Eating News , Εστιατόρια

Ζήσαμε τη μαγεία του ανανεωμένου Lighthouse

Ένα ατμοσφαιρικό μαγαζί με εντυπωσιακή θέα στη θάλασσα

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουλίου 2016

Είναι ένας χώρος που λούζεται από δυνατό φως, μια και περιτριγυρίζεται από μεγάλα τζάμια, ενώ η βεράντα του διαχωρίζεται επίσης με διαπεραστικό γυαλί που αφήνει την παραλιακή εικόνα του λιλιπούτειου κόλπου, όπου βρίσκεται, να συναντά τα βλέμματα του κάθε θαμώνα του.

Το μπαράκι κάτω, το οποίο διαθέτει και κλειστό παιδότοπο, αποχαιρετά την αυστηρή λευκή του απόχρωση, και αποκτά πιο ανοικτόχρωμους ξύλινους χρωματισμούς. Η παραλία είναι οργανωμένη με ομπρέλες και κρεβατάκια, και από ό,τι μάθαμε μπορείς να κάνεις προκράτηση, αν όχι για κρεβατάκια, σίγουρα για γκαζέπο.

Το μενού διαθέτει ορεκτικά, σαλάτες, σούπες, ζυμαρικά και ριζότο, κρεατικά και ψαρικά. Παρόλο που το service ήθελε ακόμα περισσότερο συντονισμό, εντούτοις ήρθαν πρώτα, για καλωσόρισμα from the house, τα ψωμάκια μας με νόστιμη, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα.

Παραγγείλαμε για αρχή την goat cheese salad με φράουλες και ζεστό κατσικίσιο τυρί πάνω σε brioche. Η σάλτσα ήταν δελεαστικότατη, ενώ το ψιλοκομμένο κοκκινογούλι πρόσθετε όχι μόνο εντυπωσιακό χρώμα αλλά και γεύση στο πιάτο.

Η πάστα-sedanini με τέσσερα τυριά (€11) ήταν ανάλαφρη, χορταστική και καθόλου βαριά, ενώ τα μαύρα taglioline (€15) με γαρίδες, λιωμένο κάβουρα και σάλτσα ντομάτας το ίδιο απολαυστικά και σπιρτόζικα. Τις εντυπώσεις έκλεψε και το στήθος κοτόπουλου fajita style (€13), το οποίο έλιωνε στο στόμα από τρυφεράδα. Ήρθε γαρνιρισμένο με ψητά λαχανικά και σάλτσα τυριού, ενώ δίπλα του το συνόδευαν ένα καλοκτυπημένο sour cream, ένα λεμονάτο guacamole και μια δροσερή σάλτσα ντομάτας.

Το γλυκό μας στο τέλος, ένα εντυπωσιακό προφιτερόλ (€6) με τραγανή βάση μπισκότου και βελούδινη κρέμα anglaise, αποκτούσε ένταση από τη ζεστή σάλτσα ποιοτικής σοκολάτας και τις φρέσκες φράουλες. Θέλω να ξαναπάω στο The Lighthouse Surf and Turf για να απολαύσω και το καλό φαγητό του, το ναργιλέ του που είδα να καπνίζουν στα διπλανά τραπέζια, αλλά και τις ανέσεις της οργανωμένης παραλίας του.

Σχετικά

Ατζέντα
April 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close