφεράδα. Ήρθε γαρνιρισμένο με ψητά λαχανικά και σάλτσα τυριού, ενώ δίπλα του το συνόδευαν ένα καλοκτυπημένο sour cream, ένα λεμονάτο guacamole και μια δροσερή σάλτσα ντομάτας.
Το γλυκό μας στο τέλος, ένα εντυπωσιακό προφιτερόλ (€6) με τραγανή βάση μπισκότου και βελούδινη κρέμα anglaise, αποκτούσε ένταση από τη ζεστή σάλτσα ποιοτικής σοκολάτας και τις φρέσκες φράουλες. Θέλω να ξαναπάω στο The Lighthouse Surf and Turf για να απολαύσω και το καλό φαγητό του, το ναργιλέ του που είδα να καπνίζουν στα διπλανά τραπέζια, αλλά και τις ανέσεις της οργανωμένης παραλίας του.
Σχετικά

IGCAT: Αυτή είναι η Παγκόσμια Περιοχή Γαστρονομίας 2026
Αναγνωρίστηκε για την εξαιρετική δέσμευση της να τιμήσει τις πλούσιες γαστρονομικές παραδόσεις της

SUMMER by Bistrot 55: Παραθαλάσσια γαστρονομική απόδραση
Το SUMMER by Bistrot 55 φόρεσε τα καλοκαιρινά του και σε προσκαλεί σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι


Καλοκαίρι στο χωριό με μπούκωμα και μουσικές βραδιές πλάι στον Ποταμό
Δες αναλυτικά το καλοκαιρινό ωράριο του βραβευμένου εστιατορίου

Το κοντοσούβλι κατεβαίνει Κύπρο – και έρχεται με ονοματεπώνυμο από Λάρισα!
Ένα λατρεμένο σουβλατζίδικο της Λάρισας, ανοίγει το πρώτο του μαγαζί στην Κύπρο και φέρνει μαζί του τον καπνό, το μεράκι και την αυθεντική τέχνη του ψησίματος

5+1 γοητευτικά στέκια-εμπειρία για να επισκεφτείς το καλοκαίρι στην Κύπρο
Εκεί που η γεύση, η νοστιμιά και η μαστοριά δεν βρίσκονται μόνο στο πιάτο

Ο «Capo» της γεύσης έφτασε στην πρωτεύουσα και δεν αστειεύεται με τα ζυμαρικά του!
Από τα σοκάκια της Λάρνακας στην καρδιά της Λευκωσίας, το νέο pasta bar ήρθε για να κυριαρχήσει στο πιάτο σου με φρέσκες σάλτσες, χειροποίητες γεύσεις και attitude που θυμίζει Ιταλία... με κυπριακή μαεστρί

Ο Κύπριος «Καλύτερος Νέος Σεφ της Γαλλίας» υπογράφει ένα special dinner menu στην Κύπρο
Για δυο μοναδικές βραδιές στο NissiBlu Beach Resort

Αmiantos River: Ένα υπέροχο πάρκο στο χωριό, για μεζεδάκια και καλή σχάρα
Ετοιμάσου για φαγητό στην πιο πράσινη αυλή της Κύπρου

Ένας υπέροχος χώρος στο χωριό σού σερβίρει και πάλι κυπριακό "μπούκωμα"
Μια από τις ιδανικότερες λύσεις για να απολαύσεις καθαρό αέρα, δροσιά και γεύσεις γεμάτες Κύπρο.

Sky Stars Culinary Series με τον διάσημο σεφ Andreas Senn στο Cap St Georges Hotel & Resort
Βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin

Πρώτες εικόνες από τη νέα ταβέρνα της πρωτεύουσας, που ετοιμάζεται να ανοίξει στο κέντρο
Όλες οι πληροφορίες για το νέο opening